Παρασκευή 28 Απρίλη 2023 - Κυριακή 30 Απρίλη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Φασιστική επίθεση σε έκθεση Τέχνης στην Καλαμαριά

ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ: Το λαϊκό κίνημα να τους στείλει ξανά στον αγύριστο

Την απαράδεκτη φασιστική επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα χρυσαυγιτών στην έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής του Σεργκέι Αντρέγιεφσκι, καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία, στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, καταδικάζει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, φορώντας κουκούλες, μπούκαρε στην αίθουσα Τέχνης «Remezzo» στην Αρετσού και ζήτησε από τον καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του. Παράλληλα σφράγισε τον χώρο με κορδέλες, απαγορεύοντας την πρόσβαση, και ανάρτησε φυλλάδια με φασιστικό περιεχόμενο. Η έκθεση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει έως και την Πέμπτη 27/4.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παραγγέλθηκε η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες, για τα αδικήματα της παράνομης βίας με ρατσιστικά κίνητρα, κατά συναυτουργία, και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:«Η επίθεση φασιστικής ομάδας της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής σε έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής στην Καλαμαριά, απλά και μόνο λόγω της εθνικότητας του καλλιτέχνη, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο των φασιστών. Είναι σοβαρές για το περιστατικό και οι ευθύνες της αστυνομίας, ενώ η προσπάθεια μερίδας ΜΜΕ της πόλης να παρουσιαστεί η φασιστική επίθεση ως "παρέμβαση" προκαλεί τουλάχιστον ερωτήματα.

Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός δεν έχουν καμία σχέση με τα συναισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει δείξει ότι έχει τη δύναμη και τον τρόπο να βάλει τους φασίστες στις τρύπες τους. Να τους στείλει ξανά στον αγύριστο, και στις εκλογές της 21ης Μάη, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ