Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ μπορεί να είναι ο εγγυητής για τη νικηφόρα έκβαση και των καθημερινών αγώνων

Βαγγέλης Κατσιακούλης, γιατρός - γαστρεντερολόγος, αντιδήμαρχος δήμου Πατρέων

Οι θέσεις της ΚΕ είναι πολύ αναλυτικές και με επιστημονικό τρόπο εμβαθύνουν τόσο στη διεθνή κατάσταση όσο και στην εσωτερική κατάσταση της χώρας μας. Είναι αυτό που θα λέγαμε συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης. Δίνουν απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα που προκαλούν ερωτήματα, π.χ. πώς είναι δυνατόν η τεχνολογική εξέλιξη αντί να είναι παράγοντας ευημερίας να είναι παράγοντας φτωχοποίησης του λαού. Δίνουν απάντηση στο ερώτημα αν η κατάσταση θα μείνει για πάντα έτσι ή θα πρέπει η κατάσταση αυτή να αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση.

Οι θέσεις αυτές θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό, αφού είναι γεμάτες από επιχειρήματα, για να αντιπαλέψουμε όχι μόνο τις νεοφιλελεύθερες απόψεις αλλά και την επιχειρηματολογία των σοσιαλδημοκρατών οποιασδήποτε απόχρωσης.

Το κείμενο αυτό είναι ένα προσκλητήριο, ένα κάλεσμα με πολλούς αποδέκτες. Απευθύνεται σε όσους έχουν θητεύσει στις οργανώσεις της αριστεράς και σήμερα είναι παροπλισμένοι, όχι ιδεολογικά αλλά κινηματικά. Τους καλεί να αφήσουν στην άκρη πικρίες, παρεξηγήσεις, ελάχιστες ιδεολογικές διαφορές και να συμπαραταχτούν με το Κόμμα, να συμπορευτούν μαζί του, γιατί πλέον έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο για τον λαό και γιατί δεν χωρούν άλλες αυταπάτες.

Το κείμενο έχει αποδέκτη και τους εργαζόμενους, την εργατική τάξη, τον λαό και τους καλεί να αφυπνιστούν, να συνειδητοποιηθούν και να μπουν στον αγώνα. Γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Τον τελευταίο καιρό σημαντικές εργατικές κινητοποιήσεις είχαν νικηφόρα αποτελέσματα, μέσα σε πολύ αντίξοες συνδικαλιστικά συνθήκες.

Σήμερα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Η εργατική τάξη μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο και το ΚΚΕ, έχοντας ξεκάθαρη ιδεολογία, σαφή ταξικό προσανατολισμό και όραμα, μπορεί πράγματι να είναι ο εγγυητής για τη νικηφόρα έκβαση και των καθημερινών αγώνων αλλά και της πορείας προς τον σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ