Τρίτη 5 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Με δυνατή «Λαϊκή Συσπείρωση», να δοθεί απάντηση στη μιζέρια και τη φτώχεια

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Χερσονήσου του ΚΚΕ, στην ταβέρνα «Παραδοσιακό» στο Κοκκίνι Χάνι.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ καθώς και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Γιώργος Παρθενιώτης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Χερσονήσου και δημοτικός σύμβουλος.

Στην ομιλία του, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε μεταξύ άλλων πως «αυτό που ζούμε είναι το "μεταμνημονιακό μνημόνιο" που θα έχει συνέχεια τα επόμενα χρόνια. Μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό των μέτρων, η κυβέρνηση έφερε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 54 ευρώ, ψίχουλα στην κυριολεξία. Ποιος νέος σήμερα μπορεί να ζήσει με 650 ευρώ μεικτά; Το 2020 έρχεται η μείωση του αφορολόγητου, όπου θα τα πάρει διπλά η κυβέρνηση. Είναι σκέτη κοροϊδία, σου παίρνουν 10 και σου δίνουν 1».

Οπως σημείωσε, «η κυβέρνηση προσπαθεί για άλλη μια φορά να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού και να δείξει ότι μάχεται προς όφελος των φτωχών και των εργαζομένων, μόνο που η στήριξη από ΣΕΒ, ΕΕ, ΗΠΑ και ΔΝΤ αποδεικνύει το αντίθετο. Η ΝΔ θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, λέει μάλιστα ότι το κράτος έχει συνέχεια, άρα θα βαδίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο. Η στρατηγική σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων παρά τις μικροδιαφορές δεν μπορεί να κρυφτεί. Οσο ταυτίζονται στρατηγικά, τόσο θα σηκώνουν ψευτοαντιπαράθεση μεταξύ τους, για να κρύψουν την κύρια σύμπλευσή τους. Για άλλη μια φορά θέλουν να εγκλωβίζουν τον κόσμο στη λογική του μικρότερου κακού».

Παράλληλα, ο Μ. Συντυχάκης αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι άλλο να πούμε; Τα λένε οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές, οι οποίοι δίνουν αμέριστη στήριξη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που τα δίνει όλα στους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ. (...) Η συμφωνία των Πρεσπών υπογράφτηκε για να υπηρετήσει τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αυτοί αξιοποιούν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς και συνολικά τη λογική του "διαίρει και βασίλευε", για να προχωρήσουν τα βρώμικα σχέδιά τους απέναντι στους ανταγωνιστές τους, να επαναχαράξουν σύνορα, να μοιράσουν τη "λεία" των αγορών, των σφαιρών επιρροής, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων, όπως δείχνει και η πολύ πικρή πείρα των λαών στα Βαλκάνια».

Τόνισε: «Αυτό που απαιτείται σήμερα για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών είναι να οικοδομηθεί η πλατιά κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, νεολαίας, όλων αυτών δηλαδή που πλήττονται από τη σημερινή ολομέτωπη επίθεση, για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε αυτόν τον αγώνα, μέσα και έξω από τη Βουλή και τα όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Σε όλους αυτούς που προβληματίζονται από αυτήν την κατάσταση, ανεξάρτητα το τι πίστευαν, τι ψήφιζαν μέχρι τώρα, το ΚΚΕ απλώνει το χέρι και τους καλεί σε συστράτευση, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις μπορεί να έχει ο καθένας. Ετσι θα πορευτούμε και μπροστά στις σημαντικές εκλογικές μάχες που είναι μπροστά μας».

Στο χαιρετισμό του, ο Γιώργος Παρθενιώτης αναφέρθηκε στο ρόλο της Τοπικής Διοίκησης στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής στις πόλεις και τα χωριά, στο πώς «εφαρμόζουν τοπική φορολογία, σχεδιάζουν και χρηματοδοτούν έργα και υποδομές για τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού εις βάρος των αναγκών των μόνιμων κατοίκων. Λανσάρουν το επιχείρημα ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου και θυσιάζουν τις ανάγκες του λαού στην ποδιά των ομίλων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Στον αντίποδα της δικής τους πολιτικής προβάλαμε τη δική μας πρόταση για δημοτική αρχή διεκδικητική, που στο κέντρο της πολιτικής της θα έχει τις καθημερινές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Εγιναν δεκάδες παρεμβάσεις για τα προβλήματα σχολικής στέγης και αθλητικών υποδομών, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική του δήμου, για υπηρεσίες καθαριότητας οργανωμένες από το δήμο, χωρίς χρυσοπληρωμένους εργολάβους, για την προβολή των προβλημάτων στις υποδομές της αγροτικής παραγωγής, στην υφαρπαγή του νερού των αγροτών και των κατοίκων των χωριών από τους ξενοδόχους και πολλές άλλες».

«Η ενδυνάμωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο δήμο και την Περιφέρεια με περισσότερους συμβούλους και τη διοίκησή του στα χέρια μας, η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα σημάνει διαμόρφωση των συνθηκών σήμερα για την απαλλαγή του λαού από τη φτώχεια και τη μιζέρια, θα δώσει ώθηση για ανάπτυξη σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων, για ειρήνη και προκοπή στα χωριά και τις πόλεις μας», σημείωσε.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε λαϊκό γλέντι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org