Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Κατακλύζονται ξανά τα νοσοκομεία, ακυρώνονται θεραπείες και χειρουργεία

Πρόβλεψη για επιπλέον 700.000 θανάτους μέχρι τον Μάρτη

Για 700.000 επιπλέον θανάτους από την πανδημία στην Ευρώπη μέχρι τον Μάρτη προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), κάτι που αν επαληθευτεί θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στην ήπειρο σε 2,2 εκατομμύρια. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως παρότι υπάρχουν όλα τα μέσα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι λαοί παραμένουν εκτεθειμένοι εξαιτίας της πολιτικής «κόστους - οφέλους» για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Ετσι, ακόμα και τα ισχυρότερα καπιταλιστικά κράτη όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο για ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, για ανάσχεση της διασποράς σε χώρους δουλειάς - Εκπαίδευσης - ΜΜΜ και για ολοκληρωμένα εμβολιαστικά προγράμματα, αλλά «φιγουράρουν» στις πρώτες θέσεις στους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων.

«Μπορούμε να περιμένουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη ή ακραία πίεση στις νοσοκομειακές κλίνες σε 25 χώρες και αυξημένη ή ακραία πίεση στις ΜΕΘ σε 49 από τις 53 χώρες μέχρι την 1η Μαρτίου 2022. Οι θάνατοι αναμένεται να ανέλθουν σε πάνω από 2,2 εκατομμύρια μέχρι την επόμενη άνοιξη, με βάση τις σημερινές τάσεις», εκτιμά ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, οι θάνατοι που συνδέονται με την COVID έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Σεπτέμβρη, από 2.100 τη μέρα κατά μέσο όρο στους 4.200 τη μέρα.

Εν μέσω της νέας έξαρσης της πανδημίας, με τα δημόσια συστήματα Υγείας αθωράκιστα, συνεχίζονται οι διακομιδές ασθενών ακόμα και από χώρα σε χώρα, ενώ τα συστήματα Υγείας μετατρέπονται ξανά σε συστήματα μίας νόσου, με νέες τραγικές συνέπειες στην αντιμετώπιση άλλων σοβαρών ασθενειών.

Η Ολλανδία άρχισε προχτές να μεταφέρει ασθενείς με κορονοϊό στη Γερμανία, σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στα ολλανδικά νοσοκομεία, τα οποία έχουν καταρρεύσει ξανά. Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ωστόσο ήδη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή και σε μια σειρά από γερμανικά κρατίδια.

Μέχρι τη Δευτέρα οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε ΜΕΘ στην Ολλανδία (με πληθυσμό περίπου 17,5 εκατ.) ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με COVID-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν περιορίσει τις τακτικές τους υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς!

Η Γερμανία βρίσκεται στη «χειρότερη κατάσταση από οτιδήποτε έχουμε δει μέχρι τώρα», προειδοποίησε η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ενώ δεν αποκλείονται δραστικά περιοριστικά μέτρα, ακόμα και lockdown, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου η κατάσταση είναι δραματική, π.χ. στη Βαυαρία και στη Σαξονία. «Σε αυτές τις περιοχές, στα νοσοκομεία όλα έχουν σταματήσει», είπε ο υπουργός Υγείας Γ. Σπαν.

Στο μεταξύ ο Ευρωπαϊκός Oργανισμός Φαρμάκου (EMA) αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως αύριο προκειμένου να συζητήσει τη χρήση του εμβολίου της «Pfizer» για παιδιά 5 - 11 ετών. Ηδη η συμβουλευτική επιτροπή των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα υπέρ της χορήγησης δόσης 10 μικρογραμμαρίων του εμβολίου σε παιδιά 5 - 11 ετών. Τον εμβολιασμό παιδιών αυτής της ηλικίας με το εμβόλιο της «Pfizer» άρχισε προχτές το Ισραήλ.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) ανακοίνωσε χτες ότι συνιστά ενισχυτική δόση για όλους τους ενήλικες, με προτεραιότητα στους άνω των 40 ετών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. οι καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Ευρώπη(2021-11-26 00:00:00.0)
Ξανά στο επίκεντρο η Ευρώπη με μεγάλη θνησιμότητα(2021-11-20 00:00:00.0)
Συνεχίζει να αποκαλύπτεται η τραγική κατάσταση των δημόσιων συστημάτων Υγείας(2021-04-22 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η ραγδαία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο(2020-12-18 00:00:00.0)
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη Μεγάλη Βρετανία(2020-12-09 00:00:00.0)
Αφήνουν να μεγαλώνει η «ασφυξία» στις ΜΕΘ, ενώ τα ακόμα πιο δύσκολα είναι μπροστά(2020-11-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ