Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Θα υπάρξει αναδιανομή αλλά σε βάρος των εργαζομένων

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στους δημοσιογράφους

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφερόμενη στην αναδιανομή των εισοδημάτων, που υπόσχονται στις τελευταίες εμφανίσεις τους τα στελέχη και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σημείωσε τα παρακάτω:

«Το ΠΑΣΟΚ, πριν απ' όλα, αλλά και η ΝΔ, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, έχουν ρίξει μπροστά στην κάλπη τη "μαγική λέξη" αναδιανομή. Αναδιανομή θα κάνει το ΠΑΣΟΚ μετά τις 10 Απρίλη, αναδιανομή υπόσχεται και η ΝΔ!

Λένε και οι δύο ψέματα και τα λένε συνειδητά. Πρώτα πρώτα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα σύγκλισης, το οποίο το ΠΑΣΟΚ το διαμόρφωσε και η ΝΔ δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, προβλέπει το πολύ πολύ σε επίπεδο εισοδημάτων - μισθών μια αύξηση της τάξης του 2%. Την ίδια ώρα όμως, με τη γενική πολιτική που και τα δύο κόμματα υπερασπίζονται - γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και στο κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, μιλάμε για γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις παντού, Παιδεία, Υγεία - ο ελληνικός λαός θα χάνει πάνω από 15 -20%. Επομένως αυτό το 2% αύξηση που θα δώσει όποια κυβέρνηση υπάρχει μετεκλογικά, δεν είναι μόνο πολύ λιγότερο απ' αυτό που χάνει ο ελληνικός λαός αλλά και το 2% θα υποχρεώνεται ο εργαζόμενος να το καταβάλει είτε για τους έμμεσους φόρους είτε για την αγορά υπηρεσιών, αφού ξέρουμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση που ο εργαζόμενος για τα πάντα θα πληρώνει και θα πληρώνει πολύ περισσότερο και για πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες από ό,τι είχε πριν».

Ποιον ωφελούν οι συμμαχίες;

Αναφερόμενη εξάλλου στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορούμε να απειθαρχούμε στις επιλογές των συμμάχων μας, παρατήρησε:

«Το ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε μία τρομοκρατική επιχειρηματολογία απέναντι στο λαό, υπενθυμίζοντας κάθε φορά ότι δεν είναι δυνατό να αντισταθούμε ή να δείξουμε ανυπακοή σε επιλογές της ΕΕ, αλλά και του ΝΑΤΟ, γιατί αυτό θα εξελιχθεί σε κίνδυνο σε βάρος του ελληνικού λαού. Εμείς απευθύνουμε στον ελληνικό λαό το εξής ερώτημα: Αν δηλαδή ένας λαός - ο ελληνικός αλλά και κάθε λαός - αποφασίζει να χειριστεί ορισμένα θέματα στον τόπο του με βάση το συμφέρον του - δε μιλάμε το στενό ατομικό αλλά το λαϊκό συμφέρον - τότε γιατί θα πρέπει να δεχτεί τα αντίποινα και την τιμωρία μιας συμμαχίας η οποία θεωρείται πολύ φιλική και εντελώς αναγκαία για την Ελλάδα; Αν οι σύμμαχοι έρθουν να κατατροπώσουν κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό και να τον τιμωρήσουν, επειδή θέλει σ' ένα ζήτημα να πολιτευτεί με βάση το συμφέρον του, τότε και εμείς βάζουμε το ζήτημα: Αυτές οι συμμαχίες ποιον ωφελούν; Και αν αυτές οι συμμαχίες υπάρχουν - και υπάρχουν αυτή τη στιγμή - για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός δεν έχει το δικαίωμα να δείξει ανυπακοή και εν πάση περιπτώσει - σ' αυτές τις συμμαχίες που υποτίθεται ότι οι λαοί επιλέγουν ελεύθερα να μπουν - γιατί να μην υπάρχει και το δικαίωμα να απειθαρχούν σε αποφάσεις, να αντιστέκονται αν βεβαίως οι λαοί το κρίνουν σκόπιμο;

Αν στεκόμαστε σ' αυτά τα δύο ζητήματα, είναι γιατί θεωρούμε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να φτάσει στην κάλπη όσο γίνεται πιο ελεύθερα και με κριτήριο τι συμφέρει σήμερα τον απλό εργαζόμενο και τη λαϊκή οικογένεια. Το μόνο που έχει να φοβηθεί είναι η συμμόρφωση με τη σημερινή τάξη πραγμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ