Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ανδρέας ΜΑΖΗΣ

Γιατρός χειρουργός. Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΚΕ;

Σήμερα, μετά από μια δεκαετία σκληρής λιτότητας, που φτωχοποίησε μια μεγάλη μερίδα του λαού μας, η ελληνική στατιστική αρχή, κρατική υπηρεσία, αναφερόμενη στο 2018, διαπίστωσε ότι, 1 στους 3 Ελληνες βρίσκεται στα όρια της φτώχειας, μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν έχουν θέρμανση, δεν πάνε διακοπές, δεν μπορούν να πληρώσουν ρεύμα, και το 20% των πλουσιότερων διαθέτει 5,5 φορές μεγαλύτερο εισόδημα από το 20% των φτωχότερων, καθορίζοντας στο 5,5 τον δείκτη οικονομικής ανισότητας (Ουγγαρία 4,4, Δανία 4,2, Αυστρία 4). Μέσα σε αυτήν τη ζοφερή για τον λαό μας πραγματικότητα, κάθε δημοκρατικός άνθρωπος, πρέπει να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής, που οδήγησε εκεί τα πράγματα.

Οργανώθηκα στο ΚΚΕ, όντας αγροτικός Γιατρός σε χωριό της Αχαΐας το 1975. Ενα χρόνο μετά στο πλαίσιο του Κόμματος, ανέλαβα καθήκοντα που υπηρέτησα με συνέπεια μέχρι το 1990. Τότε ήμουν αντίθετος με τακτικούς χειρισμούς και σε ζητήματα που αφορούσαν τη συνεργασία με άλλα αριστερά σχήματα. Και αδρανοποιήθηκα.

Εκλέχτηκα για 3 θητείες πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Πελοποννήσου, Ιονίων, Στερεάς και υπηρέτησα τον ασθενή συνάνθρωπο με συνέπεια και αφοσίωση μέχρι και σήμερα. Παρακολουθούσα την πορεία των πολιτικών πραγμάτων, του ΚΚΕ και των αριστερών σχημάτων που είχαν δημιουργηθεί, χωρίς να έχω οργανωτικά ενταχθεί σε κάποιο. Τελευταία, δεχόμουν σαν σωστή την άποψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε κάποια ζητήματα πολιτικής και θέσεων για τα προβλήματα του αριστερού κινήματος στη χώρα μας.

Με την πάροδο του χρόνου, συνειδητοποίησα την ουτοπική και αναποτελεσματική τακτική τους, πέραν του γεγονότος ότι 30 χρόνια μετά, βρίσκονταν στην αφετηρία, συνδυάζονταν με επιθέσεις ενάντια στο ΚΚΕ και την τακτική του. Αυτό, ιδιαίτερα σε συνθήκες εξαθλίωσης του λαού και ξεπουλήματος της χώρας, με οδήγησε να αμφισβητήσω την τακτική και την πολεμική τους.

Ετσι, δίχως δισταγμό, δέχτηκα την πρόταση του δήμαρχου της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, για συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Κρίνοντας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ότι είναι σημαντική για το λαό και η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, αποδέχτηκα την τιμητική πρόταση, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του Κόμματος, και προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για την επιτυχία του. Θεωρώ, ιδιαίτερα στις συνθήκες πόλωσης που έστησαν οι υπεύθυνες για την εξαθλίωση του λαού μας κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σημαντική την ενίσχυση του ΚΚΕ. Γιατί είναι το κόμμα, που και μετά τις εκλογές θα βρίσκεται κοντά στους αγώνες του λαού και απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, που είναι σίγουρο πως θα εφαρμόσουν και οι επόμενοι, σαν βασικός αντίπαλος, κάθε μέτρου που θα αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του λαού μας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ