Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Εδώ είναι η Λέσβος των αγώνων και των θυσιών και όχι ΝΑΤΟικό νησί

Ο Ν. Παπαναστάσης στον χαιρετισμό του στάθηκε στο ότι «την ώρα που η ελληνική αστική τάξη με τα κόμματά της, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ., εμπλέκουν στενότερα τη χώρα μας στα ΝΑΤΟικά σχέδια, την ώρα που η αστική τάξη της Ελλάδας εκφράζει την επιθετικότητά της ενισχύοντας πολύπλευρα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την ώρα που η Τουρκία θέτει επίμονα απαράδεκτες αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, αυτήν την ώρα επέλεξε ο πρωθυπουργός να χαρακτηρίσει αυτά τα ελληνικά νησιά, μηδέ εξαιρουμένης της Λέσβου, "ΝΑΤΟικά νησιά".

Αυτή η πρωθυπουργική δήλωση δεν έγινε "εκ παραδρομής". Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο σε μια πολύ μακριά αλυσίδα παρόμοιων δηλώσεων που ρίχνουν «νερό στον μύλο» των διευθετήσεων στα Ελληνοτουρκικά, με σφραγίδα "ΝΑΤΟικής συνοχής" και μπόλικο άρωμα απαράδεκτης για τα λαικά συμφέροντα "συνεκμετάλλευσης".

Ομως, ο στόχος της "ΝΑΤΟικής συνοχής", πίσω από τον οποίο στοιχίζονται για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, όλα τα αστικά κόμματα, αποτελεί για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, την ειρήνη και την ασφάλεια, ακόμη και για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, κυριολεκτικά "βαρέλι δίχως πάτο". Αυτές οι δηλώσεις είναι, που δίνουν αέρα στα πανιά της επιθετικότητας της τουρκικής αστικής τάξης.


Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και οι λοιποί που από κοινού στηρίζουν τους ΝΑΤΟικούς στόχους και την εμπλοκή της Ελλάδας, με λιγότερα ή περισσότερα "ανταλλάγματα" για την αστική τάξη, αναλαμβάνουν βαρύτατες ευθύνες απέναντι στον λαό», συνέχισε, για να προσθέσει ότι «από πέρυσι, και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, προωθείται με επιμονή η έννοια του "ΝΑΤΟικού εδάφους". Τι σημαίνει αυτός ο όρος; Σημαίνει ότι επί της ουσίας, στο έδαφος αυτό, θα υπάρχει "συγκυριαρχία" των εμπλεκόμενων κρατών υπό την εποπτεία και διαιτησία των ΗΠΑ».

«Σήμερα λοιπόν, κατά την κυβέρνηση, βρισκόμαστε σε "ΝΑΤΟικό έδαφος"», σχολίασε δηκτικά και απάντησε: «Οχι, σύντροφοι και φίλοι. Δεν βρίσκονται σε ΝΑΤΟικό νησί η Καλλονή, ο Πετσοφάς, το Μανταμάδο, ο Μακρύς Γιαλός, τα Τσώνια, ο Μανούλος, η Συκαμινιά. Εδώ είναι η Λέσβος και καλύτερα απ' όλους αυτό το γνωρίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοί της, το γνωρίζουν αυτοί που βρίσκονται εδώ για να την υπερασπιστούν. Το γνωρίζουν και "φτύνουν" όλους αυτούς που με τις άθλιες μπαγαποντιές τους προσπαθούν να σβήσουν μια πολύχρονη Ιστορία αγώνων και θυσιών».

Σχετικά με τις εκλογές ανέφερε: «Βαδίζουμε αισιόδοξα, μαχητικά, με πείσμα και αποφασιστικότητα προς την κάλπη, μαζί με χιλιάδες εργατοϋπαλλήλους, φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες, γυναίκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, ανέργους, συνταξιούχους.


Με όλους αυτούς γνωριζόμαστε καλά. Γνωριστήκαμε στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες απεργίες, στα συλλαλητήρια, στις ανεπανάληπτες από όγκο και παλμό συγκεντρώσεις καταδίκης του άθλιου εγκλήματος των Τεμπών».

Τόνισε δε πως «ιδιαίτερα γνωριζόμαστε καλά με τους δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, που σημαντικό κομμάτι τους υπηρετεί σ' αυτό το νησί.

Με όλους αυτούς γνωριζόμαστε, έχουμε συναντηθεί, έχουμε συζητήσει, έχουμε παλέψει μαζί. Κυριολεκτικά συναντιόμαστε καθημερινά. Είτε αρέσει είτε όχι, το ΚΚΕ έχει γίνει η σημαντικότερη πολιτική δύναμη ανάδειξης των προβλημάτων τους, των προβλημάτων των οικογενειών τους, και ταυτόχρονα ο φορέας διεκδίκησης λύσεων σ' αυτά.

Το ΚΚΕ, μαζί με τα συνδικαλιστικά τους όργανα, αναδείξαμε και διεκδικήσαμε λύσεις για πολλά ζητήματα, όπως: Ηλικιακά όρια αποστρατείας Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Μισθολογική αναβάθμιση Αξιωματικών εξ Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ). Αποζημίωση για τη νυχτερινή απασχόληση. Αρχαιότητα Υπαξιωματικών. Επιδόματα σε Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ). Θέματα Στέγασης. Θέματα υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης. Και, φυσικά, πολλά άλλα.

Ολα αυτά οι στρατιωτικοί τα αναγνωρίζουν, το εισπράττουμε, τους ευχαριστούμε.


Για άλλη μια φορά και από εδώ τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και μας δείχνουν. Δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε και από τις 22 Μαΐου δίπλα τους. Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Ταυτόχρονα, τους καλούμε να κάνουν το βήμα να στηρίξουν σ' αυτές τις εκλογές το ΚΚΕ».

Αλλά και συνολικά ο Ν. Παπαναστάσης κάλεσε τον καθέναν και την καθεμιά να σκεφτεί ότι σήμερα έχει περισσότερους λόγους από ποτέ «να συμπορευτεί δίπλα μας, να φτάσει με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη. Γιατί όλοι ξέρουν, από την ίδια τους την πείρα, πως το ΚΚΕ δεν δείχνει καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική, όποιον μανδύα κι αν φοράει αυτή.

Το ΚΚΕ είναι το μόνο που λέει ότι σήμερα υπάρχει λύση υπέρ του εργαζόμενου λαού, στη σύγκρουση με το σάπιο σύστημα και τις κυβερνήσεις του, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια γνήσια λαϊκή διακυβέρνηση και εξουσία.

Και αυτό πρέπει να κάνουμε όλες και όλοι: Να βάλουμε στόχο να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας.

Ας πιστέψουμε ότι μπορούμε! Μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό, στον δρόμο μιας ριζικής αλλαγής - ανατροπής, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ