Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Να ψηλώσει το ΚΚΕ για να ψηλώσει ο λαός

Πλήθος κόσμου στη Ν. Ιωνία, όπου μίλησε ο Θανάσης Παφίλης

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ στην περιοχή ήταν αυτή που οργάνωσαν οι ΚΟ Νέας Ιωνίας, το Σάββατο, στον πεζόδρομο της Παλαιών Πατρών Γερμανού, σαλπίζοντας μήνυμα αισιοδοξίας μπροστά στις επικείμενες εκλογικές μάχες.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος, ενώ χαιρέτισαν η Αφροδίτη Κτενά, πανεπιστημιακός και υποψήφια με το ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας, και ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ανάμεσα σε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Βασίλης Παρασκευόπουλος, Ντιάνα Λιάκου, Ελενα Μποτζιολή και Βούλα Τσίγκα, ο αντιπρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74, Σπύρος Χαλβατζής, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών κ.ά.

Να γίνει κριτήριο ψήφου για τον κόσμο η στάση όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων απέναντι στην ανάγκη της λαϊκής οικογένειας να μορφώσει τα παιδιά της, κάλεσε η Αφροδίτη Κτενά, η οποία ανέβηκε πρώτη στο βήμα της συγκέντρωσης και θυμίζοντας κάποιες χαρακτηριστικές εικόνες για τις ελλιπείς και προβληματικές υποδομές στην Παιδεία, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι ζήτημα επιλογής, είναι ζήτημα προτεραιοτήτων, ενός κράτους που δεν είναι δικό μας, που λειτουργεί για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τους επενδυτές. Και που ό,τι δεν τους φέρνει κέρδη δεν το ιεραρχούν ως ανάγκη. Κι ας είναι δική μας, βασική ανάγκη».


Στη συνέχεια ο Πέτρος Αλέπης μίλησε για το πώς αντανακλώνται μια σειρά από γενικότερα προβλήματα στην περιοχή, αλλά προκάλεσε και συγκίνηση κάνοντας αναφορά στις αγωνιστικές της παραδόσεις, όπως τους λαϊκούς αγώνες των προσφύγων, τη δράση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ στην περιοχή κόντρα στους ναζί και στους συνεργάτες τους, τους χιλιάδες εργάτες που δούλευαν στα δεκάδες εργοστάσια της περιοχής και τους μεγάλους ταξικούς αγώνες τους, για να τονίσει: «Δεν είμαστε άκαπνοι δηλαδή εδώ πέρα. Γι' αυτό το ποσοστό του Κόμματός μας εδώ είναι πάντα από τα πιο μεγάλα στην Αττική. Γι' αυτό στις 21 Μάη θα το μεγαλώσουμε κι άλλο».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κεντρικός ομιλητής, Θανάσης Παφίλης, κάλεσε μεταξύ άλλων:

«Να ψηλώσει το ΚΚΕ, να ψηλώσει ο λαός και να κοντύνουν τα πόδια όλων αυτών που κυβέρνησαν. Αυτών που είναι υπεύθυνοι για την άθλια ζωή μέσα στο άγχος της επιβίωσης που περνούν τα λαϊκά στρώματα. Αυτών που με απύθμενο θράσος ισχυρίζονται πως έσωσαν τη χώρα και τώρα υποκρίνονται πως με τη συνέχεια της ίδιας πολιτικής θα ξανασώσουν τον λαό (...) Δεν θα τους αδικήσουμε. Ναι, είναι σωτήρες. Ποιων όμως; Ποιους έσωσαν; Τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τραπεζίτες και κάθε λογής επενδυτές. Αυτοί στην καπιταλιστική κρίση πέρασαν άβρεχτοι το ποτάμι ενώ ο λαός πνίγηκε κυριολεκτικά πληρώνοντας τα σπασμένα (...)

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να κλείσουν τα αυτιά τους και τα μάτια τους μπροστά στους ψεύτικους εκβιασμούς και τα διλήμματα. Να κρίνουν και να κάνουν λογαριασμό όχι από αυτά που τους λένε αλλά από τη ζωή τους την ίδια. Να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τους υπεύθυνους. Με σταθερό χέρι να ψηφίσουν ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε δίπλα τους απέναντι σε αυτήν την πολιτική και είναι το κόμμα που μαζί με τον λαό μπορεί να αναχαιτίσει τη νέα επίθεση που έρχεται. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, με ΚΚΕ ισχυρό. Να περάσουμε στην αντεπίθεση για κατακτήσεις. Να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος που υπερασπίζονται και υπηρετούν οι υπόλοιποι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ