Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Γιώργος ΤΣΟΠΑΝΙΔΗΣ

Δικηγόρος. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νέας Ιωνίας στις εκλογές του Μάη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στις 7 του Ιούλη καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις εθνικές εκλογές. Εχουμε διανύσει ήδη πάνω από εννιά χρόνια αδυσώπητης οικονομικής κρίσης, στα τέσσερα απ' τα οποία βρίσκεται στο «τιμόνι» της χώρας ο αυτοαποκαλούμενος «προοδευτικός» ΣΥΡΙΖΑ, που υιοθέτησε στο ακέραιο την επιβαλλόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ πολιτική και όχι μόνο την οικονομική. Σαφώς, οι παθογένειες του σύγχρονου καπιταλιστικού συστήματος δεν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά με την κρίση, αλλά η τελευταία έκανε στα μάτια και το μυαλό πολλών απολύτως ξεκάθαρο ότι το σύστημα αυτό δεν παίρνει βελτίωση, αλλά μόνο ανατροπή.

Η απόπειρα να παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με μόνη στην ουσία διαφοροποίησή του την αριστερίζουσα ρητορεία, ως ο δήθεν προοδευτικός πόλος που τάχα διαφέρει από τις παραδοσιακά ταγμένες στην εξυπηρέτηση του καπιταλιστικού συστήματος δυνάμεις, δηλαδή αυτές του συντηρητικού/νεοφιλελεύθερου σχήματος της ΝΔ και του σημερινού μεταλλαγμένου - ούτε καν σοσιαλδημοκρατικού - που περισσότερο μοιάζει με Ε.ΔΗ.Κ- ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, έχει προφανώς αποτύχει.

Η αποτυχία αυτή οφείλεται σαφώς στην απόλυτη ανακολουθία λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνακόλουθη διάψευση απ' αυτόν των προσδοκιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Το μόνο που εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τη συνέχεια της απάνθρωπης μονεταριστικής πολιτικής, της ΕΕ και των αφεντικών της - των μεγάλων καπιταλιστικών συμφερόντων - και τη διαιώνιση του ακίνδυνου για το σύστημα αυτό δικομματισμού. Αλλωστε, μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο, της κατάρρευσης δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και της καταγραφής από αυτόν εκλογικών ποσοστών που δεν θα του επέτρεπαν πλέον να παίξει το ρόλο του «κόμματος εξουσίας» του αστικού πολιτικού συστήματος, προκηρύχθηκαν εσπευσμένα οι εθνικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος έχει επιλέξει για τον εαυτό του αυτόν τον άχαρο ρόλο.

Μπροστά σ' αυτήν τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, που όσο πάει και σκληραίνει σε επίπεδο οικονομίας, που εμπλέκει τη χώρα διεθνώς σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με δικαιολογία το προσωπείο της ανάπτυξης και ετεροκαθορίζει την εξωτερική της πολιτική, που απαξιώνει εργασιακά δικαιώματα, δημιουργεί στρατιές ανέργων και εξαθλιώνει τους εργαζόμενους, που κάνει τους αυτοαπασχολούμενους να ασφυκτιούν, που υπακούει τυφλά στα κελεύσματα του ΝΑΤΟ και των ισχυρών πολυεθνικών οικονομικών συμφερόντων, η μόνη απάντηση είναι η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η συμπαράταξη με αυτό και ενδυνάμωσή του και στην καθημερινή πάλη.

Τη γνωστή σε όλους ΝΔ και τα «παλικάρια» της δεν την φέρνει το ΚΚΕ, τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η αποτυχία του να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα κι αυτός έχει όλη την ευθύνη. Στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε το ΚΚΕ, για να ισχυροποιήσουμε μία συνεπή δύναμη αντιπολίτευσης σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν ψηφίζουμε ένα οποιοδήποτε κόμμα γι' αυτό που θα θέλαμε να γίνει για εμάς, ώστε ήδη από την επομένη να το μετανιώσουμε. Ψηφίζουμε το ΚΚΕ γι' αυτό που ήδη είναι για εμάς και με εμάς, το λαό, για τον αγώνα που δίνει στο Κοινοβούλιο, στους χώρους εργασίας, στις κινητοποιήσεις, στην κοινωνία, κάθε μέρα και όχι μόνο τη μέρα των εκλογών. Για να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και για να χτίσουμε το δρόμο προς τη σοσιαλιστική προοπτική. Στις εκλογές στις 7 του Ιούλη, αναδεικνύουμε το ΚΚΕ τρίτη δύναμη, ισχυρό πόλο λαϊκής αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org