Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ψήφος ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο

Στην Αλεξανδρούπολη μίλησε ο Κ. Παπασταύρου

Ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής, στη πλατεία Φάρου στην Αλεξανδρούπολη, η ΤΕ Εβρου του ΚΚΕ, με κεντρικό ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Εβρου του ΚΚΕ Βάνα Δινδίνη, Χρήστος Κουγιουμτζής, Χρήστος Παπαδαμάκης, Σωτηρία Μαραγκοζάκη, Σάββας Δευτεραίος και Τριαντάφυλλος Φωτιάδης, από τους οποίους οι τρεις τελευταίοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο Κύριλλος Παπασταύρου, στις εκλογές δεν αποφασίζει ο λαός ποια πολιτική θα εφαρμοστεί καθώς αυτή είναι δεδομένη και είναι αντιλαϊκή, αντίθετα, καλείται να αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός που θα την εφαρμόσει, με ποια κόμματα και με ποιες συνεργασίες. «Στις εκλογές δεν συμφέρει τον λαό, τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στα κόμματα που θα σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση αλλά συμφέρει να είναι όσο πιο πολύ δυνατός αυτός που θα είναι απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή κυβέρνηση την επόμενη μέρα», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι στους πολλούς λόγους για τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ πρέπει να προστεθεί ένας ακόμα που αφορά ιδιαίτερα την περιοχή της Θράκης και την πόλη της Αλεξανδρούπολης:

«Είναι η επιλογή των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στη συνέχεια, με την αμέριστη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε βασικό πυλώνα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.


Για μια δεύτερη βάση της Σούδας μιλάνε όταν αναφέρονται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Τι ευλογία, αλήθεια, να γίνεται ο τόπος μας ορμητήριο ιμπεριαλιστικών πολέμων... Τι περηφάνια να περνάνε από το λιμάνι, το αεροδρόμιο και τα εδάφη μας όπλα και πολεμικό υλικό που αξιοποιούνται για να ρίξουν και άλλο λάδι στη φωτιά στον πόλεμο στην Ουκρανία...

Και όμως, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις, τοπικές αρχές και άλλοι παράγοντες που μας λένε ότι από τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης, της Λάρισας, του Βόλου και της Σούδας σε πυλώνες των πολεμικών σχεδίων του ΝΑΤΟ θα βγει ο λαός κερδισμένος.

Μάλιστα, διαφημίζουν μια ανάπτυξη που θα έχει τα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης της Τρούμπας της δεκαετίας του 1960 στο λιμάνι του Πειραιά, που άραζε ο 6ος Στόλος, με ό,τι αυτό σημαίνει, τη σαπίλα και την παρακμή που φέρνει. Και πώς να μη λέμε κάτι τέτοιο όταν έφτασαν να διαφημίζουν μέχρι και το πόσες χιλιάδες αυγά καταναλώθηκαν λόγω της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή... Και μας λένε ότι δεν πρέπει να μας πολυνοιάζει αν η περιοχή εδώ πέρα όπως και άλλα σημεία της χώρας γίνονται ορμητήρια πολέμου, ας μη μας νοιάζει αν οι δυνάμεις που φεύγουν από εδώ θα πάνε να μακελέψουν λαούς.

Τι έχουν όμως να πουν για το γεγονός ότι οι περιοχές μας γίνονται αντικειμενικά στόχος πολεμικών επιχειρήσεων και μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερο στόχος στο μέλλον στην περίπτωση γενίκευσης του πολέμου; Γιατί στο έδαφος της Ουκρανίας διεξάγεται ένας πόλεμος ιμπεριαλιστικός, ένας πόλεμος για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την κυβέρνηση Ζελένσκι από τη μια και τη Ρωσία και τους συμμάχους της από την άλλη. Ενας άδικος πόλεμος και από τις δύο πλευρές και σε αυτό τον άδικο πόλεμο είμαστε χωμένοι ως τα μπούνια.

(...) Για όλα αυτά κανείς δεν λέει τίποτα. Μόνο το ΚΚΕ τα αναδεικνύει και τα αντιπαλεύει. Μόνο το ΚΚΕ δεν χειροκρότησε τους ναζί του Τάγματος Αζόφ που μας έφερε ο Ζελένσκι στη Βουλή. Μόνο το ΚΚΕ αντιτάχθηκε σθεναρά με κάθε τρόπο στην ελληνική εμπλοκή, μόνο το ΚΚΕ ανέδειξε τον άδικο και ληστρικό χαρακτήρα του πολέμου ακυρώνοντας τα προσχήματα και της μιας και της άλλης πλευράς. Γι' αυτό η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενάντια στη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, είναι ψήφος για την απεμπλοκή από τον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ