Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Πιο δυνατό ΚΚΕ για όλα όσα ελπίζουμε και ονειρευόμαστε

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα με ομιλητή τον Γ. Πρωτούλη

Η μοναδική ψήφος που αποτελεί τη φυσική συνέχεια των αγώνων είναι στο ΚΚΕ, και δυναμώνει άμεσα τη φωνή του λαού και μέσα στη Βουλή, τόνισε στην ομιλία στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Νάουσα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τη συγκέντρωση, στην πλατεία Καρατάσου, χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας του ΚΚΕ Δημήτρης Τσιουλάκος, Νίκος Μάντσιος και Παναγιώτης Κουτσουπιάς, ενώ επίσης παρευρέθηκαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Ημαθίας του ΚΚΕ Ολγα Ζωγράφου, Γιάννης Τσαναξίδης και Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη.

Στην ομιλία του, ο Γιάννης Πρωτούλης στάθηκε μεταξύ άλλων στα αποτελέσματα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στην περιοχή, αναφέροντας:

«Το "μετρηθήκαμε και είμαστε λιγότεροι" που είπαν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο επανέρχεται ξανά και ξανά σαν κακός εφιάλτης. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας μία ακόμα απογραφή καταγράφει τεράστια μείωση πληθυσμού, η περιοχή εγκαταλείπεται από νέους και νέες.

(...) Αυτή είναι η καθημερινότητα που έφτιαξαν για τη νεολαία οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων χρόνων, αλλά και η πολιτική της ΕΕ, που προσπαθούν, μόνιμα, να "βγάλουν λάδι" όλοι τους. Γι' αυτό το ΚΚΕ είπε από την πρώτη στιγμή και το λέει ξανά:


Δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακιά η χώρα, φταίει το καπιταλιστικό κέρδος και όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτήν τη χώρα για όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Ο μεγάλος ένοχος, το καπιταλιστικό κέρδος, που κλείνει σε μια βραδιά εργοστάσια και πετάει ανθρώπους στον δρόμο αφού πρώτα τους έχει ξεζουμίσει, τους έχει φορτώσει χρέη και βάσανα, ασθένειες, έχει καταληστέψει υλικούς και ανθρώπινους πόρους. Κυριολεκτικά σαν την ακρίδα.

Το τρένο της χώρας μας τη δεκαετία που πέρασε άλλαζε μηχανοδηγούς αλλά παρέμενε πάντα στις ίδιες ράγες, τις ράγες της πολιτικής του κέρδους των λίγων, της πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μνημονίων και των δεσμεύσεων στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Ξέρουμε πού οδηγεί το δρομολόγιό του. Εχουμε ζήσει ανείπωτες καταστροφές. Το θέμα για όλους μας είναι να αλλάξει πορεία το τρένο, όχι μόνο μηχανοδηγό, να το βάλουμε σε άλλες ράγες, που είναι η ικανοποίηση των δικών μας διευρυνόμενων σύγχρονων αναγκών, η ανάπτυξη προς όφελος των πολλών και όχι των λίγων».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε ότι χιλιάδες νέες ψήφοι στο ΚΚΕ θα δώσουν ένα μεγάλο πολιτικό χτύπημα σε αυτό το σύστημα, «για να γίνουν πράξη όλα όσα οι άλλοι φοβούνται, όλα όσα εμείς ελπίζουμε και ονειρευόμαστε. Για να μετατραπούν σε ορμητικό ποτάμι, σαν τα λαϊκά ποτάμια που ξεχύθηκαν στους δρόμους όλης της Ελλάδας τον Μάρτη.

Να γίνουν ανυποχώρητος αγώνας για καλύτερη ζωή! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής, με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αλλάξει πορεία το τρένο κι όχι απλά ο μηχανοδηγός(2023-03-24 00:00:00.0)
Προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος(2007-09-09 00:00:00.0)
Προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος(2007-09-09 00:00:00.0)
Εγκληματική πολιτική(2005-12-08 00:00:00.0)
Δυστύχημα με ένα νεκρό(2005-11-23 00:00:00.0)
Φωτιά σε τρένο(1998-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ