Τετάρτη 11 Μάρτη 2026
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΦΛΟΓΕΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιστολές νέων στρατευμένων

Μαζικά καταφθάνουν στον «Ριζοσπάστη» επιστολές φαντάρων που υπηρετούν τη θητεία τους αυτό το διάστημα σε διάφορες μονάδες σε όλη τη χώρα και δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ο «Ριζοσπάστης» συνεχίζει σήμερα τη δημοσίευση ορισμένων από αυτές:

«Σήμερα είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να ανακληθούν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων και να σφραγιστούν όλες οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη χώρα. Ο πόλεμός τους δεν είναι πόλεμος δικός μας», γράφει μεταξύ άλλων ο Ταξίδης Δημήτρης, ΣΤΡ (ΥΓ), 216 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (Αλεξανδρούπολη).

«Κανένας αξιωματικός και φαντάρος δεν θα έπρεπε να είναι έξω από τα σύνορα και οφείλουμε ως άνθρωποι να υψώσουμε ανάστημα και να οργανωθούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ!», τονίζει ο Στρατιώτης (ΚΔ) Χριστόπουλος Κώστας, 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.

Ο Στρατιώτης (ΤΘ) Τσούνης Ρήγας, 79 ΕΑΡΜΕΘ Σάμος, γράφει: «Ως στρατιώτης θέλω να ενώσω και εγώ τη φωνή μου με όσους απαιτούν να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας, να ανακαλέσει κάθε αποστολή Ελλήνων στρατιωτικών εκτός συνόρων. Είναι χρέος όλων μας αυτή η φωνή να ακουστεί δυνατά μέσα στα στρατόπεδα και με την δημιουργία επιτροπών που να απαιτήσουν: Εξω η Ελλάδα από τον πόλεμο. Να επιστρέψουν οι φρεγάτες, τα αεροσκάφη, οι πυροβολαρχίες μαζί με το προσωπικό που ενεργεί εκτός συνόρων. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο επίκεντρο η άφοβη - περήφανη στάση απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2025-09-25 00:00:00.0)
Εξω το ΝΑΤΟ, να κλείσουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις! (2025-06-23 00:00:00.0)
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα (2024-02-23 00:00:00.0)
Κανένας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη! (2024-02-17 00:00:00.0)
Καμιά δουλειά δεν έχουν Ελληνες φαντάροι, στελέχη και φρεγάτες σε αποστολές εκτός συνόρων (2024-02-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2019-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ