Δευτέρα 3 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΖΑΚΟΣ
Να ξεσηκωθεί ο λαός, να αποκαλύψει την αλήθεια!

Στα προσφυγικά Καλλιθέας βρέθηκε χτες ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, μαζί με υποψήφιους του Κόμματος στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

«Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί! Να αποκαλύψει την αλήθεια! Να μας δώσει το χέρι του για να χτίσουμε μαζί το παλλαϊκό Μέτωπο. Αν το Μέτωπο γιγαντωθεί, μπορούμε να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους! Είναι μετρημένες οι ώρες για τις εκλογές. Μέρα και νύχτα με το ψηφοδέλτιο στο χέρι»!

Μ' αυτή την προτροπή ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ, Κώστας Καζάκος, κάλεσε χτες τους συγκεντρωμένους στα Προσφυγικά της Καλλιθέας να δώσουν τη μάχη του ψηφοδελτίου, μέχρι την Κυριακή. «Για να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ. Να αντιτάξει τη δύναμή του και μέσα από τη Βουλή. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν ο λαός δώσει ένα ισχυρό ράπισμα στο δικομματισμό και ψηφίσει ΚΚΕ», όπως τόνισε.

Τα θετικά μηνύματα, που φτάνουν απ' όλη την Ελλάδα για το ΚΚΕ, επιβεβαιώθηκαν και χτες. Η χτεσινή προγραμματισμένη σύσκεψη εξελίχθηκε σε μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, τα Προσφυγικά στην Καλλιθέα.

Και η ταβέρνα του «Κώστα» (που είχε προγραμματιστεί για να γίνει η σύσκεψη) αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που είχε φτάσει από νωρίς εκεί. Ετσι, η συγκέντρωση έγινε στο δρόμο.

Το γεγονός αυτό σχολίασαν και οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Κ. Καζάκος, Αριστείδης Αβραμίδης (Β΄ Αθήνας) και Βασίλης Δημόπουλος (Β΄ Αθήνας). Μάλιστα, ο τελευταίος έκανε λόγο για τη μεγάλη συγκέντρωση του Κόμματος το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. «Πάμε καλά σε όλη την Ελλάδα. Τις λίγες μέρες που μένουν πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο πρέπει να φτάσει και στο τελευταίο σπίτι», είπε στους συγκεντρωμένους ο Β. Δημόπουλος.

Ο Αρ. Αβραμίδης κάλεσε τον κόσμο να σκεφτεί: «Ποιοι ήταν κοντά τους αυτά τα τέσσερα χρόνια; Ποιοι τους έταξαν καλύτερα σπίτια και τους κορόιδεψαν;» (σ.σ. τα σπίτια στη συνοικία των Προσφυγικών βρίσκονται σε άθλια κατάσταση «μνημεία ντροπής τα χαρακτήρισε ο Αρ. Αβραμίδης). «Σας καλούμε - συμπλήρωσε ο υποψήφιος βουλευτής - να συστρατευτείτε στον κοινό αγώνα ενάντια σ' αυτά που κάνουν για εμάς, χωρίς εμάς».

Ο Κώστας Καζάκος, παίρνοντας το λόγο, παρότρυνε τον κόσμο να μιλήσει με εκείνους, που έχουν υποστεί την παθητικότητα, εξαιτίας της ψευδολογίας των ισχυρών και του καταιγισμού της κάλπικης εικόνας. «Πρέπει, είπε, να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης». Και ανέφερε εκείνους τους λόγους που επιβάλλουν αυτό το μέτωπο αντίστασης.

Αναφέρθηκε στην ανεργία, στο ασφαλιστικό, στα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών, στη συγκέντρωση του πλούτου στα λίγα χέρια και τη φτώχεια των πολλών. Στη Νέα Τάξη Πραγμάτων, στη «μονοκρατόρισσα Αμερική» και στους «συνεταίρους της Ευρωπαίους», στο ΝΑΤΟ και στους επιθετικούς του στόχους, στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια, στο ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην επίθεση ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. «Δεν έχω νιώσει τέτοια ντροπή και αγανάκτηση στη ζωή μου. Αισθάνομαι ότι ξεπουλάνε κομμάτια της εθνικής μας κυριαρχίας. Τα έχουν παραδώσει όλα», είπε μιλώντας για το πέρασμα των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Ελλάδα. «Οι κομμουνιστές όμως θα είναι εκεί κάθε φορά που θα το επιχειρούν. Ηταν 300 κομμουνιστές προχτές στο Λιτόχωρο. Αν ήταν 1 εκατομμύριο Ελληνες, να δεις αν θα ματαίωναν την απόβαση και την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία».

Το ΚΚΕ, συνέχισε, είναι το μόνο κόμμα που λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι ο φάρος της αλήθειας μέσα στη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό που προσπαθούν να επιβάλουν. Οι κομμουνιστές δε μετρούν τη δύναμή τους με ψήφους ή βουλευτικές έδρες. Η δύναμή τους είναι η αντίσταση και ο καθημερινός αγώνας. Ομως, σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ χρειάζεται τη στήριξη του λαού, για να αντιτάξει τη μόνη σοβαρή αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ