Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οι εργαζόμενοι έχουν πια πείρα για να κρίνουν ότι το ΚΚΕ στέκεται δίπλα τους

Μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση των ΚΟ Κερατσινίου - Δραπετσώνας για το λιμάνι

Επιτυχία και αυξημένο πολιτικό ενδιαφέρον για την περιοχή του Πειραιά είχε η εκδήλωση - συζήτηση που πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις Κερατσινίου - Δραπετσώνας του ΚΚΕ με θέμα τις εξελίξεις στο λιμάνι και το νέο masterplan της COSCO.

Η κεντρική ομιλία έγινε από την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Β' Πειραιά και εκ νέου υποψήφια στη Β' Πειραιά, ενώ έγιναν και παρεμβάσεις από τον Γιώργο Καλαμαρά, δημοτικό σύμβουλο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιο δήμαρχο, τον Μάρκο Μπεκρή, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και του Σωματείου Λιμενεργατών ΕΝΕΔΕΠ, υποψήφιο βουλευτή Β' Πειραιά, την Χρυσάνθη Αγάθου, υποψήφια βουλευτή Β' Πειραιά, και την Εύη Γεωργιάδου, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι ομιλητές στις παρεμβάσεις τους τόνισαν τις επικίνδυνες συνέπειες που έχουν για τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής η «ανάπτυξη» του μονοπωλιακού ομίλου της COSCO στο λιμάνι, το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί ΝΑΤΟικών και κινεζικών μονοπωλίων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι βάζουν σε κίνδυνο τον λαό σε περίπτωση εμπλοκής.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Μ. Μπεκρή στην αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων στις προβλήτες του λιμανιού, στις πλάτες των οποίων βγαίνουν τα αυξημένα κέρδη του ομίλου, αλλά και στις κατακτήσεις που κέρδισαν οι εργαζόμενοι μέσα από την οργάνωσή τους και την πάλη τους αυτά τα χρόνια.


Για τις συνέπειες στο περιβάλλον και την πιθανότητα εκδήλωσης Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ) μίλησε η Ε. Γεωργιάδου, ενώ ο Γ. Καλαμαράς υπογράμμισε την ευθύνη και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τις δυσμενείς για τους κατοίκους εξελίξεις στην περιοχή, τονίζοντας πως δεν μπορούν να κοστολογούν τη ζωή τους με βάση τα «ανταλλάγματα» της «επένδυσης» στο λιμάνι.

Η Χρ. Αγάθου μίλησε για την ανάγκη δυναμώματος της αντίστασης και της πάλης των μαζικών φορέων των κατοίκων της περιοχής.

Η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί με την τωρινή, είναι συνυπεύθυνες για τις εξελίξεις και στο λιμάνι αλλά και στα ναυπηγεία. Σημείωσε ότι ο λαός έχει πια πείρα για να κρίνει ποιο κόμμα ήταν αυτό που στάθηκε και στέκεται μπροστά και δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και αυτό δεν είναι άλλο από το ΚΚΕ.

Οτι με το ΚΚΕ πιο δυνατό μέσα και έξω από τη Βουλή, ο λαός θα είναι πιο δυνατός ώστε να αποτρέπει τα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα οποιασδήποτε κυβέρνησης κι αν σχηματιστεί από τις εκλογές, αλλά και να πετυχαίνει κατακτήσεις προς όφελός του, να ανοίγει τον δρόμο για τη συνολική ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική απάντηση στην πολιτική υποβάθμισης της ζωής(2024-03-02 00:00:00.0)
Η μαζικότερη απεργιακή συγκέντρωση των τελευταίων ετών(2022-11-12 00:00:00.0)
Εκδήλωση με θέμα «Εργαζόμενοι στα λιμάνια ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο»(2022-11-08 00:00:00.0)
Νέα 24ωρη απεργία σήμερα για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς(2021-10-27 00:00:00.0)
Λιμάνι περιουσία του λαού και όχι βορά στα επιχειρηματικά συμφέροντα(2020-12-16 00:00:00.0)
Η ανάπτυξή τους φέρνει ανεργία και εργάτες χωρίς δικαιώματα(2013-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ