Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΤΑ
Κόκκινη απάντηση στο δικομματισμό

Ο Σπύρος Στριφτάρης
Ο Σπύρος Στριφτάρης
«Στις 9 του Απρίλη μπορεί και πρέπει να μιλήσει ο λαός. Στις 9 του Απρίλη πληρώνουμε όπως μας πληρώσανε»! Μ' αυτά τα λόγια άνοιξε την ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε την Πέμπτη 30 Μάρτη στην πλατεία Μονοπωλίου.

«Στις 9 του Απρίλη πρέπει να σηκώσει το μπόι του ο εργάτης, ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, ο άνεργος. Να μιλήσει ο απλήρωτος και χρεωμένος αγρότης, ο βιοτέχνης, ο επαγγελματίας, ο μικρέμπορας. Να υψώσει φωνή αντίστασης και διαμαρτυρίας ο νέος και η νέα. Να πούνε το "φτάνει πια" οι άνθρωποι των γραμμάτων, της τέχνης και του πολιτισμού, οι φίλοι της ειρήνης, οι πραγματικοί διεθνιστές...

Καθένας και καθεμιά μας από σήμερα και μέχρι τις 9 του Απρίλη πρέπει να σκεφτούμε αν έχουμε το δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας, στη δουλιά μας στην ίδια, τη ζωή μας να δώσουμε την ευκαιρία στους "τζάμπα μάγκες" ή στους "καθεστωτικούς", όπως αποκαλούνται μεταξύ τους οι κοκορομάχοι του δικομματισμού να πανηγυρίζουν για τα ψηλά ποσοστά τους, ανεξάρτητα από το ποιος πρώτος θα κόψει το νήμα.

Στις 9 του Απρίλη κάντε το πρώτο βήμα και εκφράστε, αυτό που σκέφτεστε, στην κάλπη: Ρίξτε κόκκινο στο δικομματισμό. Ψηφίστε τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ», θα τονίσει μεταξύ άλλων ο Σπ. Στριφτάρης.

Στη μαζική και αγωνιστική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Νομό, εκ μέρους του ψηφοδελτίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο υποψήφιος βουλευτής Νικήτας Γλυνάτσης, ο οποίος μετέφερε ένα αισιόδοξο μήνυμα; «Πως από τις 9 του Απρίλη, το ΚΚΕ και στην Αρτα θα είναι πιο ισχυρό, πιο ικανό, πιο αποφασιστικό στην οργάνωση της πάλης του ελληνικού λαού και μέσα, αλλά κυρίως έξω από τη Βουλή. Αρκεί βέβαια οι μέρες και οι ώρες που απομένουν μέχρι ν' ανοίξουν οι κάλπες να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, με τον τρόπο που μόνο εμείς οι κομμουνιστές γνωρίζουμε. Αυτό το υπογραμμίζουμε διότι ο χρόνος που απόμεινε ως την ημέρα των εκλογών είναι κρίσιμος. Θα ασκηθούν σοβαρές πιέσεις και εκβιασμοί σε βάρος των ψηφοφόρων. Δε χρειάζεται επανάπαυση και εφησυχασμός. Το ψηφοδέλτιό μας πρέπει έγκαιρα να φτάσει σε κάθε σπίτι του νομού. Κανένας ετεροδημότης ψηφοφόρος του ΚΚΕ δεν πρέπει να απουσιάσει. Τη μάχη αυτή πρέπει να τη δώσουμε και να την κερδίσουμε και θα την κερδίσουμε».

Χαιρετισμό εκ μέρους της Κομμουνιστικής Ανανέωσης έκανε η υποψήφια στην Α΄ Αθήνας Μαρία Ζευγώλη η οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Χαιρετίζω την αποψινή σας συγκέντρωση. Συγκέντρωση της αντίστασης και του αγώνα, της ενότητας και της ελπίδας.

Συγκεντρωθήκαμε απόψε όλοι εμείς, που δεν υποκλινόμαστε στη "Νέα τάξη πραγμάτων" και αντιστεκόμαστε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ολοι εμείς που αντιπαλεύουμε καθημερινά το ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία που παίρνει απειλητικές διαστάσεις, το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, του εργασιακού μεσαίωνα στις πόλεις και το ξεκλήρισμα των εργατών στην ύπαιθρο...

Εμείς σας καλούμε να στηρίξετε τα ενωτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της αντίστασης και του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής. Για να γίνει η ψήφος μας ψήφος πάλης και αντεπίθεσης, για να μη χρησιμοποιηθεί για "κεντροαριστερές" λύσεις, για να μείνει η ψήφος μας στην Αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ