Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μόνο το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Στο Χρηματιστήριο, εληστεύθη η αποταμίευση μιας ολόκληρης γενιάς προς όφελος ορισμένων επιτηδείων με ανοχή ή συνενοχή της κυβέρνησης».

Δίκιο, κατά το ήμισυ, έχει ο Κ. Μητσοτάκης, στον οποίο ανήκει η παραπάνω διαπίστωση - εκτίμηση (στον «Τύπο της Κυριακής»). Πραγματικά, τα ποσά που άλλαξαν χέρια μέσω της Σοφοκλέους το τελευταίο κυρίως εξάμηνο ισοδυναμούν σε ληστεία μιας γενιάς και είναι εξόφθαλμη η ανοχή και συνενοχή της κυβέρνησης Σημίτη.

Αλλά γιατί δεν υπάρχει, ανάλογη ευθύνη και της ηγεσίας της ΝΔ; Πότε προειδοποίησε τους «επενδυτές» για τον αισχρό τζόγο που γινόταν στη Σοφοκλέους; Πότε «αποκάλυψε» ότι το Χρηματιστήριο λειτουργεί ως μηχανισμός αναδιανομής του πλούτου προς όφελος των ισχυρών «παικτών»; Κάθε άλλο, παρά αυτό έκανε. Αρα, γιατί «οι Ελληνες πολίτες να το χρωστούν και θα το πληρώσουν» μόνο της κυβέρνησης Σημίτη, όπως λέει ο Κ. Μητσοτάκης, και όχι και της ηγεσίας της ΝΔ που απλώς επιχείρησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά, ενώ θα συνεχίσει την ίδια πολιτική; Το σωστό και δίκαιο είναι ότι το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει τους «μικροεπενδυτές», κόντρα στο γενικό κλίμα κερδοσκοπίας, για τις καταστροφικές συνέπειες που ακολούθησαν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ