Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 2 Ιούλη 2019 - αριθ. φύλλου: 13283


Τώρα ΚΚΕ! Να μη χαθεί καμία ψήφος. Για την ελπίδα, την αλήθεια, τη δύναμη του λαού

Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ.

  • Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση, που θα είναι εχθρική για το λαό.
  • Γιατί το ΚΚΕ, κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό, θα μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να πάρει πίσω ο λαός όσα έχασε, να διεκδικήσει όσα μπορεί να έχει.
  • Γιατί το ΚΚΕ θα φέρνει στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας.
  • Γιατί το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να απεμπλακεί η χώρα από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που βάζουν το λαό σε νέες περιπέτειες.
  • Γιατί το ΚΚΕ έχει επεξεργασμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, που συμφέρει το λαό γιατί μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του.

ΣΕΛ.  12   -   15

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Την Κυριακή ΚΚΕ!

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφοβίσει το λαό για τα χειρότερα που έρχονται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά με κυβέρνηση ΝΔ, στην πραγματικότητα έχει στόχο να συγκαλύψει ότι η ΝΔ έρχεται να συνεχίσει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τη δική του αντιλαϊκή πολιτική.

Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που διατήρησε άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους καινούργιους που ψήφισε, έρχεται τώρα η ΝΔ να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας φωναχτά αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Της είναι άλλωστε πιο εύκολο να το κάνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε» την πολιτική της όλη την περασμένη τετραετία και της έστρωσε το έδαφος για τα επόμενα βήματα, έχοντας βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο.

Πάει πολύ επομένως να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «θεματοφύλακας» τάχα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αποσπώντας τα εύσημα του κεφαλαίου.

Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την επόμενη κυβέρνηση έχει και τη δική του σφραγίδα, όπως η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 είχε τη σφραγίδα της μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους άλλωστε (μαζί και το Ποτάμι) ψήφισε το 3ο μνημόνιο.

Τη ΝΔ τη γνώρισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός σαν κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.

Το αντίθετο μάλιστα. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη διαψεύσει το κεφάλαιο ότι αυτή είναι ο διαχρονικός και αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων του, και επομένως περισσότερο αξιόπιστος από τον «νεοφώτιστο» ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώρισαν όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον ξέρουν ότι η πολιτική του αλληλοσυμπληρώνεται με αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οτι είναι ο άλλος πόλος του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου, όπως γινόταν παλιότερα με τον δικομματισμό.

Γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο στις εκλογές, αν η ΝΔ θα κυβερνήσει αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

Δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι, ο λαός ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι, ανησυχούν και φοβούνται για τη συνέχιση την επόμενη μέρα της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία είναι δεδομένη όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

Γι' αυτό, την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Το κόμμα που βρέθηκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, έβαλε εμπόδια, καθυστέρησε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά και παντού, αν το ΚΚΕ δεν πρωτοστατούσε στην οργάνωση των αγώνων, αν δεν δούλευε σχεδιασμένα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, αν δεν ήταν φάρος αναμμένος για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού.

Την Κυριακή, επομένως, στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γιατί αυτή είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να απαντήσει στη δικαιολογημένη ανησυχία του λαού, στους φόβους για τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στην ανίκητη δύναμή του!



Νέες δηλώσεις στήριξης του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  7
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αύριο η 24ωρη απεργία

ΣΕΛ.  19
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΦΚΑ
Νέα μείωση στον μέσο μισθό

ΣΕΛ.  18


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org