Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοκορομαχίας και διεργασιών συνέχεια

Δικομματικής κοκορομαχίας συνέχεια δόθηκε και χτες ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση να επιμένει μέσω της εκπροσώπου της ότι η ίδια μπορεί καλύτερα να προσελκύσει επενδύσεις, προωθώντας τα «θέλω» του κεφαλαίου.

Βασικό θέμα ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση γύρω από τον κανονισμό της Βουλής (βλέπε και θέμα σελ. 3), ενώ με αφορμή και αυτήν τη συζήτηση, η ΝΔ ξανακάλεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, αλλά δείχνοντας ότι δεν αμφισβητεί τον ευρωατλαντικό χαρακτήρα της διευθέτησης, σημείωσε ότι απλά θα επιχειρήσει να βάλει εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της γείτονος στην ΕΕ, όσο δεν διασφαλίζονται τα ελληνικά συμφέροντα.

Στο μεταξύ, Πέμπτη και Παρασκευή διεξάγεται στην Αθήνα συνεδρίαση του προεδρείου του ΕΛΚ. Αναμένονται εδώ οι επικεφαλής όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των 27 χωρών που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ΚΟ ομάδας του ΕΛΚ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν κ.ά.

Για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να λεηλατήσει την παράταξή της έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά και μπροστά στο επερχόμενο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ (τέλη Μάρτη), τα φαινόμενα διαρροής στελεχών της και τις διαφορετικές γνώμες που ακούγονται (π.χ. για το Σκοπιανό), έβαλε στόχο για ένα κόμμα με «ισχυρό ενιαίο πολιτικό κέντρο με ισχυρά εκλεγμένα όργανα». Από την άλλη, βάζοντας «ορόσημο» την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι τότε η σημερινή κυβέρνηση θα κάνει την αυτοκριτική της και πρόσθεσε ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα, «εδώ είμαστε να συζητήσουμε κάτω από άλλη βάση, κάτω από άλλες συνθήκες, για το τι είναι πραγματικά προοδευτικό σήμερα για τον τόπο», δείχνοντας ότι κρατάει ανοικτή μια πόρτα συνεργασίας αργότερα με τον βασικό πόλο της σοσιαλδημοκρατίας, τον ΣΥΡΙΖΑ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαγειρέματα(22/5/2019)
«Θρυαλλίδα» διεργασιών και αντιπαραθέσεων η ονοματολογία(26/1/2018)
Γκρίνιες λόγω αδυναμίας να παίξει το ρόλο κεντροδεξιού πυλώνα(23/10/2015)
Παρέδωσε αυθημερόν τη διερευνητική εντολή(8/5/2012)
Διαπιστευτήρια υπεύθυνου διαχειριστή μέσα και έξω(7/12/2011)
Περήφανος για το Μάαστριχτ(6/2/2004)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org