Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΑΝΑΗ ΚΥΛΑΚΟΥ
Αναντίστοιχη των δυνατοτήτων της εποχής η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες

RIZOSPASTIS

Για την κατάσταση στις φοιτητικές εστίες της Αθήνας - αναντίστοιχη των δυνατοτήτων της εποχής, που δυσκολεύει την προσπάθεια των φοιτητών να σπουδάσουν - μίλησε η Δανάη Κυλάκου.

Επισήμανε ότι χιλιάδες φοιτητές μένουν εκτός εστιών μετά τους αλλεπάλληλους «κόφτες», όριο εισοδήματος, προβλήματα υγείας κ.λπ., εκτός μένουν ακόμα και πολλοί εξ όσων πληρούν τα κριτήρια αφού τα δωμάτια συνολικά στις εστίες δεν επαρκούν.

Οσοι «τυχεροί» μπαίνουν τελικά «αντιμετωπίζουμε συνθήκες κατάρρευσης, υποβαθμισμένων υποδομών, αποτέλεσμα της χρόνιας υποχρηματοδότησης. Με νερό που δεν πίνεται, με ελλείψεις σε βασικά αναλώσιμα που αγοράζονται τελικά από τους φοιτητές. Με το να αντιστοιχεί, για παράδειγμα στη δική μας εστία, 1 πλυντήριο σε 200 άτομα. Με το να μην υπάρχουν στρώματα για τους φοιτητές, με το να μένουν φοιτητές χωρίς θέρμανση και να ξεπαγιάζουν στον χιονιά και χωρίς κλιματισμό το καλοκαίρι. Με το να κλείνονται φοιτητές μέσα σε ασανσέρ λόγω κακής συντήρησης αλλά και να μην υπάρχει καμία υποδομή για ΑμεΑ».

Σημείωσε ακόμη ότι η ασφάλεια είναι ανύπαρκτη καθώς «οι φοιτητές συνεχίζουμε να ζούμε σε κτίρια και υποδομές φτιαγμένες μισό αιώνα πριν, χωρίς καμία ανακαίνιση, χωρίς αντισεισμικό έλεγχο, χωρίς πυροπροστασία, που μας οδηγούν ακόμα περισσότερο στον φόβο και την ανασφάλεια».

Για όλους όσοι παρουσιάζουν ως λύση τη Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα στη στέγαση, η Δανάη Κυλάκου ανέφερε το παράδειγμα της σίτισης και φύλαξης όπου έχουν μπει εργολάβοι οι οποίοι «θησαυρίζουν στις πλάτες μας με τις συνθήκες να χειροτερεύουν!» με ελλιπή φύλαξη, επιδιορθώσεις που δεν γίνονται, φαγητό που δεν επαρκεί για τρία γεύματα...

Καταλήγοντας σημείωσε: «Ολο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε απέναντι σε αυτήν την πολιτική, για τις δικές μας ανάγκες, για να μη ζήσουμε νέα "Τέμπη" αλλά και να έρθει στην επιφάνεια η άθλια κατάσταση που βιώνουμε. Βγήκαμε μπροστά διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στο ύψος των δυνατοτήτων της εποχής! Γιατί ξέρουμε ότι μπορούμε και πρέπει να ζούμε καλύτερα (...) Παράλληλα, ήμασταν και είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που προσπαθούν τώρα να πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Είμαστε οι φτωχότεροι φοιτητές που οι γονείς μας αντιμετωπίζουν από πρώτο χέρι την πολιτική των πλειστηριασμών. Δεν θα διαπραγματευτούμε το να έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε! Θα είμαστε εκεί σε κάθε πλειστηριασμό, έξω από κάθε σπίτι, δεν θα αφήσουμε κανέναν να μείνει στον δρόμο.

Πέρσι γίναμε πιο δυνατοί! Κάναμε το βήμα μέσα και από την ανάδειξη σε πρώτη δύναμη του ψηφοδελτίου που στηρίζει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν πολλοί ακόμα αγωνιστές φοιτητές, του ψηφοδελτίου της "Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας" πανελλαδικά, στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων στα πανεπιστήμια και στις εστίες. Περισσότεροι αγωνιστές πήραν θέσεις ευθύνης στα όργανα των συλλόγων, περισσότεροι σύλλογοι έκαναν αγωνιστικά βήματα, συντονιστήκαμε και βγήκαμε μπροστά μαζί με τους συμφοιτητές μας για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη! Μάλιστα, από τον αγώνα μας φέτος καταφέραμε και πετύχαμε 100 θέσεις σε ξενοδοχείο για τους φοιτητές που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχαν πού να μείνουν. Παράλληλα, καταφέραμε μέσα από τους συλλόγους μας και σε συνεργασία με το ΠΑΜΕ να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό και συριακό λαό οργανώνοντας αιμοδοσίες και συγκεντρώνοντας σε κάθε σύλλογο τρόφιμα και είδη ανάγκης.

Οπως δεν κάτσαμε με σταυρωμένα χέρια στο έγκλημα στα Τέμπη και αποκαλύψαμε με τον αγώνα μας τους πραγματικούς ενόχους, βάλαμε στο επίκεντρο τις ανάγκες μας, έτσι θα συνεχίσουμε!

Πάμε όλοι μαζί να κάνουμε το άλμα!

Με "Πανσπουδαστική" 1η δύναμη ξανά!... Θα είναι το πρώτο βήμα ώστε και στις 21 Μάη να ρίξουμε "κόκκινο" στην κάλπη, επιλέγοντας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, κάνοντας πράξη το σύνθημα με το οποίο πορευόμαστε όλο το προηγούμενο διάστημα: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ