Τετάρτη 16 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΣΑΠ
Στο Πειθαρχικό γιατί... συμμετείχε στις διαδηλώσεις

Εγινε και αυτό... Η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση διοίκηση του ΗΣΑΠ αρχικά κάλεσε τον ηλεκτροδηγό Νίκο Κωστόπουλο σε απολογία και τώρα τον παραπέμπει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, γιατί συμμετείχε στις μεγαλειώδεις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα την πρώτη ημέρα του πολέμου, στις 20 Μάρτη, με το αιτιολογικό ότι δημιούργησε πρόβλημα «στην κάλυψη της υπηρεσίας του»!!!

Ο εργαζόμενος ούτε φοβήθηκε, ούτε έσκυψε το κεφάλι του, παρά τις αυταρχικές μεθοδεύσεις. Αντίθετα, τηρώντας συνεπή αγωνιστική στάση, στο κείμενο της απολογίας του - που συνέταξε στις αρχές του Απρίλη - ανέδειξε την ανάγκη του αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα του πολέμου. Το κείμενο έχει ως εξής:

«Κύριε Διευθυντά

Στις 20.3.03 στις 7.00 π.μ. ενημέρωσα όπως όφειλα τον εργοδηγό μου ότι δε θα πάω στη δουλιά γιατί θα συμμετείχα στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις που διοργανώνουν όλες οι Αντιπολεμικές Κινήσεις, συνδικάτα και οργανώσεις όπως το ΠΑΜΕ κ.ά. για τον πόλεμο στο Ιράκ (δηλαδή συγκέντρωση και πορεία ώρα 13.00, συγκέντρωση και ολονύκτια διαμαρτυρία από τις 16.00 και μετά στην αμερικανική πρεσβεία) στην οποία συμμετείχε και η ΓΣΕΕ.

Πιστεύω ότι έπραξα το σωστό σύμφωνα με τη συνείδησή μου, διαδηλώνοντας υπέρ της ειρήνης μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους και λαό. Ενάντια σ' αυτούς που κάνουν το βρώμικο πόλεμο, Αμερικανούς και Αγγλους, καθώς επίσης και στις κυβερνήσεις των χωρών που τους στηρίζουν με τις υπογραφές τους και δεν έχουν την τόλμη να βγουν φανερά. Ενάντια, επίσης, στην υποκρισία της ελληνικής κυβέρνησης που λέει ότι δε μετέχει στον πόλεμο, ενώ βοηθάει, πιο πολύ απ' όλους, τους Αμερικανούς και Αγγλους στο βομβαρδισμό του Ιράκ, με αποτέλεσμα να έχουμε τη σφαγή και τη δολοφονία αθώων ανθρώπων. Με τη βάση της Σούδας κέντρο ανεφοδιασμού, με το Ακτιο και τα AWAKS, εκχωρώντας τον εναέριο χώρο, λιμάνια, αεροδρόμια, με τη φρεγάτα "Κουντουριώτης" στον Περσικό κόλπο και άλλες διευκολύνσεις.

Υποστηρίζετε, κύριε διευθυντά, ότι δημιούργησα πρόβλημα στην Υπηρεσία μου, ενώ είχα ενημερώσει από το πρωί. Αυτό δεν το δέχομαι, το θεωρώ πρόφαση.

Πιστεύω πως χρέος κάθε εργαζόμενου αυτές τις ημέρες είναι η υπεράσπιση της ειρήνης ενεργά, συμμετέχοντας στα καλέσματα των Αντιπολεμικών Κινήσεων και Οργανώσεων ενάντια στο βάρβαρο αυτό πόλεμο και σε αυτούς που τον προκάλεσαν. Η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετέχει στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια, ανεξάρτητα αν συμμετέχουν ή όχι πάντα τα κυβερνητικά συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και Εργατικά Κέντρα.

Πιστός και εγώ στα ιδανικά της ειρήνης και της αλληλεγγύης των λαών, αυτό έπραξα και πράττω καθημερινά. Επιβεβαιώνεται αυτές τις 15 ημέρες του πολέμου πως όλοι πρέπει να αγωνιστούμε να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα, ενισχύοντας και όχι καθηλώνοντας τις αντιπολεμικές διαθέσεις του λαού και των εργαζομένων για έναν κόσμο χωρίς πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ