Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ
Να βάλουμε πλάτη στο Λαϊκό Μέτωπο

Του  Δημήτρη ΣΕΡΒΟΥ*

Ναι! Κ.Κ.Ε. θα ψηφίσω όπως πάντα. Κι αυτή τη φορά με περισσότερο πείσμα, αλλά και περισσότερη αισιοδοξία ότι χαράζει...

Θα ψηφίσω ΚΚΕ για να μπει φραγμός στην κατρακύλα, που μας ρίχνουν τα δυο ρεύματα διαχείρισης του καπιταλισμού, η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ και η νεοφιλελεύθερη Δεξιά, συνεπικουρούμενες, ουσιαστικά, απ' το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί αντιπαλεύει τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν και θα έχουν μακροπρόθεσμα τραγικότερα αποτελέσματα. Το ΚΚΕ. παλεύει να δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις, ώστε οι στρατηγικοί τομείς της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής και της άμυνας της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της να ανήκουν πραγματικά στο Λαό, να είναι στην πράξη κι όχι στα λόγια λαϊκή περιουσία.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μετέτρεψε τον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας σε τομέα μεγάλης κερδοφορίας σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Πρόχειρο παράδειγμα: Παρά τις προεκλογικές διακηρύξεις του, το ΠΑΣΟΚ διατήρησε το 25% της συμμετοχής στα φάρμακα, που είχε επιβάλει η ΝΔ, ενώ καθιέρωσε την περίφημη «λίστα», καταργώντας μια σειρά απαραίτητων φαρμάκων (για την πίεση, τον καταρράκτη, τα αρθριτικά κλπ.), κατάργησε τις επαναλαμβανόμενες συνταγές για τους χρόνια πάσχοντες, έβαλε περιορισμούς στη χορήγηση αντιβιοτικών, κατάργησε τα φθηνά φάρμακα και έπεται συνέχεια.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί όταν χρειάστηκε να μπω στο Δημόσιο Νοσοκομείο για εγχείριση, μού είπαν ότι το δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο, όπου είχα τις προϋποθέσεις να νοσηλευτώ, προϋποθέτει προσκόμιση σημειώματος από κλαδική του ΠΑΣΟΚ!

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί στάθηκε δίπλα μας στους αγώνες για την περιφρούρηση των κεκτημένων, για την αύξηση των συντάξεων κλπ., όταν τα ΜΑΤ του ΠΑΣΟΚ μάς χτυπούσαν έξω από το «Μαξίμου».

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί τώρα οι διαχειριστές της εξουσίας προχωρούν και καταργούν την πρόωρη συνταξιοδότηση, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης σταδιακά για να φθάσουν όχι μόνο στα 65, αλλά στα 67 ως και στα 71 χρόνια της ηλικίας ανδρών και γυναικών. Ετσι θα ισχύσει κι εδώ, αυτό που ήδη ισχύει στη Δανία, όπου άνθρωποι πάνω απ' τα 70 χρόνια δεν εισάγονται στα κρατικά νοσοκομεία... γιατί δεν είναι πλέον παραγωγικοί!!

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί δε θέλω η ελληνική στρατευμένη νεολαία να βαρύνεται με την κατηγορία του φονιά ενός αθώου και κυρίαρχου στη χώρα του, άλλου Λαού. Γιατί δε θέλω να δω νέους ανθρώπους, στρατιώτες, να τους φέρνουν στις νεκρόκασες απ' τη Γιουγκοσλαβία, όπως έγινε παλιότερα με τους άνδρες του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος της Κορέας.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ στις 9 Απρίλη και θα είναι η απάντησή μου στις ντιρεκτίβες των Βρυξελλών, που ξεκλήρισαν την αγροτιά, που επιβάλλουν να ξεριζώσουμε τα λιόδεντρα κι άλλες παραδοσιακές καλλιέργειες. Θα είναι η απάντησή μου και στην προτροπή του υπουργού Γ. Παπανδρέου, να καλλιεργήσουμε στις γλάστρες των σπιτιών μας χασίσι!

Θα ψηφίσω ΚΚΕ για να μη γίνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μου «καταρτίσιμα» κι «απασχολήσιμα». Για να μην τα σέρνουν στα «μαθητοδικεία», όταν ζητάνε σωστή μόρφωση. Για να νιώθουν ότι ανήκουν σ' έναν περήφανο Λαό, που δεν έχει σχέση μ' αυτούς που παράδωσαν τον ΟΤΣΑΛΑΝ κι έδεσαν χειροπόδαρα το Λαό μας (Συμφωνίες Σταθερότητας, ΣΕΝΓΚΕΝ, ΚΑΠ, ΓΚΑΤ κ.ά.) και παράλληλα σαν άλλοι Χατζηαβάτηδες ευχαριστούν τα αφεντικά τους.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί έτσι θ' αποστρέψω το πρόσωπό μου απ' αυτούς που μετέτρεψαν τη χώρα σε μια απέραντη λοταρία, την οικονομία σε «τζόγο» και βαρύνονται με το ξεπούλημα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του Ισθμού της Κορίνθου, της ΕΥΔΑΠ, της Ολυμπιακής, της Δημόσιας Παιδείας, του πλούσιου υπεδάφους της χώρας μας (Χαλκιδική, Πρίνος, Πεσινέ κλπ.).

Θα ψηφίσω ΚΚΕ γιατί αποκαλύπτει στο Λαό ποιοι κρύβονται πίσω από το ΜΕΤΡΟ, απ' το αεροδρόμιο των Σπάτων (που αποκρύβουν ότι ο επενδυτής θα βάλει μόνο το 9% των κεφαλαίων κατασκευής, αλλά θα εξασφαλίσει το 45% της Εταιρίας για 30 χρόνια), ποιοι έχουν πάρει τα έργα της Εγνατίας και της Περιφερειακής του Υμηττού. Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ύποπτη αδιαφάνεια, τα διαπλεκόμενα και τα «τρωκτικά» των διάφορων «πακέτων», που οργανώνουν τα «σεμινάρια», τα «προγράμματα» κλπ., και που έχουν επανδρωθεί κύρια από αποστάτες αναθεωρητές και «κουρασμένους» υπερεπαναστάτες.

Θα ψηφίσω ΚΚΕ για να βάλω πλάτες στο χτίσιμο του Μετώπου αντίστασης και αντιπαράθεσης στη συντήρηση και στην υποταγή.

Ψηφίζω ΚΚΕ, που το γνώρισα στην κατοχή, σε ηλικία 15 χρόνων, στην Ασφάλεια, όταν μου απάγγειλαν κατηγορία ότι, εφόσον γράφω στους τοίχους με κόκκινη μπογιά «Ζήτω η Λευτεριά», είμαι κομμουνιστής! Από τότε πίστεψα και δεν έπεσα έξω, ότι οι κομμουνιστές παλεύουν για Εθνική και Κοινωνική Λευτεριά. Κι από τότε είμαι δίπλα τους.

Αντε και Καλό Βόλι στις 9 Απρίλη 2000!!!

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ