Τρίτη 9 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα «πάτησαν» οι επενδύσεις

«Οσο κι αν ο Μητσοτάκης κοκορεύεται για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και περισσότερες επενδύσεις, κρύβει πως όλα αυτά πάτησαν πάνω στα τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και στο ξεζούμισμα των εργαζομένων. Και αυτό το ξέρει και το ζει καθημερινά ο πατραϊκός λαός. Γονάτισε από τους φόρους, τις αυξήσεις - φωτιά σε ρεύμα και καύσιμα. 11.000 πολίτες στην πόλη μας ζουν με το ΚΕΑ, 30.000 άνεργοι ψάχνουν σταθερή δουλειά και όχι ψίχουλα από ολιγόμηνα προγράμματα μερικής απασχόλησης», αναφέρει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Πάτρα.

Σημειώνει ότι για ακόμη μία φορά από την πόλη «είπε, έταξε και εκβίασε τον πατραϊκό λαό. Μίλησε για λιγότερους φόρους, για περισσότερες επενδύσεις για να έχουν όλοι δουλειά, νέες προσλήψεις, αυξήσεις μισθών...», ενώ στέκεται και στις ευθύνες των υπόλοιπων αστικών κομμάτων προσθέτοντας:

«Βέβαια, δεν διεκδικεί το προνόμιο της κοροϊδίας μόνο η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που μοιράζονται την ίδια στρατηγική. Γι' αυτό και ψήφισαν μαζί με τη ΝΔ τη μονιμοποίηση των φόρων στην Ενέργεια και στα καύσιμα. Οσο λοιπόν κι αν μαλώνουν σαν τα κοκόρια ενόψει των βουλευτικών εκλογών και ορκίζονται ότι έχουν τεράστιες, δήθεν ανυπέρβλητες διαφορές, τα προγράμματά τους είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι, μοιράζονται τις ίδιες δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

«Η δημοτική αρχή τούς χαλά τη σούπα στην περιοχή»

Παράλληλα, θυμίζει: «Γι' αυτό άλλωστε πριν από λίγες μέρες συναντήθηκαν οι επικεφαλής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, στον μοναδικό δήμο της χώρας που έχει αγωνιστή, κομμουνιστή δήμαρχο, που είναι παράδειγμα και αναγνωρίζεται από τους εργαζόμενους, τους προοδευτικούς ανθρώπους σε όλη τη χώρα, ώστε να συμφωνήσουν όλοι μαζί τη στήριξη σε όποιον περάσει στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών ενάντια στον Πελετίδη, ο οποίος τους έχει χαλάσει τη σούπα στην περιοχή».

Η ΤΕ καταλήγει: «Μόνοι τους και όλοι μας, λοιπόν! Δυναμώνουμε ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ για να είμαστε πιο δυνατοί να τους αντιμετωπίσουμε, για να είναι πιο δυνατός ο λαός μας. Στις 21 του Μάη κάνουμε την έκπληξη και φτάνουμε το ΚΚΕ όσο ψηλότερα γίνεται!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ