Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δεν θα κληθεί ως μάρτυρας για τη «λίστα Πέτσα» ο ... Πέτσας

Αρχισαν με το «καλημέρα» τα παρατράγουδα στην Εξεταστική Επιτροπή με αφορμή τη γνωστή «λίστα Πέτσα» και διάφορες δημοσκοπήσεις. Η πλειοψηφία της Επιτροπής που ανήκει στη ΝΔ αρνήθηκε να κληθεί ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημερινός αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, και αποφάσισε μία «κλειστή» λίστα 18 μαρτύρων, στην οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα πολιτικό πρόσωπο. Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από την εισηγήτρια της ΝΔ, Αικατερίνη Παπακώστα - Παλιούρα, λέγοντας ότι ο Στ. Πέτσας έχει ήδη δώσει απαντήσεις στην Ολομέλεια και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας!

Είναι ανήκουστο να συζητάμε για «λίστα Πέτσα» και να μην κληθεί να καταθέσει ο ίδιος ο Στ. Πέτσας και να απαντήσει για τα κριτήρια με τα οποία δημόσιο χρήμα δόθηκε σε ΜΜΕ για διαφημιστική καμπάνια για την πανδημία, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα, τόνισε η Μαρία Κομνηνάκα, παίρνοντας το λόγο στην Επιτροπή, ενώ σε γραπτή της δήλωση αναφέρεται: «Η απόφαση της ΝΔ να αποκλείσει από τη λίστα των μαρτύρων της εξεταστικής επιτροπής όλους τους αρμόδιους υπουργούς αποτελεί απαράδεκτη μεθόδευση, προκειμένου να αποκρυφτούν οι πολιτικές ευθύνες για τον τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Επιβεβαιώνει, όμως, και την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι δυνατότητες αυτού του είδους των επιτροπών είναι περιορισμένες, γιατί καθορίζονται από τον εκάστοτε πολιτικό συσχετισμό και όχι με κριτήριο τη διερεύνηση της αλήθειας.

Γι' αυτό το ΚΚΕ κατέθεσε νομοθετική πρωτοβουλία - ενάμιση χρόνο πριν - στην οποία προέβλεπε: Πρώτον, όλα τα μηνύματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας Υγείας να μεταδίδονται και καταχωρούνται από όλα τα ΜΜΕ υποχρεωτικά και δωρεάν. Δεύτερον, κάθε είδους διαφημιστική καμπάνια, που πραγματοποιείται από όλους τους φορείς του Δημοσίου και τις ΔΕΚΟ, να γίνεται με αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, προβλέποντας ποινικές ευθύνες σε περίπτωση παραβίασής τους.

Οπως είναι γνωστό, αυτήν την τροπολογία του ΚΚΕ την απέρριψε η ΝΔ, την απέρριψαν όμως και όλα τα άλλα κόμματα, που σήμερα διαμαρτύρονται».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ