Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της ψήφου

Σ την τελική ευθεία, για την κάλπη. Για μια εκλογική αναμέτρηση, σημαντική πολιτική μάχη, στην οποία ο λαός μπορεί και πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα, να την κάνει δική του υπόθεση. Η ψήφος είναι υπεύθυνη πολιτική πράξη. Είναι όπλο στα χέρια των απλών ανθρώπων του μόχθου και πρέπει να στοχεύουν σωστά, για να ρίξουν το βόλι. Οι επιλογές που τους παρουσιάζουν, ως προς το στόχο που πρέπει να επιλέξουν, φαίνονται πολλές. Είναι και αυτό ένα από τα τρικ της δημοκρατίας των πλουτοκρατών, προκειμένου να υφαρπάζουν τη λαϊκή ψήφο, με την εμφάνιση πολλών, υποτίθεται διαφορετικών, εναλλακτικών πολιτικών, που, στην ουσία, υπηρετούν τα ίδια συμφέροντα, την ίδια εξουσία. Τα συμφέροντα και την εξουσία της κυριαρχίας των μεγαλοεπιχειρηματιών. Μα, στην πραγματικότητα, οι πολιτικές επιλογές που ορθώνονται μπροστά στο λαό είναι δύο. Η μία, αυτή που του προβάλλουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, για τη συνέχιση της ίδιας και ακόμη χειρότερης προοπτικής, στην εντός ΟΝΕ και στη «νέα τάξη» Ελλάδα. Αυτή που, με παραλλαγή, προβάλλουν τ' άλλα κόμματα, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ, της «κεντροαριστερής» εναλλαγής, σπέρνοντας αυταπάτες για φιλολαϊκές λύσεις, στην ίδια εντός ΟΝΕ ρότα. Η άλλη αυτή της πλατιάς λαϊκής συμπαράταξης, της προοπτικής του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, για μια άλλη λαϊκή εξουσία, που προωθεί με την πολιτική και τη δράση του το ΚΚΕ.

Τώρα, μπροστά στην τελική ευθεία είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης και της μεγάλης απόφασης, για τους εργάτες, τους αγρότες, τα μεσαία λαϊκά στρώματα της πόλης, τη νεολαία, τις γυναίκες των καταπιεσμένων, να εκφράσουν τη δική τους απόφαση για τα δικά τους συμφέροντα. Είναι ώρα, για να δείξουν, και με την ψήφο τους, πως θα δυναμώσουν τους αγώνες τους, θα ορθώσουν ακόμη πιο ισχυρά εμπόδια στην πολιτική της πλουτοκρατίας, θα συγκεντρώσουν ολοένα περισσότερες δυνάμεις, προκειμένου να μην επιτρέψουν να αποφασίζουν άλλοι για την τύχη τους, για το μέλλον τους, αλλά οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Τούτη η κάλπη μπορεί να στείλει λαϊκό μήνυμα αντίστασης. Μήνυμα ελπίδας και ανάτασης για το αύριο.

Ναι, τώρα είναι η ώρα για το λαό να πει, με την ψήφο του, ένα μεγάλο ΟΧΙ και ένα μεγάλο ΝΑΙ. Το μεγάλο ΟΧΙ στα οράματα και την πολιτική της πλουτοκρατίας και τα κόμματά της. Να νιώσουν τη δύναμη των εργαζομένων, με την πιο αποφασιστική μείωση της δύναμής τους. Να νιώσει η κυβέρνηση που θα προκύψει, την καυτή ανάσα, την ασφυκτική πίεση του λαού, που θα την κάνει ολοένα και πιο ανίσχυρη. Και να πει το μεγάλο ΝΑΙ, με την υπερψήφιση των ενωτικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ. Από τώρα και ως την ώρα της κάλπης, τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ πρέπει να φτάσουν, και μπορούν να φτάσουν, σ' όλους τους ανθρώπους του μόχθου. Στους τόπους δουλιάς, στο γιαπί, στη γειτονιά, στο χωριό και την πόλη, άνθρωπο τον άνθρωπο, με την πειστική κουβέντα για τη δική μας και δική τους προοπτική. Μπορούμε να κάνουμε τη μέρα νύχτα. Με την ακούραστη καθημερινή δουλιά των μελών και των φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλων των ανθρώπων που ενώνουν τις δυνάμεις τους σ' αυτή τη μάχη, ώστε το μήνυμα της κάλπης την επόμενη των εκλογών, με ισχυρό ΚΚΕ, να συγκροτεί το αντίπαλο στην πλουτοκρατία δέος, το λαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ