Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Είμαστε στο κόκκινο νησί και δεν μας κουνάει κανείς!

Ν. Χρυσάφης
Ν. Χρυσάφης
Σύντομους χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν οι συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ Γιώργος Συκάς, νέος ερευνητής, καταγόμενος από τον Πολιχνίτο, και Νίκος Χρυσάφης, εργαζόμενος στο Δημόσιο, συνδικαλιστής.

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νησί μας είναι η μόνη απάντηση στις πολιτικές που πάνε τη ζωή μας από το κακό στο χειρότερο», σημείωσε ο Γ. Συκάς. «Ενα ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από νέους ανθρώπους, που συμφωνούν όλοι ότι δεν πρέπει το νησί μας να γίνει φυλακή ανθρώπων. Που συμφωνούν όλοι ότι οι πολιτικές του ΝΑΤΟ δεν είναι απλά επικίνδυνες, αλλά εγκληματικές για το νησί μας. Που βρίσκονταν μέσα σε όλους τους αγώνες του λεσβιακού λαού. Από τους αγώνες ενάντια στη δομή της Καράβας και στην κατάργηση του 8ωρου, έως την υποχρέωσή μας να τιμήσουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις.

Ο λεσβιακός λαός έχει μία σταθερά. Ξέρει ότι ο μόνος που θα βρίσκεται πάντα δίπλα του όταν θέλει να διεκδικήσει το δίκιο του θα είναι το ΚΚΕ και ο βουλευτής του στο νησί. Από τους αγώνες για την τιμή του λαδιού και του γάλακτος, για να γυρίσει ο κόσμος στα χωριά μας, έως τις δομές Υγείας, που τις έχουν διαλύσει.

Και μιλάω για μία εμπειρία γενεών τώρα. Μιλάω για την Μαρία την Κομνηνάκα, που δεν σταμάτησε να τρέχει ούτε μέσα στην πανδημία. Μιλάω για τον επιστήμονα, τον Σταύρο τον Τάσσο. Για τον αγρότη μας, τον Σταύρο τον Σκοπελίτη. Τον κοινοβουλευτικό, τον Στρατή τον Κόρακα. Και για τον μεγάλο μας αγωνιστή, τον Μπαρμπα Κώστα τον Βασάλο.

Γ. Συκάς
Γ. Συκάς
Στις 22 του Μάη τα αριστερά έδρανα της Βουλής θα κοσμεί κομμουνιστής βουλευτής από τη Λέσβο. Είμαστε στο κόκκινο νησί και δεν μας κουνάει κανείς από εδώ».

«Ξέρουμε όλοι ότι δεν πρέπει να εξοικειωθούμε με την "κανονικότητα" της κρίσης, τους πολέμους, την έμφυλη βία, τη φτώχεια και τη μιζέρια», τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Μέρος του προβλήματος, μέρος αυτής της άθλιας, ταξικά μεροληπτικής κανονικότητας στον έναν ή στον άλλο βαθμό είναι οι κυρίαρχοι του κοινοβουλίου, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους, γιατί αυτόν τον ρόλο επέλεξαν.

Ξέρουμε όλοι ότι πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή φωνή που θα τους αποκαλύπτει και θα οργανώσει τους αγώνες μας.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο κοινοβουλευτικό κόμμα χωρίς κοινοβουλευτικές αυταπάτες, το μόνο κόμμα που μπορεί σήμερα να αποτελέσει την τελευταία γραμμή άμυνας και την πρώτη γραμμή ελπίδας για αλλαγή. Μιας άμυνας που μπορεί και να μας οδηγήσει στην αντεπίθεση και στην ανατροπή της κανονικότητάς τους.

Καλώ από το βήμα αυτό, μαζικά, με αισιοδοξία και ασίγαστο πάθος, να δώσουμε τη μάχη για την εκλογή ξανά κομμουνιστή βουλευτή από τη Λέσβο, γιατί ξέρουμε ότι δεν θα είναι διακοσμητικός, γιατί ξέρουμε ότι θα είναι χρήσιμος για τους αγώνες που έρχονται, γιατί ξέρουμε τι σημαίνει ΚΚΕ, ξεκινώντας από τους αγώνες των σκοτεινών χρόνων και φτάνοντας στο σήμερα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ