Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενισχυμένο το ΚΚΕ και στη Λήμνο

Ο Γιάννης Σταυρόπουλος
Ο Γιάννης Σταυρόπουλος
Σε μαζική και δυναμική προεκλογική συγκέντρωση, μεγαλύτερη από την αντίστοιχη των ευρωεκλογών, που έγινε στο λιμάνι της Μύρινας Λήμνου το Σάββατο 1 του Απρίλη, μίλησαν ο Γιάννης Σταυρόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, του ΓΣ της ΓΣΕΕ και της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, και οι υποψήφιοι βουλευτές του νομού Σταύρος Σκοπελίτης, Μένη Κουρδουσά - Δεληγιαννίδη και Γιάννης Πλάντζος.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γιάννης Σταυρόπουλος, κατήγγειλε την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος του ΠΑΣΟΚ ότι ξεπούλησε την περιουσία του ελληνικού λαού, που είναι ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, τα ΕΛΤΑ και άλλες επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, ότι έβαψε τα χέρια της με το αίμα του γιουγκοσλαβικού λαού, αφού συνυπέγραψε τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και, παραβιάζοντας κάθε έννοια συνταγματικής και διεθνούς νομιμότητας, παραχώρησε τα ελληνικά εδάφη για τις ανάγκες των πολεμικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, και ότι μαζί με τη ΝΔ οδήγησαν πολύ κόσμο στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, που κατέθεσε το κομπόδεμά του με αποτέλεσμα να του το κλέψουν και αυτό οι μεγάλοι κεφαλαιοκράτες που κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο. Είπε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δε διαφέρουν στις βασικές πολιτικές τους επιλογές όσον αφορά στη στήριξη του ντόπιου κεφαλαίου και στη συναίνεση στις εντολές ΕΕ και ΟΝΕ και τους παρομοίασε με «δύο πράσινα μάτια με μπλε βλεφαρίδες». Κάλεσε τους αριστερούς ψηφοφόρους να μην ξεγελαστούν από το ξεπερασμένο πλέον ψευτοδίλημμα που κυκλοφορεί, «ψήφισε ΠΑΣΟΚ να μην έρθει η Δεξιά», ούτε να ξεγελαστούν από το αριστερό προσωπείο του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ.

Ειδικά για τον ΣΥΝ είπε ότι δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως Αριστερά, τη στιγμή που μέσα στη Βουλή και στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις υποστήριξε την κατάργηση θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως η συλλογική σύμβαση εργασίας, που πήρε θέση εναντίον των αγροτικών κινητοποιήσεων και που λοιδορούσε τις φιλειρηνικές οργανώσεις και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ όταν παρεμπόδιζαν τα άρματα του ΝΑΤΟ να κινηθούν προς τη Γιουγκοσλαβία.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι κάτοικοι της Λέσβου και της Λήμνου θα ενισχύσουν μαζικά το ΚΚΕ και κάλεσε τους Λημνιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν το Λημνιό υποψήφιο του ΚΚΕ, Γιάννη Πλάντζο.

Η Μένη Κουρδουσά - Δεληγιαννίδη, στο δικό της χαιρετισμό, απευθύνθηκε στις γυναίκες, στις νοικοκυρές, στις εργάτριες, στις αγρότισσες και τις κάλεσε να ψηφίσουν το κόμμα που στηρίζει τους αγώνες όχι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και για τη μείωση της ανεργίας, που πλήττει ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Ο Λημνιός υποψήφιος του ΚΚΕ Γιάννης Πάντζος αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα του νησιού, στα προβλήματα των ψαράδων που βλέπουν το εισόδημά τους να πλήττεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, έχοντας απέναντί του και την τρομοκρατία των λιμενικών αρχών, όπως κατήγγειλε, των κτηνοτρόφων και των αμπελοκαλλιεργητών, με τις τιμές των προϊόντων τους να είναι καθηλωμένες και να καθυστερούν στην πληρωμή τους, με την εκπαίδευση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να γίνονται δυσπρόσιτες για τις οικογένειες των εργαζομένων. Κατήγγειλε την εταιρία «Κοροντζής» για τα παιχνίδια που έπαιξε σε βάρος των εργαζομένων με σκοπό να αποσπάσει επιπλέον κέρδη από την κυβέρνηση για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου της Λήμνου, και τον κυβερνητικό βουλευτή Φρ. Παπαδέλλη, που αν και αυτοαποκαλείται «σοσιαλιστής» υποστήριξε την εταιρία και κατηγόρησε τους συνδικαλιστές οικοδόμους ως «τραμπούκους» επειδή υπερασπίστηκαν το πενθήμερο, το εφτάωρο και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Κατήγγειλε ως ψεύτικη την εικόνα που παρουσιάζουν οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ περί ανάπτυξης της Λήμνου, αφού και από τα ίδια τα στοιχεία της ΕΕ τα νησιά του βορείου Αιγαίου είναι από τις τελευταίες περιοχές σε ανάπτυξη της ΕΕ και κάλεσε, τέλος, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν με αυταπάρνηση τη μάχη του ψηφοδελτίου ώστε στις 9 του Απρίλη το ΚΚΕ να βγει ενισχυμένο και στη Λήμνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ