Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η νεολαία δίνει τη μάχη και για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ

«Μέρα κόκκινης εισφοράς» στο Κόμμα η 1η Μάη

Τα χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, που αυτές τις μέρες κάνουμε τη νύχτα μέρα για να γίνει πράξη το σύνθημά μας «Μόνοι τους και όλοι μας», με ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ. Με αποφασιστικότητα και ευρηματικότητα, διαθέτουμε όλες μας τις δυνάμεις και για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις. Η ΚΝΕ άλλωστε έχει αποδείξει ότι μπορεί με επιτυχία να δίνει τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης, για να εξασφαλίζουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ την οικονομική τους αυτοτέλεια. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις σε επιχειρηματικούς ομίλους, μόνος «χορηγός» του είναι ο λαός και η νεολαία!

Μπορούμε να φτάσουμε σε χιλιάδες νέους και νέες που θα ενισχύσουν το ΚΚΕ από το υστέρημά τους. Είναι:

Οι χιλιάδες νέοι και νέες, με τους οποίους συναντηθήκαμε το προηγούμενο διάστημα στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις, στις απεργιακές μάχες, στις εκατοντάδες δράσεις σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.

Οι χιλιάδες νέοι και νέες που αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα και μαχητική στάση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ότι «το ΚΚΕ δεν είναι σαν τους άλλους».

Οι χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που πέρσι έκαναν το βήμα και ανέδειξαν την «Πανσπουδαστική» σε πρώτη δύναμη γκρεμίζοντας την κυβερνητική παράταξη ΔΑΠ, την παράταξη των Τεμπών και της νοθείας. Οι ακόμα περισσότεροι που αυτές τις μέρες δίνουν όλες τις δυνάμεις τους για να κάνουν το «άλμα», να αναδειχτεί η «Πανσπουδαστική» πρώτη δύναμη ξανά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα καταδίκης όσων ευθύνονται για το διαρκές έγκλημα στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Οι χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που αυτές τις μέρες οργανώνουν και συμμετέχουν στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που πραγματοποιούν το ταξίδι τους σε πάνω από 100 πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα με σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», διακινώντας τις καλαίσθητες κάρτες ενίσχυσης στους συμμαθητές, στους φίλους, στις οικογένειές τους.

Οι χιλιάδες νέοι και οι νέες που αηδιάζουν ακούγοντας ότι ο καταδικασμένος ναζιστής χρυσαυγίτης Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Η καλύτερη απάντηση είναι η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ. Της μόνης δύναμης που καθημερινά μπαίνει μπροστά για να υψώνεται πραγματικό τείχος στον φασισμό και τον ναζισμό, στοχεύοντας το σύστημα που τον γεννά, στοχεύοντας τους μηχανισμούς εκείνους του κράτους που διαπλέκονται μαζί του. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που δεν παραβρέθηκε στη Βουλή, όταν οι βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων χειροκροτούσαν τους ναζί του Τάγματος Αζόφ.

Οι χιλιάδες νέοι και οι νέες που δεν ανέχονται η χώρα μας να γίνεται ορμητήριο πολέμου για να μακελεύονται λαοί για τα κέρδη των λίγων, που επιθυμούν την απεμπλοκή της χώρας από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που μετατρέπει τη χώρα μας σε θύτη και τον λαό μας σε πιθανό θύμα αντιποίνων.

Οι νέοι κομμουνιστές, μπροστά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμώντας τους κομμουνιστές και αγωνιστές που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της Ιστορίας του εργατικού κινήματος στη χώρα μας και διεθνώς, ανακηρύσσουμε τη Δευτέρα 1η Μάη «μέρα κόκκινης εισφοράς στο Κόμμα μας». Είμαστε περήφανοι συνεχιστές τους!

Είναι πολλά και συγκινητικά τα παραδείγματα από νέους και νέες που με αυταπάρνηση, αλλά και περηφάνια, έχουν προσφέρει στο Κόμμα. Μαθητές και μαθήτριες που δίνουν οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ από τις οικονομίες και το χαρτζιλίκι τους. Φοιτητές και φοιτήτριες ολόκληρων αμφιθεάτρων που «έκοψαν» κουπόνι ενίσχυσης στις φοιτητικές ΟΒ. Νέοι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που επέλεξαν να αφιερώσουν μια μέρα δουλειάς και να προσφέρουν το «κόκκινο μεροκάματό» τους στο ΚΚΕ.

Ετσι και τώρα μπορούν οι όμορφες πρωτοβουλίες να απλώσουν, να πολλαπλασιαστούν οι ευφάνταστοι και συγκινητικοί τρόποι με τους οποίους τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ εξασφαλίζουν να δώσουν ό,τι παραπάνω μπορούν στο Κόμμα.

Είμαστε αισιόδοξοι! Με μαχητικότητα και καλή οργάνωση της δουλειάς μπορούμε να τα καταφέρουμε και σε αυτήν τη μάχη! Να βγει το Κόμμα μας πιο ισχυρό παντού, να δυναμώσουν ο λαός και το λαϊκό κίνημα σε ένα πανελλαδικό ποτάμι αγώνα και διεκδίκησης.


Κλειώ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η σκυτάλη των μαζικών συγκεντρώσεων καταλήγει στον Πειραιά(2023-05-18 00:00:00.0)
Η Σωτηρία ζει μέσα από τον σύγχρονο ηρωισμό όσων δεν σκύβουν το κεφάλι(2021-07-29 00:00:00.0)
Στο πλευρό του ΚΚΕ στη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης(2011-07-31 00:00:00.0)
Για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης(2004-01-14 00:00:00.0)
Τα λαϊκά στρώματα ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας(2004-01-14 00:00:00.0)
Η ολοκλήρωση της Οικονομικής Εξόρμησης(2004-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ