ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Απρίλη 2000
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόκκινη, πολιτιστική συνεύρεση

Με μεγάλη επιτυχία - που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις - πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στη «Σφεντόνα» η εκδήλωση του ΚΚΕ. Ανθρωποι από όλους τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων και των επιστημών, όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο χτεσινό κάλεσμα του Κόμματος, αλλά κυρίως επιβεβαίωσαν με την παρουσία τους πως μόνο με το ΚΚΕ η σημερινή καθημερινή κοινωνική πολιτισμική μιζέρια μπορεί να ανατραπεί. Επιβεβαίωσαν με τη συμμετοχή τους πως μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αντιταχθεί σε ό,τι μας ισοπεδώνει, σε ό,τι μας αποπροσανατολίζει, σε ό,τι πνίγει και το τελευταίο όνειρο. Αναλυτικό ρεπορτάζ από τη χτεσινή «κόκκινη» πολιτιστική συνεύρεση θα έχουμε στο αυριανό μας φύλο.

ΑΘΗΝΑ
Ολοι αύριο στο Πεδίον του Αρεως

Στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν οι Κ. Καζάκος, Α. Ζορμπαλά, Λ. Κανέλλη, Γ. Ρούσης

Ο στόχος ένας: Να φτάσει το κάλεσμα παντού. Για την επίτευξή του, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιτυχία της κεντρικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ, αύριο Τετάρτη, στις 8 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως, οι Κομματικές Οργανώσεις όλου του Λεκανοπεδίου δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς, καλώντας τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό της Αττικής σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση, στην οποία θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και θα χαιρετίσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Κώστας Καζάκος, Αλέκα Ζορμπαλά, Λιάνα Κανέλλη και Γιώργος Ρούσης.

«Κορυφαία έκφραση της προεκλογικής δουλιάς των Κομματικών Οργανώσεων», χαρακτηρίζει την αυριανή συγκέντρωση ο γραμματέας της Αχτίδας Α` Αθήνας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Γιώργος Γεωργόπουλος, ο οποίος, σε δήλωσή του στο «Ρ», υπογραμμίζει ακόμα: «Η συγκέντρωση συμπυκνώνει τη δράση που έχει αναπτυχθεί ως τα τώρα, τη δυναμικότητα της ΚΟ που εκφράζεται και στα ψηφοδέλτια του Κόμματος και, βέβαια, δίνει νέα ώθηση για την τελική δράση, σε ό,τι αφορά στην, ως την τελευταία στιγμή, μάχη του ψηφοδελτίου, ώστε να φτάσει παντού, σε κάθε έναν, που ενδιαφέρεται, που θέλει να ακούσει τις θέσεις του ΚΚΕ».

Αναφορικά με τη δράση της Αχτίδας της Α` Αθήνας και τα μηνύματα από τον κόσμο, σημειώνει: «Τα μηνύματα που έρχονται από τη δράση μας είναι θετικά. Οι διεργασίες μέσα στο λαό και η αγανάκτησή του εκφράζεται με θετικά σχόλια για τη δράση των κομμουνιστών, τις θέσεις του Κόμματος και, βέβαια, τα ψηφοδέλτιά μας. Εκφράζεται με σχόλια, όπως ότι "δεν πάει άλλο", ότι πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που ασκούν την κυβερνητική εξουσία στην Ελλάδα και όσοι τους στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο από δήθεν αντιπολιτευτικές θέσεις. Εκφράζεται με διάθεση υποστήριξης του ΚΚΕ, του κόμματος, που με συνέπεια αγωνίστηκε για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και μέσα στη Βουλή και, βέβαια, στο μαζικό λαϊκό κίνημα.

Σε ό,τι αφορά στη δραστηριότητα των ΚΟ, αυτή εκφράζεται με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, με δράση από σπίτι σε σπίτι, πόρτα - πόρτα, με το ειδικό φυλλάδιο - κάλεσμα για τη συγκέντρωση, αλλά και με άλλα υλικά, με την εξόρμηση του Κυριακάτικου "Ριζοσπάστη", και τη διακίνηση του ψηφοδελτίου. Τις μέρες που απομένουν, θα κορυφωθεί η δράση μας για την επιτυχία της συγκέντρωσης, ώστε να εκφραστεί και σ' αυτή η πίστη, η αισιοδοξία και η δυνατότητα για ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, για ισχυρό ΚΚΕ και λαϊκό μέτωπο».

ΟΙ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Πλατεία Αμερικής: Στις 7 μ.μ., 5ο - 6ο Διαμέρισμα, Β/Δ, Γαλάτσι, Μενίδι.

Παναθήναια: Στις 7 μ.μ. Β/Α, Ανατολική, 7ο Διαμέρισμα, Μεσόγεια.

Πλατεία Κάνιγγος: Στις 7 μ.μ., οικοδόμοι, Ν/Α, 1ο - 2ο Διαμέρισμα, Υγεία, Εργατική.

Πλατεία Βάθης: Στις 7 μ.μ., Δυτική, Αιγάλεω, Περιστέρι, 3ο - 4ο Διαμέρισμα, Θριάσιο.

Ομόνοια: Στις 7 μ.μ., ΔΕΚΟ, Δημόσιοι Υπάλληλοι, ΕΒΕ, Νότια, Πειραιάς.

Προπύλαια: Στις 6.30 μ.μ., όλες οι οργανώσεις της ΚΝΕ.

Πούλμαν από Κοκκινιά

Η ΚΟΒ Αγίας Τριάδας Κοκκινιάς του ΚΚΕ θα βάλει πούλμαν για το Πεδίον του Αρεως, που θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. από τις πολυκατοικίες του κρατικού (Π. Ράλλη).

Κόκκινο στο «φίνις»

Το είπε ο Κ. Σημίτης και μέρες τώρα μας ζαλίζουν τα φερέφωνα, αναλαμβάνοντας να πείσουν για τη σοβαρότητα του αποφθέγματος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει δυνατό φίνις» είχε πει πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός, επιχειρώντας να «τεκμηριώσει» την αισιοδοξία του για νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Σίγουρα αυτή η πίστη του στο δυνατό φίνις δεν είναι μετέωρη.

Η ηγεσία των εκσυγχρονιστών γνωρίζει πολύ καλά ότι διαθέτει ανεξάντλητες εφεδρείες, οι οποίες στηρίζονται σε τρία κυρίως ερείσματα: Πρώτον, στην πρωτοφανή υποστήριξη από την πλουτοκρατία και τα ελεγχόμενα από αυτήν ΜΜΕ. Οι πάντες το διαπιστώνουν και το βλέπουν και βέβαια αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την επίτευξη του στόχου: την επανεκλογή της εκλεκτής τους κυβέρνησης. Φυσικά, τα μεγάλα αφεντικά δεν ελέγχουν μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και το χρήμα... Δεύτερον, στην κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού προς όφελος των κυβερνώντων. Στην πραγματικότητα, εδώ και μήνες, οι κρατικές υποδομές και τμήμα του στελεχικού δυναμικού έχουν επιστρατευτεί στον «υπέρ πάντων αγώνα». Τρίτον, στην «έξωθεν καλή μαρτυρία» του ξένου παράγοντα, με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία δεν τήρησε καν τα προσχήματα (Ν. Μπερνς), προκειμένου να δείξει την προτίμησή της.

Αυτά τα ερείσματα επιτρέπουν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να προσδοκά ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή τους τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, ώστε να κορυφώσει την επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου, εξαγοράς συνειδήσεων, εκβιασμών, προβοκάτσιας, τρομοκράτησης, κ.ο.κ. Υπάρχει, άλλωστε, πλούσια παράδοση σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Στόχος, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, είναι κυρίως οι αριστεροί ψηφοφόροι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με περισσή αλαζονεία, πάντα θεωρούσε ότι της «ανήκουν» και εύκολα μπορεί να τους «αποκτήσει». Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για το «δυνατό φίνις», ότι δηλαδή μπορούν εύκολα να χειραγωγήσουν και μαντρώσουν τους «ευρισκόμενους στα αριστερά» τους.

Εχει έρθει η ώρα όμως, αυτή η αλαζονεία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να πάρει την απάντηση που της αξίζει. Είναι ευκαιρία, αυτή την Κυριακή, όσοι θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό, να «πετάξουν εκτός», αυτούς που τους καταδυναστεύουν χρόνια τώρα, διασύροντας, ταυτόχρονα, κάθε πανανθρώπινη αξία που πιάνουν στο στόμα τους, για να καλύψουν τη βαρβαρότητά τους. Οι αριστεροί όχι μόνο αντιλαμβάνονται περισσότερο από ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τα ιδανικά τους, αλλά βρίσκεται απέναντι σε αυτά. Περισσότερο από ποτέ έχουν καταλάβει ότι η κόκκινη ψήφος είναι αυτή που μπορεί να κάνει «τα όνειρα να πάρουν εκδίκηση».


Π.Κ.

Σήμερα στην τηλεόραση του «902»

Παρακολουθήστε σήμερα στην τηλεόραση του «902»:

Στις 19.00 «Με Αποψη». Ο Κ. Καραχάλιος συνομιλεί με τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Τηλέμαχο Λουγγή, για τις επικείμενες εκλογές της 9ης Απρίλη.

Στις 20.00 «Πολιτική Επικαιρότητα». Θα μεταδοθεί η συνάντηση - συζήτηση με τους ανθρώπους της διανόησης και της τέχνης, που διοργάνωσε η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ, στη «Σφεντόνα».

Στις 22.00 «Προεκτάσεις». Ο Τ. Τσίγκας φιλοξενεί εκπροσώπους κομμάτων σε μια συζήτηση με θέμα: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Περιοδεία στην «3Α»

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας από την «Κομμουνιστική Ανανέωση» Αλέκος Βερναδάκης θα περιοδεύσουν σήμερα Τρίτη στη 1 το μεσημέρι στην κλωστοϋφαντουργία «3Α» στη Νέα Ιωνία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ