Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
«Φονιάδες είστε ανεπιθύμητοι»!
  • Στις 11 π.μ. συγκέντρωση της νεολαίας και των εργαζομένων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη
  • Στις 5 το απόγευμα παλλαϊκή συγκέντρωση στο ίδιο μέρος
  • Και τις δύο συγκεντρώσεις θα ακολουθήσουν πορείες στα γραφεία της ΕΕ, στη βρετανική και την αμερικάνικη πρεσβεία

Σήμερα ο ελληνικός λαός θα υποδεχτεί τους μακελάρηδες των λαών όπως ακριβώς τους αξίζει... Σ' αυτούς που δολοφόνησαν εν ψυχρά ένα λαό, δεν αξίζει κανένας σεβασμός, δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση απέναντί τους, δεν πρόκειται να τύχουν ευνοϊκής υποδοχής. Τις μέρες που θα παραμείνουν στη χώρα μας, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις ο λαός μας θα βρεθεί απέναντί τους για να τους καταδικάσει, για να τους δηλώσει ότι είναι ανεπιθύμητοι.

Η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σήμερα, Τετάρτη, στις 11 π.μ. καλεί τη νεολαία και τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και στη συνέχεια να πάρουν μέρος στην πορεία που θα ακολουθήσει στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις πρεσβείες της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Εξάλλου σήμερα, στις 5 μ.μ. η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» διοργανώνει παλλαϊκό συλλαλητήριο, επίσης στο Σύνταγμα, μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει και πάλι πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στις δύο πρεσβείες.

Εργαζόμενοι και νεολαία συγκεντρώνονται απευθείας μπροστά στην εξέδρα, ενώ οι συνοικιακές επιτροπές της «Δράσης» προσυγκεντρώνονται στις 4.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στου Μπακάκου, στις 4.30 μ.μ., είναι η προσυγκέντρωση του Πειραιά.

Επίσης, οι αντιστασιακοί με τα λάβαρά τους θα κάνουν προσυγκέντρωση, στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τα μέλη της και όλες τις γυναίκες της Αθήνας μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, σήμερα στις 5 μ.μ.

Σε ανακοίνωσή της η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Στις 16 του Απρίλη, μεσούντος του εγκλήματος σε βάρος του ιρακινού λαού, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η φιέστα των Ευρωπαίων ηγετών, με θέμα τη διεύρυνση της ΕΕ. Μια διεύρυνση που αποφασίστηκε από τους εκπροσώπους των μονοπωλίων και τους μόνους που συμφέρει είναι το ευρωπαϊκό πολυεθνικό κεφάλαιο και την αστική τάξη των υποψήφιων προς ένταξη χωρών.

Θα έρθουν στη χώρα μας, στις 16 του Απρίλη, οι αρχιεγκληματίες Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και άλλοι που παρέχουν βάσεις, εναέριο χώρο κι άλλες διευκολύνσεις, όπως κάνει και η ελληνική κυβέρνηση.

Θα τους υποδεχτεί ο Σημίτης και η κυβέρνησή του, που παρέχουν πολύτιμη βοήθεια στις ΗΠΑ - Αγγλία, με τη Σούδα, το Ακτιο, τα ΑΒΑΚΣ, τις φρεγάτες, για τη σφαγή του ιρακινού λαού.

Καμία υποχρέωση και κανένα σεβασμό δεν οφείλουν οι εργαζόμενοι, ο λαός απέναντί τους.

Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση ενός ισχυρού πόλου αντίστασης ενάντια στον αιματοβαμμένο αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Η συμμαχία της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό έχει τη δύναμη να τους νικήσει».

Ανάλογη ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και η ΕΕΔΥΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση - διαδήλωση πραγματοποιεί η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σήμερα Τετάρτη, 16 του Απρίλη, στις 7 μ.μ. και στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με την ευκαιρία της συνάντησης των Ευρωπαίων ηγετών στην Αθήνα.

Σε Μακεδονία - Θράκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνουν η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», οι επιτροπές ειρήνης και το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε πολλές πόλεις της Μακεδονίας και Θράκης. Συγκεκριμένα:

- Στην Κοζάνη στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στην Πτολεμαΐδα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στην Καβάλα στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

- Στην Κομοτηνή συγκέντρωση στην αρχή της Βενιζέλου και στη συνέχεια πορεία.

- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

- Στην Ξάνθη στις 7.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

Στη Θεσσαλία

Πικετοφορίες διοργανώνει, σήμερα το βράδυ, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», σε θεσσαλικές πόλεις. Οι πικετοφορίες θα γίνουν:

- Στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

- Στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης των Τρικάλων.

- Στις 8 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά της Καρδίτσας.

Στο Αγρίνιο

Αγωνιστική διαδήλωση ενάντια στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και η τοπική επιτροπή της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» σήμερα Τετάρτη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημοκρατίας και καλούν σε συμμετοχή όλο το λαό του Αγρινίου.

Στο Ηράκλειο

Σε συλλαλητήριο ενάντια στους αρχιμακελάρηδες των λαών, Μπλερ, Αθνάρ και Σία, που θα βρεθούν στη χώρα μας, με αφορμή τη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Ηρακλείου τους μαθητές και τη νεολαία του νομού, σήμερα Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι στα Λιοντάρια.

Στη Χίο

Συγκέντρωση διοργανώνουν για τον ίδιο λόγο αύριο Πέμπτη 17 Απρίλη στη Χίο στις 7 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς η τοπική επιτροπή της «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και η Επιτροπή Ειρήνης.

Στη Λήμνο

Εξάλλου, σε αγωνιστική υποδοχή των αρχιεγκληματιών Μπλερ και Αθνάρ, αλλά και όλων των Ευρωπαίων ηγετών που στηρίζουν τον πόλεμο, καλεί το λαό της Λήμνου η Παλλημνιακή Επιτροπή «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003», η οποία οργανώνει συλλαλητήριο σήμερα Τετάρτη και ώρα 7.30 μ.μ. στο λιμάνι της Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ