Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Κυκλοφοριακό χάος ελέω εγκληματιών πολέμου

«Μην το συζητάς αυτό που γίνεται...». Με αυτή τη φράση αξιωματικός της Τροχαίας έδωσε το στίγμα της ταλαιπωρίας που επικράτησε χτες σε πολλούς δρόμους της Αθήνας, λόγω των μέτρων ασφάλειας που έχουν παρθεί για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών ο κυκλοφοριακός φόρτος μεταφέρθηκε σε περιφερειακούς δρόμους, οι οποίοι ήταν μποτιλιαρισμένοι για αρκετές ώρες.

Μετά τις 2 το μεσημέρι, έκλεισαν η λεωφόρος Βάρης - Κορωπίου, Κορωπίου- Μαρκοπούλου, Αγίας Μαρίνας, Συγγρού, Λαυρίου, Ποσειδώνος (από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι τον «Αστέρα» Βουλιαγμένης) και η Βασιλίσσης Ολγας. Με βήμα σημειωτόν διεξαγόταν η κυκλοφορία στις λεγόμενες εναλλακτικές διαδρομές που πρότεινε η Τροχαία. Σε απελπιστική κατάσταση βρέθηκαν οι οδηγοί στις οδούς Πειραιώς, στον Κηφισό στην Πέτρου Ράλλη, στο κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά, στη Χαροκόπου, τη Θησέως, τη Σιβιτανίδου, την Αγίων Πάντων (περιοχή Καλλιθέας), τη Φραντζή, τη Λαγουμιτζή, την Ιλιού (Νέος Κόσμος), την Πλαστήρα, την Αιγίου, τη Βενιζέλου και τη Σάρδεων (Νέα Σμύρνη).

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι οι καταγγελίες που έγιναν από οδηγούς τόσο στην Τροχαία όσο και σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς για το μαρτύριο που τράβηξαν προκειμένου να πάνε στις δουλιές τους. Πολλά ήταν τα παραδείγματα αναλγησίας, με κυριότερο αυτό που υποστήριξαν αρκετοί πως οι τροχονόμοι δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες και δεν έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για τους εναλλακτικούς δρόμους όπου μπορούσαν οι οδηγοί να κινηθούν. Ενας οδηγός μάλιστα, που έπρεπε να μετακινηθεί από την Παλαιά Φώκαια για την Αργυρούπολη, υπό τις οδηγίες των τροχονόμων, έκανε παράκαμψη στα Καλύβια, βρέθηκε Κορωπί και από εκεί στάλθηκε μέσω Παιανίας για να φτάσει στην Αργυρούπολη! Οσο για το πόση ώρα χρειάζεται κανείς, υπό αυτά τα μέτρα να πάει από τον Ασπρόπυργο στον Πειραιά, το «ρεκόρ καθυστέρησης» έσπασε, αφού χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες.

Ενταση τέλος σημειώθηκε και στα διόδια της Αττικής Οδού, που αποτελούσε ένα κομμάτι της πρόσβασης των οδηγών για να αποφύγουν τα μέτρα, κατόπιν οδηγιών της Τροχαίας. Ετσι, αρκετοί ήταν που αναγκάστηκαν να κινηθούν σε αυτή, κυρίως κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής και να πληρώσουν τα τέλη για να διανύσουν μία απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να πληρώσουν και τα σπασμένα... νεύρα τα πλήρωσαν οι υπάλληλοι.

Κι όλα αυτά για να περάσουν οι εγκληματίες Μπλερ - Αθνάρ και ΣΙΑ! Ενώ αν πρόκειται για κάποια διαδήλωση και δίκαιη αντιπολεμική κινητοποίηση του λαού της Αθήνας, τότε μόνο που δε ζητάνε την κεφαλή επί πίνακι των διαδηλωτών... Τώρα, για τους εγκληματίες πολέμου, είναι... επιβεβλημένα τα μέτρα!!! Δε λέμε... Αλλά τουλάχιστον ας το βουλώσουν για τις υπόλοιπες φορές... Δυστυχώς, όμως. Γιατί, απλά, είναι... παπαγαλάκια!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ