Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Διαβεβαιώνει αγορές και επενδυτές ότι θα τηρηθούν οι «δεσμεύσεις»

Εξαγγελία εξαγοράς για τους νέους ανθρώπους και ντίλερ των ασφαλιστικών εταιρειών

Eurokinissi

Το στενό κουστούμι που έχουν ράψει για τον λαό οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ, μέσα από τα κάθε είδους μνημόνια διαρκείας και τα προαπαιτούμενά τους, περιέγραψε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες το πρωί στον ΑΝΤ1.

Χαρακτηριστικά, «όχι, δεν θα δεσμευτώ για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» ήταν η απάντηση που έδωσε στο σχετικό ερώτημα, ενώ όλη την ώρα πριν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τον νόμο Κατρούγκαλου που και ο ίδιος εφαρμόζει. Εσπευσε, εξάλλου, να υπογραμμίσει την «ευθύνη» που έχει «για δημοσιονομική πειθαρχία», τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας», όσες έχουν αναλάβει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου απέναντι στους εταίρους τους στο εξωτερικό και την ντόπια κεφαλαιοκρατία. Εκλινε άλλωστε σε όλες τις πτώσεις τη «δημοσιονομική ισορροπία», ενώ διαβεβαίωσε το κεφάλαιο ότι «θα έχουμε πλεόνασμα το 2023» και ότι κινείται αυστηρά «εντός των αντοχών της ελληνικής οικονομίας».

Στο πλαίσιο της τακτικής της εξαγοράς έριξε προεκλογικά δίχτυα με εξαγγελίες τάχα φιλολαϊκές αλλά απόλυτα χαρακτηριστικές για το πώς στο σάπιο σύστημά τους «δίνουν ένα και παίρνουν δέκα», κι αυτό το ένα πάλι για τους ομίλους.

Συγκεκριμένα, έταξε μια μείωση του ΕΝΦΙΑ - τον οποίο όλες οι αστικές κυβερνήσεις τάχα θα καταργούσαν - αλλά με προϋπόθεση την ασφάλιση του σπιτιού, δηλαδή με τον λαό να πληρώνει από την άλλη τσέπη τις ασφαλιστικές εταιρείες, στις οποίες σπρώχνει αφειδώς πελατεία.

«Τυράκι» του αίσχους και η υπόσχεση Μητσοτάκη για μονιμοποίηση του «pass» των 150 ευρώ για νέους, άπαξ, όταν ενηλικιώνονται, για πολιτιστικές, αθλητικές, τουριστικές δραστηριότητες, την ίδια ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική τους στερεί με το άλλο χέρι κάθε δικαίωμα στον μαζικό αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην αναψυχή. Στο μεταξύ, ακόμα και γι' αυτό το προεκλογικού τύπου επίδομα της μιζέριας έσπευσε να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι σε όφελός τους δίνεται: «Είναι χρήματα τα οποία θα επιστρέψουν τελικά στην ελληνική οικονομία, θα τονώσουν κι αυτά με τον τρόπο τους τον εγχώριο τουρισμό», είπε.

Επιπλέον μίλησε για «αναμόρφωση» του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων με «αυξήσεις» της τάξης των ...20 ευρώ ανά παιδί, χρησιμοποιώντας το μάλιστα ως «τυράκι» για να δεχτούν την «αξιολόγηση» προκειμένου να προωθείται ακόμα πιο αποτελεσματικά η αντιλαϊκή πολιτική.

Για, δε, τους μισθούς έκανε γαργάρα το αν θα «ξεπαγώσουν» οι 3ετίες που διατήρησαν στο ψυγείο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ για τον κατώτατο μισθό παραμένει σε ισχύ ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου που κατάργησε τη συλλογική διαπραγμάτευση και προβλέπει αύξηση μόνο με Υπουργική Απόφαση υπό την προϋπόθεση να μη θίγονται η περιλάλητη ανταγωνιστικότητα και η δημοσιονομική πειθαρχία.

Παραπέρα, αρνήθηκε ξανά κάθε περίπτωση για μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι «δεν θα περάσει στις τιμές των προϊόντων», καθώς «η αγορά λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες».

Είχε προηγηθεί την Κυριακή ένα κακόγουστο «σταντ απ κόμεντι» Μητσοτάκη στην Ελευσίνα, με φόντο τα ναυπηγεία και χειροκροτητές του καμιά 10αριά ψηφοφόρους της ΝΔ που υμνολογούσαν την κυβέρνηση για το ότι ...τους βρήκε, δήθεν, δουλειά και σπίτι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ