Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 15 Απρίλη 2003 - αριθ. φύλλου: 8551

ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Διαδηλώνουμε από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Μαζική αναμένεται η συμμετοχή της νεολαίας και των εργαζομένων στα αυριανά συλλαλητήρια που διοργανώνει η «ΔΡΑΣΗ: Θεσσαλονίκη 2003» στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης


ΣΕΛ.  12   -   15

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για το νέο έγκλημα

Motion Team

Μέσα σε κλίμα ανείπωτου πόνου και σπαραγμού κηδεύτηκαν χτες στο Μακροχώρι Ημαθίας και τα γύρω χωριά, οι 21 μαθητές που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους στο φοβερό δυστύχημα της Κυριακής στα Τέμπη.

Ενα σημείο - καρμανιόλα της εθνικής οδού που παραμένει ίδιο εδώ και δεκαετίες, γιατί το έργο κατά την κυβέρνηση, πρέπει να δοθεί με τη μέθοδο της ληστρικής αυτοχρηματοδότησης, μια νταλίκα - δρεπανηφόρο άρμα, σαν και αυτές που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες εντελώς ανεξέλεγκτα στους δρόμους - γιατί το κεφάλαιο χρειάζεται φτηνές και γρήγορες μεταφορές προϊόντων - έγιναν αιτία αυτής της φοβερής τραγωδίας.

Ολη η Ελλάδα θρηνεί. Προκλητικά και υποκριτικά θρηνούν και οι κυβερνώντες, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση. Γιατί, αντί να αναλάβουν τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες τους, ενδιαφέρονται μόνο, πώς να διαχειριστούν επικοινωνιακά την τραγωδία.


ΣΕΛ.  20   -   22

Associated Press

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
Απειλές κατά του κόσμου ολόκληρου...

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ τις απειλές τους στη Συρία, το Ιράν και τον κόσμο ολόκληρο, ενώ, την ίδια στιγμή, στήνουν τη σκληρότερη εκδοχή της στρατιωτικής κατοχής στο Ιράκ. Οι απειλές προς τη Συρία, τούτη τη φορά, εκστομίστηκαν και από τον ίδιο τον Τζ. Μπους, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κ. Πάουελ, μίλησε ουσιαστικά για κήρυξη εμπάργκο με «διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά μέτρα»...


ΣΕΛ.  6   -   9


ΧΑΝΙΑ
Μαζική «επιδρομή» Αμερικανών «ράμπο»

Δυόμισι χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται στη Σούδα, με πλήρη εξοπλισμό και άρματα μάχης, προοριζόμενοι για το Ιράκ, ενώ εκατοντάδες «επέδραμαν» στην πόλη των Χανίων


ΣΕΛ.  3
ΙΡΑΚ
Προγραμματισμένη αρχαιοκαπηλική λεηλασία

Δεκάδες χιλιάδες εκθέματα ηλικίας χιλιάδων ετών λεηλατήθηκαν ή καταστράφηκαν, παρά τις πάμπολλες και έγκαιρες προειδοποιήσεις της ιρακινής και παγκόσμιας αρχαιολογικής κοινότητας, διεθνών οργανισμών, κλπ.


ΣΕΛ.  31
ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΟΧΙ άλλο αίμα για την εργοδοσία!

Δυναμική η κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην Κόρινθο, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα - έγκλημα στα «Σωληνουργεία», έστειλε μαχητικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: ΟΧΙ άλλο αίμα για την εργοδοσία!


ΣΕΛ.  27
ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΕΞ - ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Σε πορεία διατλαντικής «σύσφιγξης»

ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ