Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικά προετοιμάζεται η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση

Τη Δευτέρα 1η Ιούλη, στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Τη μάχη για την επιτυχία της μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 1η Ιούλη στις 8.30 μ.μ. στην Παραλία, στο ύψος του Λευκού Πύργου, δίνουν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στόχος είναι αυτή η προεκλογική συγκέντρωση να σηματοδοτήσει την απόφαση του λαού να δώσει τη μάχη για ισχυρό ΚΚΕ.

Οι Τομεακές Οργανώσεις της Βιομηχανίας και του Εμπορίου και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δίνουν ραντεβού προσυγκέντρωσης από τις 7.30 μ.μ., στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην Παραλία.

Μιλώντας για την προετοιμασία και την προπαγάνδιση της συγκέντρωσης, η Ελένη Κυγιάκη, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη»:

«Με ενθουσιασμό και πείσμα τα μέλη του Κόμματος διακινούν όλες αυτές τις μέρες το Κάλεσμα, εξορμούν σε γειτονιές και χώρους δουλειάς με την αφίσα, την ντουντούκα, διακινούν τα ψηφοδέλτια που ήδη έχουν παραλάβει οι Οργανώσεις, πραγματοποιώντας ένα πραγματικά πλατύ άνοιγμα. Από κοντά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, που βάζουν τη δική τους ξεχωριστή νεανική σφραγίδα στη μάχη αυτή, "οργώνοντας" κάθε νεανικό στέκι, με πολλές συζητήσεις και πρωτοβουλίες που οργανώνουν όλες αυτές τις μέρες στο εκλογικό περίπτερο στην Παραλία. Αλλά και οι εκατοντάδες φίλοι του Κόμματος, που χωρίς να υπολογίζουν κόπο και χρόνο, κάνουν τη νύχτα μέρα για να μπει το κάλεσμα του ΚΚΕ σε κάθε λαϊκό σπίτι.

Το κάλεσμα συμμετοχής είναι κάλεσμα για την ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι παρουσία τιμής και έμπρακτης αναγνώρισης ότι μπορούμε να βαδίσουμε άλλο δρόμο! Η συμμετοχή στη συγκέντρωση είναι μια βροντερή απάντηση ότι δεν τσιμπάμε στα ψεύτικα διλήμματα των κομμάτων του κεφαλαίου, ότι γνωρίζουμε καλά πως αυτό που κρίνεται στις 8 του Ιούλη είναι το πώς θα οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση με δεδομένο το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, το πόσο ισχυρός θα είναι ο ίδιος ο λαός, ώστε από καλύτερες θέσεις, με περισσότερες δυνάμεις, να θέσουμε την "ατζέντα" των δικών μας αναγκών!

Η μέχρι τώρα παρέμβαση δείχνει ότι το ρεύμα αμφισβήτησης μπορεί να γίνει πιο δυνατό, και μάλιστα να γίνει ρεύμα αντίστασης και αντεπίθεσης, με μαχητική υποστήριξη του ΚΚΕ. Αυτό επιβεβαιώνουν οι ανοιχτές συσκέψεις σε γειτονιές της Τούμπας, της Καλαμαριάς, του Ευόσμου, της Χαριλάου, της Πολίχνης, με τη συμμετοχή πλήθους εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών. Αυτό επιβεβαιώνουν οι ζωντανές συζητήσεις σε πάρκα με νέους γονείς, μαθητές, φοιτητές. Αλλά και οι κουβέντες, τα δεκάδες αισιόδοξα μηνύματα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από τα γλέντια των Οργανώσεων σε χωριά της υπαίθρου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κρήνη, στον Βότση, στα Κουφάλια, σε χωριά των γύρω νομών.

Ιδιαίτερα απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα ακούνε πιο προσεκτικά το ΚΚΕ, τις θέσεις του και την πρότασή του, αλλά ακόμη δεν έχουν καταλήξει, είναι αναποφάσιστοι, έχουν επιφυλάξεις. Η συγκέντρωση θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεδιαλύνουν ερωτηματικά, να πάρουν κουράγιο από τους χιλιάδες που θα βρεθούμε εκεί, όλοι μαζί, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.

Παίρνουμε θάρρος από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αναγνωρίζει την ταξική συνέπεια, τη σταθερότητα, την αγωνιστικότητα, την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών. Τις μέρες που απομένουν δεν χάνουμε ούτε λεπτό!

Με ζεστή καρδιά, χαμόγελο και αισιοδοξία δίνουμε το χέρι σε όποιον σηκώνεται! Τη Δευτέρα 1/7 στις 8.30 μ.μ. οι κομμουνιστές πιάνουμε το νήμα της κόκκινης κλωστής από κάθε λαϊκή γειτονιά, χώρο δουλειάς και νεολαίας, από κάθε χωριό και πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας, να πλέξουμε τη μεγάλη κατακόκκινη σημαία που θα καλύψει την εργατομάνα Θεσσαλονίκη!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org