Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το ΚΚΕ για ένα καλύτερο αύριο

Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος, σμήναρχος ε.α.

Διάβασα το Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και με χαρά δέχθηκα τη σημερινή πρόσκληση, διότι θεωρώ ότι έχει μεγάλη σημασία για την περίοδο που διανύουμε. Λόγω και της ιδιότητάς μου, ως απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ήθελα να απευθυνθώ κυρίως σε όλους τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ιδιαίτερα στους νέους που υπηρέτησαν, τώρα υπηρετούν ή σύντομα θα κληθούν για τη στρατιωτική τους θητεία, στα παιδιά μας που είναι το παρόν και το μέλλον.

Απευθύνομαι σε όσους διακατέχονται από λαϊκό πατριωτισμό, προβληματίζονται και ανησυχούν για την άμυνα της πατρίδας, για την προστασία του λαού και της περιουσίας του, είτε από το έγκλημα είτε από τις φυσικές καταστροφές.

Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας, είτε είναι σε υπηρεσία είτε είναι συνταξιούχοι, είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών γι' αυτό και τα συμφέροντά τους είναι κοινά.

Πρέπει να νιώσουμε την αγωνία των ανθρώπων γύρω μας, για τον εφιάλτη της ανεργίας και την ανασφάλεια για την επόμενη μέρα που όλο και εντονότερα πλανάται πάνω από τα κεφάλια τους.

Πρέπει να σκεφθούμε και να ξεκαθαρίσουμε για το ποιοι ευθύνονται για την κατάντια του συστήματος Υγείας, για τη μετακύλιση όλων των ευθυνών από το κράτος στον πολίτη, για τους νεκρούς συνανθρώπους μας, για τη μετατροπή του αγαθού της Υγείας σε εμπόρευμα.

Πρέπει να δούμε γιατί η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών της Ενέργειας, με συνέπεια να είναι παγωμένα τα σπίτια τους.

Ολοι μας διαπιστώσαμε, ακόμη και πρόσφατα, την πλήρη απουσία προετοιμασίας και σχεδίων για την αντιμετώπιση όλων των ειδών των αποκαλούμενων φυσικών καταστροφών (φωτιές, πλημμύρες, σεισμοί) αλλά και την απροθυμία της κυβέρνησης για ανακούφιση των πληγέντων.

Διαπιστώνουμε καθημερινά την κρατική βία και την καταστολή ενάντια σε όσους αγωνίζονται, σε όσους παλεύουν και διεκδικούν τα στοιχειώδη και τα αυτονόητα. Αποκορύφωμα αλλά και προοίμιο αυτής της βίαιης κατασταλτικής πολιτικής είναι η βίαιη επίθεση στους διαμαρτυρόμενους πυροσβέστες, πριν από λίγες ημέρες.

Η βελτίωση των συνθηκών της ζωής του λαού δεν πρόκειται να έρθει από καμία πολιτική που ουσιαστικά εξυπηρετεί τα ίδια αντιλαϊκά συμφέροντα. Αυτοί που διαχρονικά θεωρούν συμμάχους και προστάτες το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, δεν θα διστάσουν να στείλουν εμάς και τα παιδιά μας να πολεμάνε σε ξένους τόπους για ξένα συμφέροντα.

Η πρόσφατη συμφωνία AUKUS ανάμεσα σε ΗΠΑ - Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, που ήδη προκάλεσε την αντίδραση της Γαλλίας, είναι μια εξέλιξη που θα πυροδοτήσει παραπέρα τους ανταγωνισμούς, τις πολεμικές αναμετρήσεις και θα δημιουργήσει νέες προσφυγικές ροές.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο NATO και την ΕΕ αλλά και με το πρόσφατο Ελληνογαλλικό Αμυντικό Σύμφωνο, η κύρωση του οποίου πραγματοποιήθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, ανοίγει τον δρόμο ώστε να εμπλακεί και η χώρα μας ενεργά σε πολέμους ενάντια σε άλλους λαούς. Η πρόβλεψη που υπάρχει στα «ψιλά» γράμματα του άρθρου 18 αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας ελληνικής δύναμης που θα απαρτίζεται από μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό να αναπτυχθεί, κατόπιν σχετικής γαλλικής αίτησης, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ζώνης του Σαχέλ, όπως ονομάζεται η υποσαχάρια περιοχή στην Αφρική.

Είναι πλέον γεγονός η συγκρότηση και μεταστάθμευση της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας, με μια Πυροβολαρχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων του πανάκριβου αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT, για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής προστασίας του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας λόγω της εμπλοκής του στον εμφύλιο πόλεμο στην Υεμένη.

Αλλά μην ξεχνάμε και τις εξελίξεις στη γειτονιά μας. Την άνοιξη και σε ετήσια βάση η άσκηση «Ηνίοχος» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας φιλοξενεί τα γεράκια του πολέμου για να ασκούνται, ώστε να αποκτήσουν τα αφεντικά τους και άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές εις βάρος των αδύναμων λαών.

Η αεροπορική βάση του Αράξου είναι έτοιμη, έτσι ώστε ανά πάσα στιγμή να δεχθεί και πάλι στις αποθήκες της πυρηνικά όπλα, με αποτέλεσμα τη στοχοποίηση της περιοχής μας από τους πυρηνικούς αντιπάλους του ΝΑΤΟ.

Και ενώ βλέπουμε καθημερινά ότι οι κίνδυνοι για τον λαό γίνονται ακόμη μεγαλύτεροι με τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική σημαία κυματίζει στα κατάρτια των πλοίων της, που αγκυροβολούν στο λιμάνι της Πάτρας εμπρός από το Διοικητήριο της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, μετά από τα κοινά ΝΑΤΟικά γυμνάσια πολεμικών σκαφών στην περιοχή της Μεσογείου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η θεωρία πως το «εθνικό συμφέρον» επιβάλλει ως συμμάχους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, είναι τεράστια απάτη. Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση, ότι αν απαιτηθεί θα πρωτοστατήσει στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Η επίθεση εις βάρος του λαού σε όλους τους τομείς της ζωής του είναι συνεχής και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν συμμετέχουμε και εμείς στην οργάνωση της αντεπίθεσης για να την σταματήσουμε.

Οφείλουμε να δείξουμε συνέπεια στην υποστήριξη των αξιών και των ηθικών αρχών μας.

Γι' αυτό σας καλώ να ανταποκριθούμε στο Κάλεσμα του ΚΚΕ, να συμπορευτούμε με το ΚΚΕ και να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο πόλεμος στην Παλαιστίνη και η νεολαία(2023-12-09 00:00:00.0)
Σε τραγική κατάσταση χιλιάδες παιδιά(2023-05-19 00:00:00.0)
ΟΧΙ στη νέα ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία(2020-01-04 00:00:00.0)
Γρηγόρης Συμεωνίδης(2019-02-09 00:00:00.0)
Πολλαπλοί ανταγωνισμοί στον πόλεμο του «αραβικού ΝΑΤΟ»(2018-08-17 00:00:00.0)
ΝΑΤΟ - ΕΕ: Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΣΥΡΙΖΑ(2017-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ