Σάββατο 29 Ιούνη 2019 - Κυριακή 30 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Ψηφίζουμε ΚΚΕ - Τη δύναμη του λαού την επόμενη μέρα!

Στρατιώτες από το 521ο Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο, μας γράφουν:

«Οι εξελίξεις στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία και απαιτούν επαγρύπνηση τόσο από την εργατική τάξη, το λαό και τους φορείς του όσο και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους στρατιώτες που υπηρετούν τώρα τη θητεία τους.

Η μετατροπή της χώρας μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση από τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει την ομοφωνία και τη στήριξη τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνεται με την εγκατάσταση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στο στρατόπεδο Γεωργούλα και την παραλαβή 70 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου KIOWA WARIORS στο Στεφανοβίκειο. Η εξέλιξη αυτή μόνο κινδύνους μπορεί να κρύβει για το λαό αφού κάνει την περιοχή στόχο ιμπεριαλιστικών επιθέσεων και αφετέρου καθιστά τη Θεσσαλία ορμητήριο των εγκλημάτων του ΝΑΤΟ.

Είναι ανάγκη να αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες η πάλη για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων από τη χώρα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτούς.

Πρέπει όμως οι εξελίξεις αυτές να αποτελέσουν και κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, καταδικάζοντας τα κόμματα που προωθούν την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ που όλα αυτά τα χρόνια όχι απλά είχε συνεπή στάση απέναντι σε ΝΑΤΟ - ΕΕ αλλά βγήκε μπροστά στην οργάνωση της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης βάζοντας εμπόδια στην πράξη, στους φονιάδες των λαών».

***

Σε επιστολή του φαντάρος από το 508 Μ/Κ ΤΠ, στα Ρίζια Εβρου, μας γράφει:

«Αλλη μια εκλογική μάχη βρίσκεται στην κορύφωσή της, και οι απανταχού σωτήρες άρχισαν να ενδιαφέρονται για τις ανησυχίες των στρατευμένων νέων και την ψήφο τους. Οι φαντάροι όμως του ακριτικού Εβρου δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.

Γνωρίζουμε πως και μετά τις εκλογές το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα είναι ακόμη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και η χώρα μπλεγμένη στους διαβολικά καλούς σχεδιασμούς των πετρελαιάδων.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ θα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη "φιλοξενία" της χώρας μας με βάσεις και διευκολύνσεις για να εξαπολύουν επιθέσεις στους γείτονες λαούς.

Η χώρα θα εξακολουθεί να αποτελεί στόχο, χάρη στις βάσεις που φιλοξενεί, σε περίπτωση κλιμάκωσης στην περιοχή.

Ο Παλαιστινιακός λαός θα συνεχίσει να θυσιάζεται για να εδραιωθούν οι "κοινές αξίες" και η συνεργασία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις ισραηλινές.

Παράλληλα, ο μισθός μας θα είναι ακόμη στο ποσό - κοροϊδία των 8,62 ευρώ, ενώ για τις άδειές μας οι λέξεις "κατάσταση επιβίβασης" θα είναι κάτι άγνωστο.

Για τους παραπάνω λόγους η ενίσχυση του ΚΚΕ στις 7 Ιούλη και από τους φαντάρους αποτελεί μονόδρομο, γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που έκανε 18 Ερωτήσεις στη Βουλή για τις διεκδικήσεις μας, καταγγέλλει και παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους διακρατικούς σχηματισμούς καταστολής των λαών, ενώ παλεύει μέσα και έξω από τη Βουλή για να έρθουν καλύτερες μέρες για όλο το λαό, χωρίς διακρίσεις».

***
Τεράστιο το κόστος των εισιτηρίων για τους ΕΛΔΥΚάριους που θα ψηφίσουν στις εκλογές

Απαράδεκτη είναι η καθυστέρηση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη λήψη μέτρων ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές των στρατευμένων που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ.

Σύμφωνα με καταγγελίες των ίδιων των φαντάρων από την ΕΛΔΥΚ, ενώ έχουν ζητήσει ενημέρωση από τη διοίκηση και άδεια για τις μέρες των εκλογών, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στην Ελλάδα, μέχρι και τις αρχές της βδομάδας δεν είχαν λάβει απάντηση. Αρκετοί φαντάροι ζήτησαν από νωρίς τις άδειές τους, ώστε να εξασφαλίσουν φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια μιας και «για κακή τους τύχη» τα εισιτήρια είναι ακόμη πιο ακριβά λόγω της καλοκαιρινής περιόδου. Το ΓΕΣ άφησε επί μέρες τους φαντάρους στην αναμονή με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να πληρώσουν έως και 50% ακριβότερα αεροπορικά.

Το υπουργείο οφείλει να πάρει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει το εκλογικό δικαίωμα σε όποιον φαντάρο το επιθυμεί. Να δώσει καταστάσεις επιβίβασης για όλους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org