Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Καμία φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα

Συνεχίζεται η ροή δεκάδων επιστολών νέων στρατευμένων με τις οποίες απαιτούν να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Υδρα» για την Ερυθρά Θάλασσα, καμία εμπλοκή στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει και σήμερα ορισμένες από αυτές.

«Να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα. Να μη σταλεί κανένας στρατιώτης εκτός συνόρων», απαιτεί ο στρατιώτης ΕΛΔΥΚ Κωνσταντίνος Μαργέτης.

Οπως σημειώνει, «πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που προστίθεται στην εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, μετατρέποντας τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, το προσωπικό τους, οι φρεγάτες και τα άλλα στρατιωτικά μέσα έχουν την ευθύνη να υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορα, στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ανά την υδρόγειο και στην προστασία του εφοπλιστικού κεφαλαίου, που εκμεταλλεύεται τους ναυτεργάτες, απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές, προκλητικά προνόμια από το αστικό κράτος».

Αντίστοιχα, ο στρατιώτης Στέλιος Μελισσάκης τονίζει στην δική του επιστολή: «Η αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα απογειώνει την εμπλοκή της χώρας μας σε μια περιοχή όπου μαίνεται πόλεμος. Η κυβέρνηση, πιστή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους ανταγωνισμούς στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς κρίνονται τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών. Γι' αυτόν τον λόγο ανέλαβε την αντίστοιχη επιχείρηση της ΕΕ και αποφάσισε να διαθέσει το Στρατηγείο της Λάρισας. Ως στρατιώτης που υπηρετώ τη θητεία μου, θα ήθελα να εκφράσω την αντίθεσή μου στην άμεση εμπλοκή της χώρας μου σε πόλεμο, με την αποστολή στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και στρατιωτικού εξοπλισμού σε αποστολή εκτός συνόρων, η οποία εξυπηρετεί συμφέροντα ξένα με τα συμφέροντα των εργατών, των αγροτών, συνολικά του λαού της χώρας μας. Οι φαντάροι απαιτούμε να μην υπάρχει καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές εκτός συνόρων. Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες αποτελούν ορμητήρια πολέμου και στόχο αντιποίνων. Η φρεγάτα "Υδρα" να μην αποπλεύσει για την Ερυθρά Θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ