Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντίσταση... ενάντια στις διαδηλώσεις!

Κίνημα ενάντια... στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα ενάντια στη σύναξη των μακελάρηδων Ευρωπαίων ηγετών, που είτε έβαψαν με αίμα τα χέρια τους είτε νομιμοποιούν τον πόλεμο και τη μοιρασιά της λείας στο Ιράκ, έχει ξεκινήσει η ηγεσία της ΝΔ. Μετά τη «σθεναρή αντίσταση» που είχε προβάλει ενάντια στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν μπροστά στην αμερικάνικη πρεσβεία, τώρα προχώρησε σε θρασύτατη επίθεση ενάντια στα σημερινά συλλαλητήρια, προσφέροντας άλλη μια απόδειξη της δουλικότητας και της υποτέλειάς της.

Στο κίνημα πρωτοστάτησαν μια σειρά βουλευτές της ΝΔ, γνωστοί για τα αισθήματα θαυμασμού που τρέφουν στην Ουάσιγκτον και το «νέο αμερικανικό αιώνα» (Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Τατούλης, Σαλμάς κ.ά.), ενώ συντονιστικό ρόλο έπαιξε η εφημερίδα «Απογευματινή». Η ηγεσία του κόμματος έσπευσε χτες να ευλογήσει τη «δυναμική πρωτοβουλία» διά στόματος του γενικού γραμματέα της ΚΟ Δημ. Σιούφα. Στη σχετική δήλωση αναγνωρίζεται ...«το δικαίωμα κάθε πολίτη να διαδηλώνει τις πεποιθήσεις του εναντίον του πολέμου», αλλά ταυτόχρονα υποδεικνύεται στους διαδηλωτές να αποφύγουν οιαδήποτε επεισόδια, «ώστε να αποφευχθεί οποιοδήποτε γεγονός που θα αμαύρωνε την εικόνα της χώρας μας και την ευρωπαϊκή συνάντηση των Αθηνών». Δεν παραλείπει, βέβαια, να χαρακτηρίσει ιστορικής σημασίας τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ «για την Ευρώπη και τον Ελληνισμό». Για «μέρες χαράς» έκανε λόγο και ο Κ. Καραμανλής μετά τις συναντήσεις που είχε χτες με τον Πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο.

«Για μέρα γιορτής» έκανε λόγο στο χτεσινό άρθρο της η «Απογευματινή». Κάτω από τον χαρακτηριστικό τίτλο «Δεν πρέπει να διαδηλώσει κανείς την 16η Απριλίου...» η εφημερίδα κατέληγε: «Στις 16 Απριλίου δεν πρέπει κανείς να διαδηλώσει. Οχι γιατί οι Ελληνες δεν είναι μαχητικοί κατά του πολέμου, αλλά γιατί είναι αναφανδόν υπέρ της Ευρώπης».

Το ίδιο μήνυμα έστελναν και οι βουλευτές της ΝΔ που φιλοξενήθηκαν στις στήλες της εφημερίδας. Ο ανερχόμενος «αστέρας» και δηλωμένος θαυμαστής του Τζ. Μπους, βουλευτής Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, ξιφούλκησε: «Οι προσπάθειες κάποιων να αναβιώσουν τις παρωχημένες αριστερές με όχημα τον αντιαμερικανισμό, πρέπει να βρουν σταθερά αντίθετους όλους τους φιλελεύθερους πολίτες της χώρας». Από κοντά και ο πάλαι ποτέ αριστεριστής Π. Τατούλης: «Η αυριανή (σ.σ. σημερινή) ημέρα είναι ημέρα γιορτής για τη χώρα μας, όπως και για όλη την Ευρώπη. Δεν πρέπει να αμαυρωθεί από τους λίγους διαδηλωτές που θα καίνε βρετανικές, ισπανικές ή αμερικανικές σημαίες. Θα εξασφαλίσουν μόνον αρνητική δημοσιότητα για την Ελλάδα και τίποτα άλλο». «Εθνικά(!) δεν έχουμε συμφέρον από τη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί», διαπίστωσε ο ευρωβουλευτής Κ. Χατζηγάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ