Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ»...

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ... «Σωστές, οι επισημάνσεις και αναγκαία τα ειδικότερα μέτρα σε σχέση με τις νταλίκες - αλλά η ουσιαστική λύση του προβλήματος - ή ο περιορισμός έστω των διαστάσεών του - θα προέλθει μόνο από μια γενικότερη αλλαγή νοοτροπίας σε σχέση με το αυτοκίνητο (ασχέτως όγκου) και την οδική συμπεριφορά μας» (Από το άρθρο του «ΕΘΝΟΥΣ»).

Η ΑΓΩΓΗ... «Είναι γεγονός ότι μία από τις κύριες αιτίες των τροχαίων δυστυχημάτων, είναι η κυκλοφοριακή αγωγή των Ελλήνων οδηγών, η απαράδεκτη έως εγκληματική συμπεριφορά τους στο τιμόνι. Σκοτώνονται και σκοτώνουν τρέχοντας με υπερβολική ταχύτητα, οδηγούν μεθυσμένοι, αγνοούν τη σηματοδότηση και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, περιφρονούν τους πεζούς και υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους (Από το άρθρο της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ»).

Η ΛΥΣΗ... «Οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των βαρέων οχημάτων πρέπει να γνωρίζουν ότι παράβαση των κανόνων ασφαλείας δε σημαίνει, δεν πρέπει εφεξής να σημαίνει, ένα πρόστιμο. Πρέπει να συνεπάγεται άμεση αφαίρεση της άδειας οδηγήσεως του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, για σημαντική χρονική περίοδο, την πρώτη φορά. Και οριστική αφαίρεσή τους σε περίπτωση υποτροπής» (Από το άρθρο του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ... «Οχι ένα αλλά σειρά εγκλημάτων και εγκληματικών παραλείψεων και μάλιστα με την πλήρη ανοχή της Πολιτείας αποκαλύπτει το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στο θάνατο 21 μαθητές. Γιατί μπορεί ο οδηγός να αναγνώρισε την προσωπική του ευθύνη, καθώς έχασε τον έλεγχο της νταλίκας. Ποιος όμως ευθύνεται για το ότι κυκλοφορούσε μια τέτοια νταλίκα δολοφόνος, υπερφορτωμένη και μάλιστα με λάθος τρόπο, με φθαρμένα ελαστικά και χαλαρά συνδεδεμένο ρυμουλκούμενο τμήμα; Ποιος ευθύνεται για την απουσία ελέγχων στις Εθνικές Οδούς που θα μπορούσαν να την είχαν εντοπίσει;» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΤΗΡΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ... «Με τον τρόπο που αντέδρασε χθες η κυβέρνηση για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη τραγωδία... Προφανώς σε κάθε δυστύχημα ο ανθρώπινος παράγοντας παίζει ρόλο, αυτό όμως δεν απαλλάσσει το κράτος από την ευθύνη για την τήρηση της νομιμότητας και τη στοιχειώδη προστασία των πολιτών» (Από το άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ