Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
ΝΑΤΟ - ΕΕ: Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμμετέχει ενεργά στις Συνόδους των οργάνων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σχετικά με την αντιμετώπιση των «κρίσεων», το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επεμβατικών τους σχεδίων. Συνδιαμορφώνει, υιοθετεί και υλοποιεί τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών ενάντια στα συμφέροντα άλλων λαών. Για το σκοπό αυτό εκχωρεί παραπέρα στρατιωτικές υποδομές και θέτει στην υπηρεσία των δολοφονικών συνασπισμών το στρατιωτικό προσωπικό. Εχει αναβαθμίσει την ενεργό συμμετοχή και παρουσία της χώρας μας σε στρατιωτικές αποστολές που υλοποιούνται για την προώθηση συμφερόντων των μονοπωλίων. Μονιμοποίησε την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο. Το λιμάνι, το αεροδρόμιο και στρατιωτικές υποδομές στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης χρησιμοποιήθηκαν για την παραμονή και διευκόλυνση της προώθησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς τα Βαλκάνια.

***

Αποκαλυπτικό των προθέσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για παραπέρα εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) είναι και το κείμενο που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την Κοινή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας (ΚΠΑΑ) της ΕΕ. Αναφέρει ανάμεσα στα άλλα: «Η συμβολή της Ελλάδας στην ανάπτυξη των ευρωπαϊκών στρατιωτικών και μη στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ είναι ουσιαστική και έχει κατατάξει τη χώρα μας μεταξύ των κυριότερων υποστηρικτών της ΚΠΑΑ». Στο ίδιο κείμενο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για το Στρατηγείο της Λάρισας, καθώς σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Η χώρα μας έχει διαθέσει το Στρατηγείο της Λάρισας για τη διεξαγωγή αυτόνομων στρατιωτικών επιχειρήσεων της ΕΕ... Η Ελλάδα ηγείται, ως έθνος - πλαίσιο, πολυεθνικού Τακτικού Σχηματισμού Μάχης (HELBROC Battlegroup) με δυνατότητα ταχείας αντίδρασης».

Στο πλαίσιο αυτό και με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πρόσφατα ενεργοποιήθηκε για το α' εξάμηνο του 2018 Σχηματισμός Μάχης, με τη διοίκηση του «HELBROC» να ασκείται από την 1η Στρατιά στη Λάρισα, όπου εδρεύει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της ΕΕ. Για το σκοπό αυτό ενεργοποιήθηκε το Ελληνικό Στρατηγείο Δυνάμεων της ΕΕ, στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία με έδρα τη Νέα Σάντα στο Κιλκίς, με την άσκηση «TALOS 17». Οι Σχηματισμοί αυτοί είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για δράση και είναι οργανωμένοι με βάση τα ΝΑΤΟικά πρότυπα.

Θυμίζουμε ότι στο ίδιο στρατόπεδο το 2011 πραγματοποιήθηκε η άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος» και επαναλήφθηκε το 2013. Επίσης, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία χρησιμοποιήθηκε το 2012 για αστυνομικά καθήκοντα φύλαξης στο Πεντάγωνο, με αφορμή τη συγκέντρωση εργατών των ναυπηγείων.

***

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετέχει σε αποστολές - επιθεωρήσεις - αξιολογήσεις στρατιωτικών μονάδων άλλων χωρών, στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), καταπατώντας κάθε έννοια κυριαρχίας των χωρών.

Ελληνες στρατιωτικοί πρόσφατα επιθεώρησαν μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Μάλτας, της Αυστρίας και της Σουηδίας. Αντίστοιχα και η Ελλάδα δέχεται ανάλογες επιθεωρήσεις. Που σημαίνει ότι η οργάνωση και ο σχεδιασμός των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται κάτω από την επιθεώρηση - αξιολόγηση στρατιωτικών μονάδων άλλων χωρών, που στο όνομα της «συμμαχικής δύναμης», μέσα στο πλαίσιο είτε του ΝΑΤΟ, είτε της ΕΕ, είτε των ΗΠΑ και του ΟΑΣΕ, ελέγχουν την εφαρμογή κατευθύνσεων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών σχετικά με την οργάνωση και την προσαρμογή της δομής των ΕΔ στις δικές τους απαιτήσεις. Διαδικασία που δεν έχει σχέση με την οργάνωση της άμυνας της χώρας μας, την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Η εμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμικούς σχεδιασμούς που οργανώνουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αποτυπώνεται και σε δύο πρόσφατες συμμετοχές ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών σε επικίνδυνα σενάρια - ασκήσεις.

Η πρώτη στην άσκηση «Blue Flag» που διοργανώθηκε πρόσφατα στο Ισραήλ, ενάντια στην «Ερυθρά Μοίρα», με συμμετοχή αεροσκαφών από Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ινδία, ΗΠΑ και την Ελλάδα. Σύμφωνα με δηλώσεις Ισραηλινών, «η άσκηση συνιστά ένα πολύ σημαντικό γεγονός σε μια ασταθή περιοχή, με σειρά ανοιχτών γεωπολιτικών μετώπων». Επιπλέον, ο ελληνικός στρατός επιτρέπει στους Ισραηλινούς να εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των πυραυλικών συστημάτων «S-300», τα οποία διαθέτει η Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν.

Η δεύτερη (στις 2/11) αφορά τον εναέριο ανεφοδιασμό 22 αεροσκαφών «F-16» της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Μεσόγειο, από ιπτάμενο τάνκερ της 100ής Μοίρας Ανεφοδιασμού Αεροσκαφών των ΗΠΑ. Ο ιπτάμενος ανεφοδιασμός χρησιμοποιείται για να υπάρχει η δυνατότητα βομβαρδισμών σε μεγάλες αποστάσεις, όπως χώρες του Περσικού Κόλπου, άλλες χώρες της Ασίας, της Αφρικής.

***

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες. Τη στιγμή που μοιράζει ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα, διοργανώνει «ταξιδάκι» στη Μακρόνησο, διαφημίζει την «πολυδιάστατη» - εντός ΝΑΤΟ/ΕΕ/ΗΠΑ - εξωτερική πολιτική, έχει εμπλέξει επικίνδυνα το λαό μας στους σχεδιασμούς και τις δολοφονικές επιθέσεις των ιμπεριαλιστών.

Ο λαός μας μπροστά στην κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή μας, για τον ίδιο και τα παιδιά του, έχει υποχρέωση σήμερα να γυρίσει την πλάτη του και να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά συμφέροντα. Εγκυμονεί κινδύνους για την εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές περιπέτειες, ενάντια σε άλλους λαούς, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Επιβάλλεται να συσπειρωθεί στο ΚΚΕ και να οργανώσει την πάλη του ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να μην δεχτεί να στραφεί με κατασταλτικές ενέργειες ενάντια στο λαό που αγωνίζεται, και σε άλλους λαούς, που και αυτοί αγωνίζονται ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Με αυτό το σημείωμα, όπως και με άλλα, παραθέτουμε πλήθος συμμετοχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών, σε μεγάλο αριθμό και σχεδόν καθημερινά, σε ΝΑΤΟικά γυμνάσια.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε αυτή τη φάση χρειάζεται όχι μόνο αποκάλυψη του περιεχομένου των ΝΑΤΟικών ασκήσεων και των απειλών. Χρειάζεται ο λαός μας να περάσει σε καθημερινή δράση, με διαμαρτυρίες, καταγγελίες και κινητοποιήσεις, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, που με την πολιτική τους είναι υπέρ του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ. Να ξεπεραστεί κάθε τάση αδιαφορίας και μοιρολατρίας από το λαό, τη νεολαία, και η λογική «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Αυτοί που χειροκροτούν την κυβέρνηση και τη ΝΔ, με τη λογική ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, είναι συνένοχοι με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τους υποστηρικτές τους. Λαϊκή δράση ΤΩΡΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΙ.


Λ. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει η αλληλεγγύη στο ναύτη που κατήγγειλε τη συμμετοχή σε ΝΑΤΟικές αποστολές(2018-11-21 00:00:00.0)
Να απεμπλακεί η χώρα από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους!(2017-05-30 00:00:00.0)
Βαθαίνει η εμπλοκή στα ΝΑΤΟικά σχέδια(2016-01-21 00:00:00.0)
Κινητικότητα από τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία(2013-11-23 00:00:00.0)
Ανοιχτό το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο(2009-06-04 00:00:00.0)
Προετοιμασία για επιθετικούς πολέμους(2008-06-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ