Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Καμιά ψήφος χαμένη!

«Καμία ψήφος χαμένη!». Με το σύνθημα αυτό πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη πρακτικά, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος του ΚΚΕ ο οποίος δεν θα φτάσει στην κάλπη. Αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά κάθε εμπόδιο και δυσκολία να μην υπάρχει ούτε μια ψήφος που θα έπεφτε στο ΚΚΕ και για τον οποιονδήποτε λόγο κατέληξε στα αζήτητα της αποχής.

Δεν χωράει καμιά χαλαρότητα σε λαϊκό κόσμο, σε φίλους του Κόμματος. Χαλαροί είναι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η μεγαλοεργοδοσία, τα αστικά επιτελεία και η ΕΕ, που έχουν τον «γάιδαρό τους δεμένο» για την επόμενη μέρα, αφού θα έχουν τόσο την κυβέρνηση που επιθυμούν όσο και μια αντιπολίτευση - πλην ΚΚΕ - στα μέτρα τους να στηρίζει το έργο της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις της.

Γι' αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση, πείσμα και επιμονή. Να αποτελέσει αντικείμενο ατομικής αλλά και συλλογικής - συντροφικής προσπάθειας η υπερνίκηση κάθε εμποδίου, για να φτάσουμε όλοι μέχρι την κάλπη και να ρίξουμε το κόκκινο ψηφοδέλτιο: Να σαρωθεί κάθε εμπόδιο, είτε αυτό είναι οικονομικό και αφορά τη μετακίνηση μακριά από τον τόπο διαμονής, είτε αφορά άρνηση της εργοδοσίας να δώσει άδεια για συμμετοχή στις εκλογές, είτε είναι θέμα προγραμματισμού διακοπών λόγω της εποχής. Η πάστα από την οποία είναι φτιαγμένοι οι ΚΚΕδες φαίνεται στους εκατοντάδες συντρόφους μας, φίλους και οπαδούς, συνταξιούχους που αλλάζουν τον προγραμματισμό τους, που αναβάλλουν τις διακοπές τους, που τις κόβουν στη μέση για να είναι στα πόστα τους: Να βρεθούν στα εκλογικά κέντρα και να ψηφίσουν το Κόμμα τους.

Αντικειμενικά η μη ψήφος στο ΚΚΕ για κάποιον που έχει κάνει το βήμα σε προηγούμενη εκλογική μάχη είναι «βήμα πίσω» και μπαίνει στον «κορβανά» της ανοχής της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης. Είναι στάση που την επόμενη μέρα θα δυσκολέψει την οργάνωση της πάλης, θα αφαιρέσει δυνάμεις από το κίνημα. Η επιθετικότητα της αστικής τάξης και της κυβέρνησής της θα δυναμώσει αν διαπιστώσουν έστω και την παραμικρή υποχώρηση, την παραίτηση που αποτυπώνει η αποχή από τις κάλπες, ειδικά για τους πιο ριζοσπαστικά σκεπτόμενους.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να του περνάει από το μυαλό η σκέψη ότι «δεν κρίνεται από μένα» το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα κρίνεται από όλους μας και από τον καθένα ξεχωριστά. Κακά τα ψέματα: Η πλειοψηφία είναι διαμορφωμένη για να βγάλει την επόμενη κυβέρνηση. Αν κάτι κρίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή, αν ένα αποτέλεσμα δεν έχει ακόμα κριθεί, αυτό είναι το πόσο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ. Και οποιαδήποτε υποτίμηση, οποιαδήποτε δικαιολογία θα είναι λάθος ασυγχώρητο.

Δεν περισσεύει λοιπόν κανείς. Θα «επιστρατευτούν» όλες οι δυνάμεις ώστε να κατανικηθούν ακόμα και δυσκολίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες. Και οι κομμουνιστές, οι φίλοι του Κόμματος, ακριβώς επειδή δεν είναι μόνο για τα «εύκολα» έχουν αποδείξει ότι κοιτάνε στα ίσα τις δυσκολίες και τις κατανικούν. Το ίδιο θα κάνουν και τώρα. Για να μη βρεθεί ούτε ένας που την επόμενη μέρα, μετανιωμένος και κάνοντας «ταμείο», θα σκεφτεί ότι μπορούσε να κάνει το «κάτι παραπάνω».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org