Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η επιστολή παραίτησης και οι καταγγελίες

Στην επιστολή παραίτησής του, που απηύθυνε στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Ε. Μαλέσιος αναφέρει πως «λειτούργησα και λειτουργώ πάντοτε στο προσκήνιο» και κατήγγειλε «σειρά άδικων, ανήθικων και χυδαίων επιθέσεων από συγκεκριμένο εκδότη, ο οποίος έχει διακριθεί στο παρελθόν για τη συστηματική κατασυκοφάντηση πολιτών και τη διαρκή και άνευ ορίων σπίλωση υπολήψεων». Επίσης σε δηλώσεις του κατά την ώρα της αποχώρησής του από το ΥΔΤ, ο Ε. Μαλέσιος είπε ότι «έκρινα πως δεν πρέπει να οχυρωθώ πίσω από την κυβερνητική καρέκλα», προκειμένου «να υπερασπιστώ τον εαυτό μου απέναντι στις συκοφαντίες της "Αυριανής" και του κ. Κουρή».

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Αυριανή» κατήγγειλε ότι ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης διαμένει δωρεάν σε βίλα του επιχειρηματία Θανάση Αθανασούλη, ιδιοκτήτη της «ALTEC», καθώς και ότι έχει «εσωτερική πληροφόρηση» για τη διακύμανση της μετοχής της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, γεγονός το οποίο αξιοποιούσε αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές σε κατάλληλες τιμές. Μάλιστα, τη βίλα στην οποία μένει ο Ε. Μαλέσιος, ο γνωστός επιχειρηματίας τη δήλωσε στην Εφορία ως δικό του γραφείο.

Ακόμη, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ευάγγελος Μαλέσιος, που ήταν πρόεδρος της διυπουργικής επιτροπής για το διαγωνισμό για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τάχθηκε υπέρ της ανάθεσης του έργου στην κοινοπραξία «SAIC», στην οποία συμμετέχει με υψηλό ποσοστό ο εν λόγω επιχειρηματίας.

Για το θέμα αυτό ο Ε. Μαλέσιος είπε πως «η ανάθεση του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων έγινε με διαφάνεια από συλλογικά κυβερνητικά όργανα με βάση και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον». Στο ίδιο θέμα ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος υποστήριξε πως «ο διαγωνισμός έγινε από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εγινε με βάση τη νομοθεσία που διέπει τις αμυντικές προμήθειες. Είναι ένας διαγωνισμός, ο οποίος, τελικώς, κατακυρώθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΚΥΣΕΑ... Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ο κ. Μαλέσιος δεν άσκησε καμία επιρροή στην έκβαση του διαγωνισμού αυτού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ