Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ανεπιθύμητοι!

Ολοι αυτοί που άρχισαν να μαζεύονται από χτες στην Αθήνα, όλοι αυτοί με τα χέρια βαμμένα στο αίμα, όλα αυτά τα λευκά κολάρα με τις κατάμαυρες συνειδήσεις, όλοι αυτοί που κύρια δουλιά τους είναι να διατάσσουν καθημερινά εγκλήματα, όλοι αυτοί που τρέμουν στο ενδεχόμενο να συναντηθούν στο δρόμο με κάποιο από τα θύματά τους και γι' αυτό μετατρέπουν κάθε τόπο συνάντησής τους σε στρατόπεδο, όλοι αυτοί είναι ανεπιθύμητοι! Μα, πιο πολύ ανεπιθύμητο είναι ό,τι εκφράζουν-εκπροσωπούν. Ανεπιθύμητη είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή η Ενωση των καπιταλιστών που διευρύνεται για να έχει περισσότερα εκατομμύρια εργατών κάτω από την μπότα της. Που διευρύνεται για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο ζωτικό χώρο δράσης το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ισχυρός ο ιμπεριαλισμός.

Υμνος στο θάνατο είναι αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Ζάππειο. Κι ας ορκίζονται πως κάτι νέο γεννιέται. Μόνον πόνος και θλίψη, μόνον πιο άγρια εκμετάλλευση εκατομμυρίων εργατών μπορεί να γεννηθεί απ' αυτήν την άρρωστη μήτρα της Ευρώπης του κεφαλαίου. Γι' αυτό διαδηλώνουμε σήμερα. Διαδηλώνουμε γιατί σφαγείς παιδιών δεν είναι μόνο μόνο ο Μπλερ, ο Αθνάρ και ο Μπερλουσκόνι, αλλά και οι ορντινάντσες τους, αυτοί που ασκούν καθήκοντα επιμελητείας στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Γιατί στις συνειδήσεις μας ο Σημίτης δεν μπορεί να είναι πια μόνον πρωθυπουργός των αντεργατικών μέτρων αλλά και αυτός που φόρτωνε πυραύλους «Τόμαχοκ» στα αμερικανικά υποβρύχια. Στις συνειδήσεις μας ο Σιράκ δεν είναι αυτός που αντιστάθηκε στους Αμερικανούς, αλλά αυτός που μαζί με τον Σρέντερ θέλουν η σφαγή να γίνει με τους κανόνες των μονοπωλίων που εκπροσωπούν. Στις συνειδήσεις μας το ανθρωπάριο από τη Σλοβακία που πήγε να συγχαρεί τον Μπλερ δεν είναι ένας αθώος πρωθυπουργός μιας χώρας που ψάχνει την ελευθερία της, αλλά ένας αντεπαναστάτης που προσφέρει την εργατική τάξη της χώρας του στο σύγχρονο σφαγείο.

Σ' αυτούς απέναντι διαδηλώνουμε. Αυτοί κι αυτή τους η Ενωση είναι ανεπιθύμητοι! Οσο κι αν προσπαθούν διάφοροι Κωνσταντόπουλοι να χρυσώσουν το χάπι με κούφια λόγια περί ενιαίας ασφαλούς Ευρώπης, αυτό που δεν μπορούν να κρύψουν είναι πως σήμερα νομιμοποιείται η ευρω-διχοτόμηση της Κύπρου και πως το όραμα των τραστ του Μεσοπολέμου για εξάπλωση έως τη Ρωσία επίσης υλοποιείται με αυτή τη διεύρυνση.

Τίποτα, κανένα ψέμα, δεν μπορεί πια να σταθεί για πολύ. Ο πόλεμος που ξεκίνησαν στο Ιράκ για να τον συνεχίσουν όπου αλλού, έβαλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του. Αυτοί - όλη αυτή η συμμορία - απέναντι. Και μεις στα συλλαλητήρια. Στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα και στις πορείες που θα ακολουθήσουν προς τα γραφεία της ΕΕ και τις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ