Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Την Τετάρτη 3 Ιούλη η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα

Στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει ο Δ. Κουτσούμπας

Την Τετάρτη 3 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., προγραμματίζεται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μπροστά στη συγκέντρωση οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ ήδη κλιμακώνουν το πολιτικό τους άνοιγμα. Οι εργατογειτονιές «οργώνονται» από συνεργεία εξορμήσεων, στελέχη και υποψήφιοι του ΚΚΕ περιοδεύουν στους χώρους δουλειάς. Ενώ, κάθε απόγευμα οι γειτονιές στολίζονται με πανό και αφίσες, μοιράζεται το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής σε δρόμους, σπίτια και στέκια νεολαίας. Στόχος είναι να βουλιάξει η Αθήνα το απόγευμα της Τετάρτης, να μετατραπεί η συγκέντρωση σε μια διαδήλωση εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, συνταξιούχων, που θα στείλουν μήνυμα αποφασιστικής συστράτευσης με το ΚΚΕ.

Η Σπυρέτα Παναγή, μέλος της ΕΠ Αττικής του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Περιστερίου - Νοτιοδυτικής Αθήνας, δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ότι ο προγραμματισμός της Οργάνωσης υπηρετεί ακριβώς αυτόν το στόχο, «φτάνοντας με τα ψηφοδέλτια σε χιλιάδες λαϊκούς ανθρώπους της περιοχής, που βρίσκονται στο πλευρό μας και στηρίζουν το ΚΚΕ. Παράλληλα οργανώνεται και η πανεξόρμηση με τον "Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου", βάζοντας φιλόδοξα πλάνα, και ταυτόχρονα καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 3 Ιούλη. Για να στείλουμε μήνυμα, στην τελική ευθεία, ότι ο εργατόκοσμος του Περιστερίου στηρίζει μαζικά το μόνο κόμμα που σταθερά έχει στο πλευρό του, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο κόμμα που ποτέ δεν είπε ψέματα, δεν εξαπάτησε, αλλά πάλεψε για να εμποδίσει όσο μπορεί σήμερα την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία, όπου η εργατική τάξη θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει. Η ανταπόκριση του κόσμου μάς κάνει αισιόδοξους για μια μαζική συμμετοχή κι αυτή τη φορά στη συγκέντρωση», αναφέρει η Σπυρέτα.


Ο Παύλος Σιώντορος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Πειραιά, σημειώνει ότι μέχρι την Κυριακή των εκλογών τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος δεν αφήνουν ούτε ώρα να πάει χαμένη, συνεχίζοντας τη συζήτηση μετά την τριπλή εκλογική μάχη του Μάη. «Οχι, δεν είμαστε μόνοι μας. Οι χιλιάδες ψηφοφόροι του Κόμματος και στον Πειραιά βεβαιώνουν ότι δεν λάθεψαν και ότι στόχευσαν καλά στις ευρωεκλογές, και το ίδιο θα κάνουν και τώρα, και τους καλούμε να δράσουν μαχητικά μαζί μας προκειμένου να πείσουμε περισσότερους. Γι' αυτό και η συγκέντρωση του Κόμματος στην Αθήνα την Τετάρτη θα αποτελέσει ένα βήμα μαχητικής στήριξης. Η επιτυχία της θα δώσει κουράγιο και ελπίδα, θα δώσει θάρρος σε όλους όσοι ακόμα ταλαντεύονται μπροστά στην κάλπη. Με αισιοδοξία λοιπόν και ακόμα μεγαλύτερο πείσμα καλούμε όσους ανθρώπους βρεθήκαμε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά τους τελευταίους μήνες να δώσουν μαχητικό "παρών", να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και να συνεχίσουν αποφασιστικά μέχρι τις 7 Ιούλη την προσπάθεια για ισχυρό ΚΚΕ».

Ο Ανδρέας Καραμπάτσος, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Τοπικής, Περιφερειακής και Κεντρικής Διοίκησης Αττικής, καλεί εκ μέρους της Οργάνωσης τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν κι αυτοί μαχητικό «παρών», γιατί «το δυνατό ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή που πιάνει τόπο (...) Με θάρρος και αισιοδοξία συνεχίζονται οι περιοδείες κλιμακίων του Κόμματος σε χώρους στον δημόσιο τομέα. Θέλουμε να μετρήσουμε βήματα στο να γίνει αντιληπτό από ολοένα και περισσότερους συναδέλφους ότι αυτό το κράτος μόνο προς το χειρότερο αλλάζει. Είτε με δεξιές - κεντρώες - κεντροδεξιές κυβερνήσεις είτε με τη λεγόμενη αριστερή, είτε με το "μαστίγιο" είτε με το "καρότο", οξύνεται η αντιλαϊκή επίθεση με ορατά τα αποτελέσματά της, με την εξαθλίωση της εργασιακής καθημερινότητας να έχει χτυπήσει "κόκκινο". Και εδώ κάτι πρέπει να γίνει. Η θέση της κρατικής υπαλληλίας είναι στο πλευρό της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων για να μπουν εμπόδια σε αυτήν την πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει. Ηρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στις αυταπάτες. Στα ψευτοδιλήμματα των μονομάχων της κυβερνητικής καρέκλας απαντάμε με δυνατό ΚΚΕ».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ, για τη συγκέντρωση της Τετάρτης 3 Ιούλη, έχουν οριστεί για τις 7.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Δικηγόρων, Τουρισμού - Επισιτισμού, Εκπαιδευτικών, Καλλιτεχνών, Υγείας - Πρόνοιας, Χρηματοπιστωτικού, Εμπορίου - Υπηρεσιών
  • Στύλοι του Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα, Ανατολικού Τομέα, ΕΒΕ
  • Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις Πειραιά, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Τηλεπικοινωνιών, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης
  • Παλιά Βουλή: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Μεταφορών, Βορειοδυτικού Τομέα, Νοτιοδυτικού - Περιστερίου, Δυτικού και Βόρειου Τομέα.
Πούλμαν για την πλατεία Συντάγματος

Για την πρόσβαση στην πλατεία Συντάγματος δρομολογούνται πούλμαν από περιοχές της Αττικής, και πιο συγκεκριμένα από:

Ελευσίνα: 6.30 μ.μ., δημοτικό πάρκινγκ.

Ανω Λιόσια: 6.30 μ.μ., τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο).

Ολυμπιακό Χωριό: 6.30 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ (Κακλαμανάκη 21).

Ζεφύρι: 6.45 μ.μ., σταθμό του Προαστιακού.

Καματερό: 6.30 μ.μ., Λ. Φυλής και Καματερού (στάση Μανάρα).

Μενίδι: 6.30 μ.μ., πλατεία Καράβου.

Κόκκινο Μύλο: 6.45 μ.μ., τριγωνική πλατεία.

Αγίους Αναργύρους: 6.45 μ.μ., παλιό δημαρχείο - κεντρική πλατεία.

Ιλιον: 6.45 μ.μ., Ιδομενέως - ΟΤΕ.

Πετρούπολη: 6.45 μ.μ., εκλογικό περίπτερο ΚΚΕ.

Λαύριο: 5.45 μ.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων.

Κερατέα: 6 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Καλύβια: 6.15 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Νέα Μάκρη: 5.45 μ.μ., κεντρική πλατεία.

Ραφήνα: 6 μ.μ., ΟΤΕ.

Κερατσίνι: 7 μ.μ. πλατεία Λαού (Ταμπούρια) και από Λ. Λαμπράκη και Π. Φύσσα (πρώην Τσαλδάρη).

Νίκαια: 7 μ.μ., Περιβολάκι.

Πέραμα: 7 μ.μ., Λ. Ειρήνης 73.

Αγία Βαρβάρα: 6.45 μ.μ., Κιόσκι (Μ. Αλεξάνδρου και Ελ. Βενιζέλου).

Αλιμος: 6.45 μ.μ., Δωδεκανήσου 65.

Παλαιό Φάληρο: 7 μ.μ., πλατεία Ντάβαρη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το μεγάλο ραντεβού στο Σύνταγμα(3/7/2019)
Οι προσυγκεντρώσεις(22/5/2019)
Οι προσυγκεντρώσεις(21/5/2019)
Οι προσυγκεντρώσεις(18/5/2019)
Πούλμαν για το 43ο Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση(23/9/2017)
Αύριο Τετάρτη, 8.30 μ.μ., στο Πεδίον του Αρεως(2/6/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org