Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Συγκοινωνιακή «καραντίνα»

Σε συγκοινωνιακή «καραντίνα» αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση το κέντρο της Αθήνας σήμερα και αύριο, αποκλείοντας την κυκλοφορία όλων των συγκοινωνιακών μέσων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι αρχικά το σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε τη διακοπή των δρομολογίων του «ηλεκτρικού σιδηρόδρομου», στο τμήμα Ομόνοια - Θησείο. Μια απόφαση που προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητά της. Παράλληλα, προκάλεσε και πολλές αντιδράσεις, γεγονός που υποχρέωσε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της και να ανακοινώσει - μέσω της διοίκησης ΗΣΑΠ - ότι τελικά, σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 μ.μ., οι συρμοί του «ηλεκτρικού» δε θα σταθμεύουν σε Μοναστηράκι και Θησείο.

Κατά τα άλλα, τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων που εκτελούνται από τα βόρεια προάστια και τη Μεσογείων θα τερματίζουν στους Αμπελόκηπους. Από τα νότια προάστια στην Καλλιρρόης, από τα δυτικά στη Σπύρου Πάτση και από Πειραιά, Κοκκινιά και Νίκαια, τα λεωφορεία θα τερματίζουν στο Βοτανικό. Δρομολόγια από Ζωγράφου, Γουδί, Ιλίσια, Βύρωνα και Καισαριανή θα τερματίζουν το πολύ μετά από πέντε στάσεις από την αφετηρία. Ανάλογες αλλαγές ισχύουν και για τα δρομολόγια των τρόλεϊ.

Τέλος, οι συρμοί του μετρό, σήμερα από τις 6 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. δε θα σταματούν στο σταθμό της Ακρόπολης. Το ίδιο θα ισχύσει και για αύριο, από τις 6 π.μ. - 6 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ