Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα!

Φυλλάδιο του ΚΚΕ που διακινείται πλατιά από τις Κομματικές Οργανώσεις, στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε...

Στις 8, όμως, σημασία θα έχει

να είναι πιο δυνατός ο λαός!

Να είναι ισχυρή η δύναμη που μάχεται για τις ανάγκες και το δίκιο μας.

Στις 8 Ιούλη δεν θα έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου κόμματος από το δεύτερο...

-- Δεν θα έχει καμία σημασία ποιο κόμμα θα αποτελέσει συμπλήρωμα της νέας κυβέρνησης...

-- Δεν θα έχει καμία σημασία αν θα μπουν «κόμματα μιας χρήσης» στη Bουλή.

Σημασία, όμως, θα έχει

να είναι πιο δυνατό το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ ήταν και είναι ο συνεπής αντίπαλος εκείνων που μας μαύρισαν τη ζωή όλα αυτά τα χρόνια, εκείνων που και πάλι θα κυβερνήσουν σε βάρος μας, όσο κι αν το κρύβουν προεκλογικά, υποσχόμενοι «ψίχουλα» στο λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για τον κίνδυνο της «μνημονιακής παλινόρθωσης», αν εκλεγεί η ΝΔ, όμως τα μνημόνια και οι αντιλαϊκοί νόμοι δεν έφυγαν ποτέ. Η ίδια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα επέκτεινε και τα μονιμοποίησε. Εχει στρώσει το έδαφος για την επόμενη κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι εδώ τα προβλήματα και η ανασφάλεια, γιατί θα είναι εδώ οι οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι που τα γεννούν.

Θα είναι εδώ:

-- Oι εφαρμοστικοί νόμοι των 3 μνημονίων που ψήφισαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Κανένας δεν μιλάει για κατάργησή τους.

-- Οι «μεταμνημονιακές» δεσμεύσεις, που όλοι αποδέχονται στο όνομα της συνέχειας του κράτους.

-- Τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

-- Οι «συστάσεις» της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η ελαστικοποίηση ωραρίων και εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

-- Οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι παροχές και οι φοροελαφρύνσεις, που τάζουν, αφορούν κυρίως τη δική του κερδοφορία. Για να το πετύχουν ξεζουμίζουν το λαό.

-- Οι επικίνδυνες δεσμεύσεις της χώρας σε ΝΑΤΟ - ΕΕ, που φέρνουν νέους μεγάλους κινδύνους στο Αιγαίο και την Κύπρο, προωθούν τη «συνδιαχείριση».

Γι' αυτό και είναι πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές.

Γιατί μετριέται το μπόι και η δύναμη του λαού.

Σκεφτείτε:

Ποιος θα είναι δίπλα στο λαό, στη νεολαία

και απέναντι στη νέα κυβέρνηση που θα συνεχίσει τη σκληρή, αντιλαϊκή πολιτική;

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ, που «έβγαλε το φίδι από την τρύπα», για λογαριασμό του συστήματος;

Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέπλυνε» την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν. Δεν «ξεμπέρδεψε με το παλιό», αλλά το «ανέστησε». Διέσυρε αριστερές αξίες και ιδανικά, γιατί εμφανιζόταν «αριστερός» στα λόγια, ενώ έπραττε «δεξιά». Εμφάνισε ως μονόδρομο την πολιτική των μνημονίων διαρκείας, έγινε το «καλύτερο παιδί» του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Γι' αυτό και έσπειρε την απογοήτευση, έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους πίσω στη ΝΔ. Στα ψηφοδέλτιά του φιγουράρουν δεκάδες πρώην υπουργοί και στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που έχουν διακριθεί στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο συντηρητισμός της ΝΔ και η δυσφήμιση ριζοσπαστικών ιδεών από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

-- Το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοιμο να γίνει συμπλήρωμα σε μια κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Ο λαϊκός κόσμος του ΠΑΣΟΚ βλέπει ότι το ΚΙΝΑΛ δηλώνει διαθέσιμο να στηρίξει μια κυβέρνηση ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Βλέπει, επίσης, ότι τα μισά στελέχη του ΚΙΝΑΛ αλληθωρίζουν προς τη ΝΔ και τα άλλα μισά προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η ψήφος σε αυτό το κόμμα θα γίνει στήριγμα αντιλαϊκών αποφάσεων και νόμων.

-- Τα κόμματα «μιας χρήσης» που εμφανίζονται και εξαφανίζονται ως ευκαιριακά αναχώματα και συμπληρώματα;

Η ψήφος σε «διάττοντες αστέρες», όπως το κόμμα Βαρουφάκη, δεν είναι απλά μια χαμένη, αλλά μια επικίνδυνη, συστημική ψήφος. Ενισχύει ένα ακόμα «δεκανίκι» που μπορεί να συνεργαστεί μετεκλογικά τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τη ΝΔ, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Βαρουφάκης. Είναι η επανάληψη της «καρικατούρας» του πρώτου 6μήνου ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναπαράγει τις ψεύτικες ελπίδες για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις εντός του ευρώ και της ΕΕ.

Να πετάξουμε τη ναζιστική - εγκληματική

Χρυσή Αυγή στα σκουπίδια της Ιστορίας!

Η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο στις βουλευτικές εκλογές, να πεταχθεί έξω από τη Βουλή.

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι εγγύηση για την περιχαράκωση αυτής της ναζιστικής δολοφονικής συμμορίας, αλλά και για την αποκάλυψη και περιθωριοποίηση νέων ακροδεξιών μορφωμάτων, τύπου Βελόπουλου, που φιλοδοξούν να παίξουν το ρόλο της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σύστημα.

Καμία ψήφος στο ΚΚΕ να μη χαθεί!

Να μην αφήσουμε τις οικονομικές δυσκολίες της μετακίνησης, αλλά και γενικότερες δυσκολίες του καλοκαιριού να γίνουν εμπόδιο στην ενίσχυση του ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ, που χάνεται λόγω αποχής, στην πραγματικότητα ενισχύει τους αντιπάλους του λαού. Ενισχύει τον αρνητικό συσχετισμό.

Στην επόμενη Βουλή διεκδικούν «έδρες» 4 μνημονιακά κόμματα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ - ΜΕΡΑ25), 2 φασιστικά, ακροδεξιά μορφώματα (Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση) και το ΚΚΕ! Δεν θα αφήσουμε όσους μας έφεραν ως εδώ, αλλά και τους φασίστες, τους ρατσιστές και ακροδεξιούς να μιλάνε εξ ονόματος του λαού και της νεολαίας.

Το ΚΚΕ αποτελεί το δυνατό χαρτί για το λαό!

Η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στο λαό, δυναμώνει τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση.

Για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για να μη μένει κανείς εργαζόμενος ανασφάλιστος, για να δοθεί επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, για την κατάργηση των δυσβάσταχτων φόρων, για τη διαγραφή χρεών των λαϊκών στρωμάτων, για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε.

Για την ικανοποίηση

των σύγχρονων αναγκών,

με τον ίδιο το λαό στην εξουσία!

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σου

Είναι η ψήφος που μετράει για σένα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ