Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΠΑΤΡΑ
Η συμφωνία των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για κοινή δράση ενάντια στη δημοτική αρχή άρχισε να υλοποιείται!

Ολοι τους αλληλοστήριξαν κοινούς υποψήφιους στις δημοτικές κοινότητες, απέναντι στους υποψήφιους της δημοτικής αρχής

Από την «παραγωγή στην κατανάλωση» η συμπαιγνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στην αγωνιστική δημοτική αρχή
Από την «παραγωγή στην κατανάλωση» η συμπαιγνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ απέναντι στην αγωνιστική δημοτική αρχή
«Η συμφωνία των τριών κομμάτων, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για κοινή δράση ενάντια στη δημοτική αρχή, άρχισε ήδη να υλοποιείται στις κοινότητες του δήμου Πατρέων», τονίζει η δημοτική αρχή Πάτρας, με αφορμή τις πρόσφατες ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρων των δημοτικών Κοινοτήτων (βάσει της νέας εγκυκλίου για όσους είχαν εκλεγεί με λιγότερο από 50% των ψήφων των συμβούλων) και την κοινή στάση των εκπροσώπων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σ' αυτά τα Συμβούλια.

Στις ψηφοφορίες, βάσει της σχετικής πρόσφατης νομοθεσίας, μπήκαν ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος από την πρώτη παράταξη και ο πρώτος σε σταυρούς από τη δεύτερη παράταξη. Εκεί τα όσα οι επικεφαλής των τοπικών Οργανώσεων των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ συζήτησαν πριν από μια βδομάδα - για κοινή στάση όλων στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών, απέναντι στη νυν αγωνιστική - φιλολαϊκή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη - έγιναν... πράξη, υλοποιώντας τη σχετική «γραμμή» που ουσιαστικά έδωσαν και οι τρεις από τώρα.

«Μονομπλόκ» ψηφίστηκαν από τους εκπροσώπους των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) στα τοπικά συμβούλια, οι υποψήφιοί τους, της αντιπολίτευσης, απέναντι σε αυτούς της δημοτικής αρχής. Τέτοιοι είναι, τέτοια... κάνουν και ας προσπαθούσαν όλη την βδομάδα, με δηλώσεις δεξιά και αριστερά, μετά και τη λαϊκή κατακραυγή, για τα καμώματά τους, να κάνουν το μαύρο κοινό τους μπλοκ... άσπρο, ότι δήθεν έχουν «διαφορές», δεν ήταν αυτό το θέμα τους ακριβώς και άλλες παρόμοιες «κωλοτούμπες», ειδικά απ' τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ που το έπαιζαν, για ακόμη μία φορά, ανήξεροι...

Τέτοιες, λοιπόν, είναι οι «τρομακτικές» διαφορές τους, όπως εύστοχα στην ανακοίνωσή της αναφέρει η δημοτική αρχή, που σχετικά με τελευταίες διαδικασίες, τονίζει:

«Σ' αυτές, λοιπόν, τις ψηφοφορίες, ξεκίνησε να υλοποιείται η σύμπραξη - ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ ενάντια στη δημοτική αρχή, σύμπραξη που εκφράζεται σε όλα τα κεντρικά ζητήματα και επικυρώθηκε μόλις πρόσφατα σε συνάντηση των επικεφαλής των κομματικών τους οργανώσεων στην Αχαΐα.

Σε όλα τα συμβούλια των Κοινοτήτων, τα τρία κόμματα "αγκαλιά" στήριζαν τον αντίπαλο του έως τώρα προέδρου, που πρόσκειται στη δημοτική αρχή. Είναι τρομακτικές οι πολιτικές τους διαφορές!

Απέδειξαν, άλλη μία φορά, ότι οι δήθεν διαφορές τους εξανεμίζονται όταν βρίσκονται μπροστά στον κοινό εχθρό τους, τη δημοτική αρχή που παλεύει με συνέπεια για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Βέβαια, στη δεδομένη συγκυρία αποδείχτηκαν "άτυχοι", καθώς στα συμβούλια που υπήρξε ισοψηφία, η προβλεπόμενη απ' τον νόμο κλήρωση ανέδειξε πάλι σε προέδρους τους συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Η μεγαλύτερη όμως ατυχία τους είναι ότι οι προθέσεις τους και η αντιλαϊκή τους σύμπλευση είναι πια φανερές σε όλον τον πατραϊκό λαό, ο οποίος δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα κάθε λογής "μαγειρέματα"».

Σύμπλευση και στον Βαρνάβα, για να απαλλαγούν από τον κομμουνιστή πρόεδρο...

Η σύμπλευση όλων τους, που βασίζεται στη σύμπλευσή τους στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα αποτυπώθηκε στο μεταξύ και στον Βαρνάβα: Και εκεί οι μειοψηφούσες παρατάξεις συνέπραξαν με στόχο να απαλλαγούν από τον κομμουνιστή πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Ηλία.

Την απαράδεκτη, μεθοδευμένη αλλαγή του κομμουνιστή προέδρου του Συμβουλίου της κοινότητας Βαρνάβα, από τις μειοψηφούσες παρατάξεις, καταγγέλλει και η ΚΟ Βορείων Χωριών Αττικής του ΚΚΕ: «Αξιοποιώντας πρόσφατη τροποποίηση του εκλογικού νόμου της κυβέρνησης της ΝΔ, οι μειοψηφούσες παρατάξεις, άφωνες και ανήξερες επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια για τα προβλήματα του λαού του Βαρνάβα, απούσες από τους αγώνες του, έδειξαν ποιος ήταν ο μοναδικός τους καημός: Να απαλλαγούν από τον κομμουνιστή πρόεδρο της κοινότητας, εκλέγοντας όλοι μαζί την εκπρόσωπο του, υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνδυασμού του Στ. Τσίρκα» επισημαίνουν και υπογραμμίζουν ότι η στάση τους αυτή δεν πρέπει να ξαφνιάσει κανέναν, καθώς «όλα αυτά τα χρόνια, αποστολή τους ήταν να σιωπήσει η φωνή του Βαρνάβα ενάντια στο εγκληματικό έργο του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ Γραμματικού, να παύσει η διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα πολιτικής προστασίας, για συγκοινωνιακή σύνδεση με τον αστικό ιστό κ.ο.κ. Διεκδίκηση την οποία οργάνωναν και στην οποία πρωτοστατούσαν οι κομμουνιστές, οι φίλοι και συνοδοιπόροι του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Ηλία».

Σημειώνει ακόμα πως το μένος τους απέναντι στους αγώνες του λαού του Βαρνάβα αποτέλεσε τη συγκολλητική ουσία που αποδείχθηκε για μία ακόμα φορά πιο ισχυρή από τις δήθεν «διαφορές» των παρατάξεων και των κομμάτων που τις υποστηρίζουν, πιο σημαντική από τις «δημοκρατικές» τους ευαισθησίες, προσθέτοντας ότι «όπως, άλλωστε συμβαίνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε δήμους της χώρας, σε σωματεία και εργατικά κέντρα, όπου οι συνεργασίες, οι συμπράξεις και οι αλληλοϋποστηρίξεις πάνε και έρχονται, έτσι και στον Βαρνάβα, αποδεικνύεται ότι κανένα χάσμα δεν χωρίζει τις υπόλοιπες δυνάμεις, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων».

Και ξεκαθαρίζει: «Οσα σχέδια και αν απεργαστούν, τους διαμηνύουμε: Το σύνθημα του λαού του Βαρνάβα "Μην καρτεράτε να λυγίσουμε" όχι απλά δεν θα σβήσει, αλλά θα ακουστεί ακόμα πιο βροντερό» ενώ καλεί τον λαό του Βαρνάβα να βγάλει συμπεράσματα «από το σφιχτό εναγκαλισμό των διαφόρων "ανεξάρτητων" - "ακομμάτιστων" παρατάξεων και να τις τιμωρήσει παραδειγματικά. Να στείλει μήνυμα με την ψήφο του στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη, αναδεικνύουμε ξανά πρώτη δύναμη τη "Λαϊκή Συσπείρωση", με ακόμα περισσότερες δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ