Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Περί ... ευθιξίας

Οι οδηγοί των φορτηγών καταγγέλλουν (και δικαίως) τους ιδιοκτήτες, που τους εκβιάζουν να δουλεύουν ήλιο με ήλιο πάνω σε σάπια φορτηγά, χωρίς λάστιχα και συνθήκες ασφάλειας.

Οι ιδιοκτήτες παραπέμπουν στις νομαρχίες και λένε ότι δεν εφαρμόζονται οι μεικτές επιτροπές για τους ελέγχους στους δρόμους.

Οι νομαρχίες λένε ότι δεν έχουν ενημερωθεί, ότι φταίει η Τροχαία και δεν είναι αυτές υπεύθυνες.

Η Τροχαία λέει, εμείς διενεργούμε ελέγχους, αλλά φταίνε τα ΚΤΕΟ, που είναι διεφθαρμένα.

Κατόπιν αυτών, μάλλον θα έχει δίκιο το υπουργείο, που λέει ότι φταίει ...«η ιδιοσυγκρασία του Ελληνος»! Στο πλαίσιο, όμως, της «ιδιοσυγκρασίας του Ελληνα», είναι και εκείνο το είδος της λαϊκής σοφίας, που έχει αποφανθεί ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»!

***

Οσο για τους κυρίους υπουργούς, πάντως, ουδείς σκέφτηκε να παραιτηθεί λόγω ευθιξίας για το θάνατο 21 παιδιών στις συμπληγάδες των Τεμπών, όπως κανένας δεν παραιτήθηκε για το «Σαμίνα», κανένας για το ερείπιο της «Φαράν», ή για τις καθιζήσεις των εθνικών οδών.

Η ευθιξία τους, βλέπετε, όπως, για παράδειγμα του κ. Μαλέσιου, ενεργοποιείται επιλεκτικά. Και μόνον όταν οι κύριοι υπουργοί εντοπίζονται εν μέσω άλλων «συμπληγάδων».

Τις «συμπληγάδες» των Τεμπών τις αντέχει η ευθιξία των κυρίων υπουργών. Τις «συμπληγάδες» των αντικρουόμενων οικονομικών συμφερόντων, όπως αυτές των Κουρή - Αθανασούλη, είναι που δεν αντέχει η ...ευθιξία τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ