Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Το ΚΚΕ λέει πάντα την αλήθεια

«Αυτόν τον χαιρετισμό μου δε θέλω να τον απευθύνω μόνο σε σας που βρίσκεστε σ' αυτή την πλατεία, αλλά και σε σας που δεν ήρθατε εδώ, γιατί σας κράτησε μακριά η κούραση της δουλιάς, η αγωνία της ανεργίας ή μπορεί κιόλας να σας νάρκωσαν στον καναπέ οι ασυναγώνιστοι φακίρηδες του πολιτικού λόγου, Σημίτης και Καραμανλής».

Μ' αυτά τα λόγια ξεκίνησε το χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποψήφιος του ΚΚΕ στην Α' Θεσσαλονίκης, Γιώργος Χουρμουζιάδης, και μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων, συνέχισε: «Θέλω λοιπόν να σας μιλήσω, όπου κι αν βρίσκεστε με το λόγο του ΚΚΕ, που ούτε υπόσχεται, ούτε ναρκώνει, μόνο καλεί στον αγώνα για μια νέα προοπτική, για ένα περήφανο και ασυμβίβαστο "Λαϊκό Μέτωπο". Μια προοπτική που δεν οδηγεί στον απομονωτισμό, στην εθνική μοναξιά. Αντίθετα, ανοίγει και άλλους δρόμους, οικοδομεί και άλλα οράματα. Μοναξιά είναι οι μονόδρομοι, όπου μας οδηγεί η πολιτική των φιλοευρωπαϊστών».

Τα τελευταία αυτά λόγια καλύπτονται από το βροντερό σύνθημα που βγαίνει από πολλές χιλιάδες στόματα: «Εμπρός λαέ. Τώρα ΚΚΕ». Ο ομιλητής αναφέρεται, με λόγια απλά και συγκινητικά, στα πιεστικά προβλήματα των άνεργων, των μεροκαματιάρηδων, των νέων πτυχιούχων που ονειρεύονται μια μέρα να βρουν δουλιά, στον εργατικό μισθό που τώρα δε φτάνει να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας, τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας, τα αδιέξοδα της παιδείας, στην «αιματοβαμμένη ειρήνη» και τους δείκτες του Χρηματιστηρίου.

Το κάλεσμα του Γιώργου Χουρμουζιάδη σε όλους και τον καθένα ξεχωριστά συμπυκνώνει το νόημα της εκλογικής μάχης και του αγώνα για το Λαϊκό Μέτωπο: «Βγες στη γειτονιά σου και εξήγησέ τους πως τα πράγματα δεν αλλάζουν μόνα τους. Εμείς τα αλλάζουμε. Και για να τ' αλλάξουμε, πρέπει να καταψηφίσουμε όλους αυτούς που μας κυβερνούν ή που βλέπουν την εξουσία και τρέχουν τα γαλάζια τους σάλια! Και εξήγησέ τους ακόμα πως το ΚΚΕ ούτε τους κυβέρνησε ποτέ, ούτε τους κορόιδεψε. Τους λέει πάντα την αλήθεια! Καιρός, λοιπόν, να του δώσουν τη δύναμη που του χρειάζεται, για να κάνει πραγματικότητα το όραμα που φαίνεται για τους κακόπιστους και τους ηττοπαθείς σαν ουτοπία, μα δεν είναι. Για έναν Λαό που είναι ενωμένος και αποφασισμένος να πει ΟΧΙ σ' αυτούς που τον εκμεταλλεύονται και τον κοροϊδεύουν δεν υπάρχουν ουτοπίες, μόνο νίκες υπάρχουν και για μια τέτοια ΝΙΚΗ σάς καλούμε την 9η Απριλίου. Για κείνη τη ΝΙΚΗ που θα βγει γελαστή και ξεκάθαρη από την κατακόκκινη κάλπη της αγανάκτησης και της αισιοδοξίας!»

Και ο κόσμος της πλατείας απάντησε: «Ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ