Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ
Με «μπροστινούς» και ρεζέρβες τα μαντρόσκυλα του συστήματος

Από δικαστικό σε ...στρατιωτικό, στην «αφρόκρεμα» δηλαδή και στον πιο σκληρό πυρήνα του συστήματος, πάει ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Ηλ. Κασιδιάρης για να εκπροσωπηθεί στις εκλογές της 21/5, ώστε να κατέβει υποψήφιος με το μόρφωμά του «Ελληνες».

Εξέλιξη που αποδεικνύει πόσο βαθιά συστημικές είναι οι φασιστικές δυνάμεις, εξ ου και όλος αυτός ο εσμός έχει αυτήν τη χαρακτηριστική άνεση να μεταμορφώνεται, δείχνοντας ότι μόνο ο λαός με τη δράση του μπορεί να ξεμπερδέψει με δαύτους.

Συγκεκριμένα, σε άλλη μια ανακοίνωση, που με χαρακτηριστική ευκολία έβγαλε την Τετάρτη μέσα από τη φυλακή, ο Κασιδιάρης επιμένει ότι στις 2/5 θα κατατεθεί η υποψηφιότητα του φασιστικού μορφώματός του στον Αρειο Πάγο και ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών.

Στο μεταξύ, μετά το κομπρεμί που το εμφανίζουν να έχει ναυαγήσει (κάτι που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει) με τον Αν. Κανελλόπουλο, πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πλέον «μπροστινός» του μορφώματος Κασιδιάρη μπαίνει ο απόστρατος ταξίαρχος Δ. Χατζηλιάδης, μεταξύ άλλων και πρώην καθηγητής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνισή του με το μόρφωμα Κασιδιάρη έρχεται να αποδείξει, για άλλη μια φορά, πόσο σάρκα από τη σάρκα του συστήματος είναι, με μπλεγμένους στα παζάρια και τους σχεδιασμούς τους ανώτατους στρατιωτικούς, δικαστικούς, άλλους υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους. Ολοι έτοιμοι να «ξεπλύνουν» τους ναζί, με το σύστημα να τους «μαζεύει» και να τους «αμολάει» απέναντι στον λαό και το κίνημά του κατά το δοκούν, δείχνοντας πόσο παραμύθι είναι και η «αντισυστημικότητά» τους.

Οσον αφορά τον Κανελλόπουλο, ανακοίνωσε ότι θα κατέβει με το κόμμα του (ΕΑΝ), το οποίο αρκετοί πιθανολογούν ότι θα λειτουργήσει ως όχημα «εκπροσώπησης» για τον Κασιδιάρη εάν αποκλειστεί το μόρφωμα με «μπροστινό» τον Χατζηλιάδη.

«Ρεζέρβα» ο πρώην Νεοδημοκράτης Νικολόπουλος

Ως εναλλακτικό σενάριο βάζουν έτερο μόρφωμα, όπου ηγείται ο γνωστός ακροδεξιός Ν. Νικολόπουλος (άλλος «αντισυστημικός» αυτός: Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, υφυπουργός επί Σαμαρά). Οπως φημολογείται, μόλις ανακοινωθεί από τον Αρειο Πάγο πως το «Ελληνες» κόβεται από την εκλογική λίστα, ο Κασιδιάρης θα κάνει δήλωση στήριξης στον Νικολόπουλο (στο μόρφωμα του οποίου βρήκαν επίσης στέγη τα στελέχη παλαιότερα του Καμμένου, Κ. Κατσίκης και Κυρ. Τόμπρας), ενώ στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι του μορφώματος «Ελληνες» θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια Νικολόπουλου (μάλιστα, μιλάνε και για μοιρασιά, 70% των ψηφοδελτίων να είναι άνθρωποι του Κασιδιάρη και 30% του Νικολόπουλου).

Τέλος, την Πέμπτη από τον Αρειο Πάγο «κόπηκε» για τις επερχόμενες εκλογές το εθνικιστικό κόμμα «Πατριωτική Ενωση» των Κ. Μπογδάνου - Πρ. Εμφιετζόγλου μετά από προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι προαναφερθέντες έχουν «κλέψει» το όνομά του. Επίσης κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ενωσης», το αστέρι της Βεργίνας, είναι «εθνικό σύμβολο», που εκ του νόμου απαγορεύεται η χρήση του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ