Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για τους ετεροδημότες και όσους έκαναν «εκλογική» μεταδημότευση
  • Οσοι έκαναν «εκλογική» μεταδημότευση μέχρι και τις 30 Απρίλη 2019, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του Μάη, έχουν πλέον περαστεί στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου όπου ήταν υποψήφιοι (με τη Β' Αναθεώρηση Απρίλη) και ψηφίζουν ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΔΗΜΟ (όπου δηλαδή ήταν υποψήφιοι) για τις ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ εκλογές της 7ης Ιούλη.

Eurokinissi

Παράδειγμα: Κάποιος που διαμένει μόνιμα και ψηφίζει στην Αθήνα, έκανε μεταδημότευση στον δήμο Γρεβενών μέχρι τις 30 Απρίλη για να είναι υποψήφιος στον συγκεκριμένο δήμο στις εκλογές του Μάη. Αν και υποψήφιος στα Γρεβενά, στις εκλογές του Μάη ψήφισε στην Αθήνα για περιφερειακές, δημοτικές εκλογές και ευρωεκλογές, επειδή δεν είχε γίνει ακόμα η αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων. Μετά την αναθεώρηση, όμως, είναι πλέον εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους του δήμου Γρεβενών και θα πρέπει έγκαιρα να εξασφαλίσει τη μετάβασή του εκεί για να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές.

  • Οσοι έκαναν εκλογική μεταδημότευση μετά τις 30 Απρίλη και έως τις 4 Μάη 2019, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές του Μάη, δεν έχουν περαστεί στους εκλογικούς καταλόγους με την παραπάνω Β' Αναθεώρηση του Απρίλη και άρα ψηφίζουν στο δήμο που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές.

Δηλαδή, ο ψηφοφόρος του πιο πάνω παραδείγματος, αν και το Μάη ήταν υποψήφιος στα Γρεβενά, θα ψηφίσει για βουλευτικές εκλογές στην Αθήνα, αφού το όνομά του δεν ενσωματώθηκε στους εκλογικούς καταλόγους των Γρεβενών.

  • ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ: Οσοι στις προηγούμενες εκλογές (βουλευτικές και ευρωεκλογές) ήταν γραμμένοι σε ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών και ψήφισαν στον τόπο διαμονής τους, καθώς και όσοι υπέβαλαν αίτηση εγγραφής στους ειδικούς καταλόγους ετεροδημοτών από 1/3/2019 μέχρι και 30/4/2019, στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους.

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου στην περιφέρεια του τόπου διαμονής ορισμένων ετεροδημοτών δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών, που να προέρχονται από την ίδια βασική εκλογική περιφέρεια και να είναι εγγεγραμμένοι στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της, ώστε να συσταθούν στον τόπο διαμονής τους εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Σε αυτήν την περίπτωση, οι εκλογείς αυτοί δεν μπορούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στον τόπο διαμονής τους. Θα πρέπει δηλαδή για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη να μεταβούν στη βασική τους εκλογική περιφέρεια (στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι).

Γι' αυτές τις περιπτώσεις ετεροδημοτών, το υπουργείο Εσωτερικών θα στείλει ενημέρωση με email/sms/επιστολή. Ομως, σε κάθε περίπτωση, όσοι εντάσσονται στην παραπάνω κατηγορία χρειάζεται να απευθύνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis του υπουργείου Εσωτερικών για να μάθουν πού ψηφίζουν.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Κάποιος διαμένει στα Γιάννενα και είναι γραμμένος στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών του δήμου Ιωαννίνων. Η βασική εκλογική του περιφέρεια (στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι γραμμένος) είναι η Ξάνθη. Κανονικά θα έπρεπε να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του, δηλαδή στα Ιωάννινα. Ομως, μπορεί στην περιφέρεια (στο νομό) Ιωαννίνων να μην υπάρχουν τουλάχιστον 40 ετεροδημότες προερχόμενοι από την εκλογική περιφέρεια της Ξάνθης, κι έτσι να μην έχει συσταθεί ειδικό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών από την Ξάνθη.

Σ' αυτήν την περίπτωση, ο συγκεκριμένος δεν θα μπορέσει να ψηφίσει ως ετεροδημότης στον τόπο διαμονής του, δηλαδή στα Γιάννενα. Προκειμένου να ψηφίσει στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη θα πρέπει να μεταβεί στην Ξάνθη, στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένος (στις ευρωεκλογές οι ετεροδημότες δεν ψηφίζουν σε ειδικά εκλογικά τμήματα, αλλά στα κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους υπόλοιπους εκλογείς, γιατί στις ευρωεκλογές όλη η Επικράτεια είναι μία ενιαία εκλογική περιφέρεια).

Στον εκλογικό κατάλογο της Ξάνθης δεν θα υπάρχει δίπλα από το όνομά του η ένδειξη «Ε» (ετεροδημότης) και έτσι θα μπορεί ανεμπόδιστα να ψηφίσει στην Ξάνθη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους στα ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, θα ψηφίσουν τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας (στους βασικούς εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι γραμμένοι).

Για όλους αυτούς τους λόγους, θα πρέπει όσοι εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες να απευθύνονται έγκαιρα στην ιστοσελίδα www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis του υπουργείου Εσωτερικών για να μάθουν πού ψηφίζουν και να πάρουν έγκαιρα όλα τα μέτρα για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ.

Εκλογικές περιφέρειες στην Αττική

Για τη διευκόλυνση των εκλογέων της Αττικής, δημοσιεύουμε τις 8 εκλογικές περιφέρειες και τους δήμους που υπάγονται σε καθεμιά από αυτές, καθώς και τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που μπορεί να σημειώνει ο εκλογέας στο ψηφοδέλτιο, στις εκλογικές περιφέρειες όλης της χώρας.

  • Α' Αθηνών, που περιλαμβάνει το δήμο Αθηναίων.
  • Β' Δυτικής Αττικής, που περιλαμβάνει τους δήμους: Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Μεγαρέων και Φυλής.
  • Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, που περιλαμβάνει τους δήμους: Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Νέας Ιωνίας, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, Φιλοθέης - Ψυχικού και Χαλανδρίου.
  • Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, που περιλαμβάνει τους δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.
  • Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών, που περιλαμβάνει τους δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνα, Γλυφάδας, Δάφνης - Υμηττού, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου - Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.
  • Α' Ανατολικής Αττικής, που περιλαμβάνει τους δήμους: Αχαρνών, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μαρκόπουλου - Μεσογαίας, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας - Πικερμίου, Σαρωνικού, Σπάτων - Αρτέμιδος και Ωρωπού.
  • Α' Πειραιώς, που περιλαμβάνει τους δήμους: Αίγινας, Αγκιστρίου, Κυθήρων, Πειραιώς, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων και Υδρας.
  • Β' Πειραιώς, που περιλαμβάνει τους δήμους: Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας.
Σταυροί προτίμησης ανά εκλογική περιφέρεια

1 σταυρός προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες: Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Αρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ρεθύμνου, Λασιθίου.

2 σταυρούς προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες: Εβρου, Καβάλας, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Α' Πειραιά, Β' Δυτικής Αττικής, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χανίων.

3 σταυρούς προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες: Β' Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Αχαΐας, Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Β' Πειραιά, Α' Ανατολικής Αττικής, Ηρακλείου.

4 σταυρούς προτίμησης στις εκλογικές περιφέρειες: Α' Θεσσαλονίκης, Α' Αθήνας, Β3 Νότιου Τομέα Αθήνας, Β1 Βόρειου Τομέα Αθήνας.

Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να μη χαθεί ούτε μία ψήφος για το ΚΚΕ!

Με σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό! Η δύναμή σου την επόμενη μέρα», το Κόμμα καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την αποφασιστική ενίσχυσή του σε κάθε γωνιά της χώρας.

Καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας να οργανώσουν με κάθε μέσο τη μετακίνησή τους ώστε να φτάσουν μέχρι την κάλπη και να στηρίξουν το Κόμμα. Να πάρουν όλα τα απαραίτητα πρακτικά μέτρα (άδειες, εξασφάλιση εισιτηρίων, ομαδικές μετακινήσεις) για να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη.

Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με την Επιτροπή Ετεροδημοτών, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ (Αχαρνών 241), στα τηλέφωνα 210.5282.527, 210.5282.535 (ώρες επικοινωνίας: Καθημερινά από τις 9 π.μ. μέχρι τις 9 μ.μ.).

  • Τη Δευτέρα 1 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην Αθήνα (αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών, Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη ετεροδημοτών από το νομό Ηλείας με υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οδηγίες για τους ετεροδημότες και τις μεταδημοτεύσεις(2023-03-18 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους ετεροδημότες και τις μεταδημοτεύσεις(2023-02-02 00:00:00.0)
Για τους ετεροδημότες και όσους έκαναν «εκλογική» μεταδημότευση(2019-06-28 00:00:00.0)
Ποιοι και πώς ψηφίζουν στις ευρωεκλογές(2009-03-01 00:00:00.0)
Πώς θα ψηφίσουν οι ετεροδημότες(2007-06-15 00:00:00.0)
Ποιοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους(2004-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ